Kilo düşük ama damarlar belli değil

FallandMma

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 172 boyunda 16 yaşında 64 65 kilo bir gencim. Kolumdaki damarlar çok fazla belli değil. Bileklerim kaslı değil yumuşak duruyor. Bilek kaslarım büyürse damarlar belli olur mu?

Arkadaşlar 172 boyunda 16 yaşında 64 65 kilo bir gencim. Kolumdaki damarlar çok fazla belli değil. Bileklerim kaslı değil yumuşak duruyor. Bilek kaslarım büyürse damarlar belli olur mu?

Yağ oranın düşmedikçe damarların belli olmaz yağ oranın düşük olsa bile sadece belli yerlerde damarların belirgin olur. Omuzlarda göğüslerde kolda boydan boya damar istiyorsan ağırlık kaldırıp o damarları sıkman kuvvet uygulaman lazım. Bende damar yoktu spora başladıktan 2 hafta sonra iki kolumda omuzdan bileğe kadar damar oldu spora başlamanı tavsiye ederim.

Genetik en büyük faktör. Sonra yağ oranı gelir. Ayrıca sert antrenman da şart. Yani kardiyordan bahsetmiyorum ağırlık antrenmanı olacak. Ayrıca bol su içmek gerekli. Kafein ve uyarıcıları fazla kullanma.

Bir kağıt kesiğine kabus yaşamak istemiyorsanız yağ oranınızı o kadar düşürmeyin bence :).

Yağ oranın düşmedikçe damarların belli olmaz yağ oranın düşük olsa bile sadece belli yerlerde damarların belirgin olur. Omuzlarda göğüslerde kolda boydan boya damar istiyorsan ağırlık kaldırıp o damarları sıkman kuvvet uygulaman lazım. Bende damar yoktu spora başladıktan 2 hafta sonra iki kolumda omuzdan bileğe kadar damar oldu spora başlamanı tavsiye ederim.

4 yıldır Kick boks yapıyorum ama ağırlıkla falan işim olmadı hiç.

Genetik en büyük faktör. Sonra yağ oranı gelir. Ayrıca sert antrenman da şart. Yani kardiyordan bahsetmiyorum ağırlık antrenmanı olacak. Ayrıca bol su içmek gerekli. Kafein ve uyarıcıları fazla kullanma.
Hocam senin vücut iyiymiş yapıyorsun bu sporu

Hocam senin vücut iyiymiş yapıyorsun bu sporu.

Reis Kick boks yapıyorsan yağ oranın fazla değildir diye düşünüyorum ama en azından ufak çapta da olsa spor salonuna yazılıp kuvvetini arttırman hem Kick boksuna hem de damarlanmaya faydalı olur diye düşünüyorum.

Hocam senin vücut iyiymiş yapıyorsun bu sporu.

Direnç antrenmanı şart. Fazla kas afallamana sebep olur orası ayrı. Yapacağın şey patlayıcı kuvvet kazanmak ve aynı zamanda örneğin sana gidip bench press deadlift yap demiyorum ama şınav barfiks plank squat yap. Doldur araları. En büyük yardımcın beslenme. Gerisi hikaye. Kickbocksa gitmeden önce ağırlık antrenmanı yapıp öğününü yiyeceksin. Sonra kickboksa gidip kardiyonu yapacaksın. Mantık budur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı