Kilo Verebilirsiniz !

Ali Çimen

Hectopat
Katılım
5 Ağustos 2013
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar uzun süredir forumla ilgilenemiyordum şu söz verdiğim rehberi bir hazırlayayım dedim :D

Bakın önce şunu iyi bilin '' Herkes kilo verebilir ''. Kesinlikle yok benim bünyem yavaş çalışıyor veya az yiyorum ama kilo alıyorum gibi bahanelerin arkasına asla sığınmayın. Ne yani kiloluyuz diye kilolu mu kalmak zorundayız ?

Arkadaş çevremizde alay konusu olmak zorunda mıyız ? Tabii ki değiliz. Ama öyle kuru kuru konuşmakla olmuyor tabii ki bazı zorlukları aşmamız gerek.


Evet arkadaşlar. En önce yapmamız gereken televizyonlarda da fazlaca bahsedilen zehir ''ŞEKER''.

Şeker vücudumuzda fazlaca bulunduğu zaman karaciğer tarafından yağa dönüştürülür ve depolanır. Bizim ihtiyacımız olan şeker ise sadece bir elmadaki şekerdir günlük. Biz ne yapıyoruz? Hemen söyleyeyim:

Sabahleyin dolduruyoruz çaya şekeri bir yandan çay bir yandan bal reçel. Sonra bisküvi çikolata derken günlük şeker ihtiyacımızın çok çok fazlasını alıyoruz. Buda bize kilo olarak geri dönüyor. Peki ne yapalım?

1-) Çaya koyduğumuz şekeri çok azaltalım yada hiç koymayalım bir süre sonra alışacaksınız ve inanın bana şekersiz çay daha da güzel.

2-) Çikolatayı ve diğer abur cuburları tamamen kısalım yada hiç yemeyelim. Abur cubur yemeyince birşey kaybetmezsiniz aksine kazanırsınız.

3-)Akşam yemeğinden sonra tatlı kesinlikle yemeyin çünkü akşam saatlerinde hem hareketlerimiz çok azalıyor hem de vücudumuz dinlenmeye geçtiği için o şekeri yakamıyor ve yağa dönüştürüp depoluyor.

Ve sadece buda değil uzun vadede artık pankreas iflas ediyor ve de diyabet bizi bekliyor.

4-) Kolayı bence hayatınızdan kesinlikle çıkarın. 1 bardak kola içince kan şekerimiz normalinin 10 katı yükseliyor ve vücudumuz buna tepki olarak aşırı derecede insülin salgılıyor buda pankreası yoruyor ve de uzun vadede iflas etmesine vede diyabet(şeker) hastası olmamıza neden oluyor.

Gelelim 2. önemli kısıma ekmek. Arkadaşlar ekmek konusunda size tek şunu söyleyeceğim beyaz ekmek=kilo. Size önerim tam kepekli ekmek tüketmeniz. Dilim konusunda size karışmıyorum. Ama abartmayın.

Evet 3. kısım. Öğünler. Tüm diyetisyenlerin önerdiği yemek saatleri:
  • Sabah: 7.30
  • Öğle: 12.00
  • Akşam: 19.00
Bu saatlere mümkün olduğunca uymaya çalışın. Çünkü birinde bir sapma olursa mide onu tamamen sindirmeden diğerine yükleniyor.

Bu da midenin zorlanmasına neden oluyor. Özellikle de akşam yemeği geç saatlerde fazlaca yenirse gece uykusunu mideniz çalışacağı için iyice alamacaksınız ve sabah aynı gece yük taşımışcasına yorgun uyanacaksınız.

Ve son olarak evet şu öğünde şunu yiyin bu öğünde bunu yiyin demeyeceğim çünkü sınırlamayı kendiniz yaparsanız daha iyi uyacağınıza eminim. Ben bana göre vede benimde kesinlikle uzak durduğum şeyleri söyledim gerisi size kalmış.

Bu arada spor yapabilirseniz sporda yapın. Böylece kilo verirken vücudunuz da çatlak vs. daha az oluşacaktır.
Vede bence Tolgahan Özseven'in yazılarını takip edin. Adam 203 kilo vermiş. :D

Bu arada rehberimi beğenmeyebilirsiniz arkadaşlar olabilir tabi ben eleştirilere açığım. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zayıflamak istiyorsan. Aldığın kaloriyi vermen şart. Özellikle günce 7000 adımdan fazlası işe yarıyor. Ayrıca öğünleri her gün aynı saate denk getirecek şekilde yemek, metabolizmayı hızlandırır. Faydası çok büyük. Hızlı kilo vermek, vücutta sarkmalara neden olur. En iyisi sağlıklı kilo vermektir.
 
Düzenli sporun yanında sağlıklı bir şekilde beslenmeyi oturtturursanız eğer. Sağlıklı bir şekilde kilo verilir bunun içinde önce kardio antremanları yapmakta fayda var. Eğer hiç birini yapamıyorsanız body'e başlamakta çözüm olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı