Kılıçdaroğlu; Demirtaş'ın, Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü gerçekten AKP'ye inanılmaz biat etmişsiniz. Bunun aksini boş yere iddia etmeyin Technopat forumun tamamı bunun farkında,

Ben AKP'ye flan biat etmedim. Kimse'yede etmem. Hiç bir partiye üyeliğim de yok. Ben Kemal Kılıçdaroğlu'na karşıyım sadece. Ben forum içerisin de bir tane AKP öven konu bile açmadım. AKP'yi övüp gidin AKP'ye oy verin AKP çok iyi gibi lafım da yok. Etmem de herkes özgür.

AKP'yi istersen sevme istersen oy verme benim ağızımdan bir kere bile AKP'ye oy ver lafı çıkmaz. Ama ben Kemal Kılıçdaroğluna oy verme derim. Açık açıkta söylüyorum ben Kemal Kılıçdaroğluna karşıyım.Çıksın Mansur Yavaş CHP'nin adayı olsun belki çıkar oy bile veririm.

Ama milliyetçi birisi olarak söylemleri hareketleri siyasi çıkışları çok yanlış ve ters geliyor bana Kemal Kılıçdaroğlun'nun bu kadar basit.

Erdoğan nefreti ile size yumuşak geliyor olabilir bu sert söylemleri. Ama kayyumlara son verecem çıkışları olsun Selahattin Demirtaş çıkışları olsun. HDP'ye tek kelimeme edememesi olsun. HDP'ye şirin görünme çabaları olsun. Veya Diyarbakır'a gidip orada nöbet tutan anneleri ziyaret edememesi olsun. Bana çok yanlış geliyor. Her fırsatta söylüyorum AKP veya Erdoğan isterse seçimi kaybetsin. Ama Kemal Kılıçdaroğlu kazanmsın diye düşünüyorum ben.

Not: Ama beni eleştirip göz göre göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu yanlışlarına göz yumanlara ne demeli. Ölümüne HDP savunanlara Canan Kaftancıoğlu güzellemesi yapanlara ne demeli?
Allah aşkına kaç oldu söylüyor her muhtara bir yardımcı atacam diye söz vermesi bile beni benden alıyor.
 
Sırf Kürtlerden oy alacağım diye hali hazırdaki oylardan da oluyor. Man adası gibi olaylara bakıp bazen mantıklı adam diyorum bazen de diyecek söz bırakmıyor.
 
Hukuksuz bir şekilde siyasi tutsak haline getirilen Demirtaş ve birçok HDP'li siyasetçi ile Gezi Davası tutsakları, haber yaptığı için tutsak edilen gazeteciler, tweet paylaştığı için ceza alan herkes bu saçma cezalardan kurtulur. Kemal Kılıçdaroğlu siyasetin, basının ve düşünce/ifade özgürlüğü adına gayet cesur bir açıklama yapmış. CHP'de bunu yapmak bile cesaret isterdi.

Baykal zamanında iyice milliyetçileşen CHP, Kemal Kılıçdaroğlu ile SHP, 10 Aralık Hareketi, çeşitli Alevi hareketleri ve sendikaların desteğini aldı. Ve bunların parti içinde kendi ağırlığınca etkileri var. Yani homojen bir yapı değil. Elbette parti içinde de bu konuşmaları eleştirecek milliyetçiler var. Ama çoğunluğun bu konuşmayı destekleyeceği de bir gerçek.

Velhasılı kelam CHP, milliyetçi, muhafazakar kesimin vasatlığına oynamayıp cesur sol siyasete soyunmuş durumda. Umarım bu sadece Van için göstermelik bir tavır değildir. Çünkü memlekete geniş ve cesur bir sol lazım.

Önce, Dolar bazlı geçiş garantili otoyol, köprü ve tünelleri kamulaştırma vaadi; şimdi de anayasal hakları engellenen siyasiler, gazeteciler ve düşünce/ifade özgürlükleri ellerinden alınan insanlara yönelik vaatleri sol tavrın yükselmesidir. CHP adına umut verici bir gelişmedir bu.
Ben CHP'ye hiç oy vermedim ama Cumhurbaşkanı adayına oy vereceğim demek ki. ;)

Bir tane troll, Sosyal'de ne kadar faşist varsa gün yüzüne çıkarmış. Tebrik ederim. Sol hareketlere faşist ve yobazların oy vermesi gerekmez zaten. AKP-MHP ve ne olduğu belli olmayan yeni hareketler bundan elbette kendilerine bol bol malzeme çıkaracaktır. Ancak kendi vasat kitlelerini idare ederler bir süre.
Baya komik saçmalamişsiniz. CHP'ye hic oy vermediginiz kisimda patlamali kahkaha attim.
Sırf Kürtlerden oy alacağım diye hali hazırdaki oylardan da oluyor. Man adası gibi olaylara bakıp bazen mantıklı adam diyorum bazen de diyecek söz bırakmıyor.
Hocam bunlar kürtlerden değil teror orgutlerinden oy istiyor. Gerçek kürt kardeşim bu adama oy moy vermez.
 
Ne alakası var? Kürtlerin hala büyük bir çoğunluğu saçma sapan HPD'ye oy veriyor.
Tanıdığım tüm Kürtler hdp'ye oy veriyor. Ortalama 30'a yakın Kürt tanıyorum ve "neden veriyorsunuz" diye sorduğum zaman "Kürt Partisi" diyorlar. Hiçbirisi vaatleri falan bilmiyor. Ama şehit haberi çıkınca üzülüyorlar. Andımız kaldırılınca sinirleniyorlar halbuki bunları vaat olarak koyanda zaten hdp. Demek ki sadece Türkler cahil değilmiş. İşte bu durum ülkeyi Siyasal Krize götürüyor.

Forumda CHP destekçisi birisine çıkıp "vaatleri açıkla" desem 3-5 vaat dışında susar kalır. Aynı şekil AKP içinde geçerli. Yok abi, neden verdiklerini falan bilmiyorlar. Bazıları çıkar şimdi yazar, tabi bunu yapan kişi %99 Google Amcadan yararlanır. Yok yani, verdiği partiyi illa savunacak. Savunmasa bir yerinden bir şey batar.
 
Ne alakası var? Kürtlerin hala büyük bir çoğunluğu saçma sapan HPD'ye oy veriyor.
Hdp'ye vermek zorunda hissediyor kendilerini orada temsil eden tek parti o. Hdp'nin secmeni terorist olmayabilir ama HDP'nin içinde terörist ve sevicileri var acik ve net.
 
Baya komik saçmalamişsiniz. CHP'ye hic oy vermediginiz kisimda patlamali kahkaha attim.
Ne CHP, ne DSP, ne de SHP şimdiye kadar oy alamadı benden. CHP'yi düzen içi sığ siyaset yapan, sadece uyduruk bir Kemalizm ideolojisinden beslenen ama sık sık sağa savrulan bir idare-i maslahat partisi olarak gördüm hep. Sağolsunlar, Ecevit ve Baykal CHP'yi bu hale getirmişti.
Baykal'ın son zamanlarında CHP bitikti zaten. Önceki mesajımda saydığım hareketler yeni bir sol parti kuruyordu. Nasıl olduysa Baykal rezil olup kendini bitirdi ve sahneye acayip göstermelik ve sığ bir şovla Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Gerçekten o seçilme aşamalarındaki şovları çok bayağı, itici idi. Ama partiye giren çeşitli hareketlerin çoğulcu yapısı ile daha sağlıklı bir yapıya doğru kavuşuyor demek ki.
Yine genel seçimlerde CHP'ye oy vermem. Ama gidip de sağcı bir aday göstermezse oyumu alır.
 
HDP ile ittifak olana bırak oyu "parti" demeye bile çekinirim. Sırf siyasi partiniz CHP diye bu yanlışı savunacak varsa onları "engellemek" için konunun takibindeyim. CHP zaten benim için bitmişti, şimdi tam bitti. 3-5 oy için HDP ile ittifak olmak, iyiymiş :D

Halbuki Sussa, konuşmasa o dilini konuşturmasa oyları toplayacak ama, kendisi AKP'ye çalışan birisi olduğu için böyle açıklamalar yapması normal. En azından amacını anlıyoruz.
Akp'ye çalışmıyor ama iktidara geldiği zaman ülkeyi Akp gibi yönetmek (kendisine çalışıp, halkı fakirleştirmek) için zemin hazırlıyor gibi geliyor bana. Yaptığı açıklamalar da bunu doğrular nitelikte. Oy almak isteseydi ona göre açıklamalar yapardı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı