Kilo nasıl verilir?

Civciv12

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yaşım 15, boyum 1.80, kilom 105. Kaç kalori almam gerekiyor? Nasıl kilo verebilirim? Neler yemem gerekiyor?

Sağlıklı beslenerek. Kalori açığı oluşturarak.

Günlük hafif egzersizlere başlayabilirsin. Ben 14 yaşındayken 70 kiloydum, alttaki sayfada olan egzersizleri sabah akşam + günlük 1 saat kondisyon bisiklet sürerek 1.5 ayda 58 kiloya kadar inmiştim. Şimdi 19'a girmek üzereyim, 76 kilo civarındayım.

Abur cubur azalt. Akşam yemek saatin sabit olsun. Gece yemek yeme. Spor mutlaka yap. Ne yediğini bilerek ye kalori hesabı falan yapma sadece ne yediğini bilsen yeter. Bunu zamanında 60 kilo veren birisi olarak söylüyorum.

Abur cubur ve gazlı içecek tüketiyorsanız tüketmeyin. Haftada 3-4 gün minimum 50 dk yürüyüş yapın. Yeteri kadar uyuyun. Psikolojik anlamda rahat olun.

Aynen bence de en önemlisi uyku düzeni olması kilodan psikolojiye ve yorgunluğa kadar insandaki bütün düzeni etkiliyor.

1. Egzersiz yapacaksın
2. Kalori açığı bırakacaksın
3. Düzenli uyuyacaksın
4. Düzenli olarak besleneceksin

Bunları yaparsan metabolizman hızlanır, daha hızlı kalori yakmaya başlarsın ve kalori yakımı kilo vermeni sağlayacaktır.
Egzersiz daha hızlı kilo vermeye yardım eder, kalori yakımını arttırmaya yardımcı olur. Yapman gerekli değil fakat kilo verme sürecini daha da hızlandırır.

Merhaba. Yaşım 15, boyum 1.80, kilom 105. Kaç kalori almam gerekiyor? Nasıl kilo verebilirim? Neler yemem gerekiyor?
Sen bir makine değil de insan olduğun için, makine gibi şundan şu kadar bundan bu kadar diye kalori hesabıyla yaşanmaz da kilo da verilmez.

Geçen hafta şu başlıkta basitçe insanların neden kilo aldığını ve ne yaparsa kurtulabileceğini anlattım:
Orayı oku.

Okumaya üşenenler için en basitinden temel 3 ilkeyi yazayım:
1) Günde 2 kez yiyeceksin. Sabah ve akşam arası 8 saat, akşamla sabah arası 16 saat uygun olandır. Buna yaklaştıkça kilon kendiliğinden, sen hiç bir şey yapmasan da aylar içinde durduğun yerde kaybolur.

2) Gece uyumadan 3-4 saat önce hiç bir şey yemeyeceksin, uyuduğunda miden boş olacak.
Bunu da başarırsan hiç bir şey yapmadan evde otursan bile yavaş yavaş kilo verirsin.

3) Şekeri ve nişastayı azaltacak, onların yerine bol bol et, balık, yumurta ve tereyağ yiyeceksin. Ne kadar çok doğal tereyağ ya da içyağı yersen o kadar tok hisseder ve o hızda fazla kilondan kurtulursun.

Ve bunları hayatı boyunca bir standart haline getirirse o kadar uzun ömürlü ve kalıcı olur hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…