Kilo verirsem ne kadar yükseğe zıplayabilirim?

• Konuyu başlatan TEK23
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 2.117

TEK23

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar 13 yaşındayım yani 6 gün oldu 13 yaşıma gireli, neyse boyum 175 kolumu uzatınca 220 oluyorum zıplıyınca değebildiğim uzunluk 270, 70 kiloyum evet biraz kiloluyum kilo vermeye çalışıyorum eğer 63 kg civarına düşersem ne kadar zıplayabilirim sizce? Şimdiden teşekkürler yorumlarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar 13 yaşındayım yani 6 gün oldu 13 yaşıma gireli, neyse boyum 175 kolumu uzatınca 220 oluyorum zıplıyınca değebildiğim uzunluk 270, 70 kiloyum evet biraz kiloluyum kilo vermeye çalışıyorum eğer 63 kg civarına düşersem ne kadar zıplayabilirim sizce? Şimdiden teşekkürler yorumlarınız için.
Selamlar, yaşına göre boyun gayet iyi kaldı ki kilon da boyun için gayet ideal. Yapman gereken kilo vermekten ziyade yağ oranını azaltmaktır. Eğer yağ oranın yüksek değilse birkaç kilo vermek zıplamana o kadar da etki yapmayacaktır.

Henüz daha yaşının küçük olması nedeniyle sıçradığın yüksekliğin az olması gayet normal. Bu yaşından itibaren basketbol oynamaya devam edersen yaşın ilerlediğinde hem bacak kasların daha çok gelişecek hem de kuvvetin ve sıçraman artacaktır. Sürekli basketbol oynamanı tavsiye ediyorum.

Sorunun tam cevabı olarak ise eğer göbeğin yoksa, sırtında vesaire yağlanmalar yoksa kilo vermene gerek yok. Eğer illa kilo vereceğim diyorsan zıplamana yaklaşık 2-5 CM arası etki eder diye düşünüyorum. Eğer yağ oranın yüksek ise de kilo vermene gerek yok aksine yağını eritmen gerek. İyi günler dilerim.

Öncelikle yorumunuz içi teşekkürler ben biraz skinny Fat'im ondan kilo vermek istiyorum yanlarım var, bacaklarımda hayli kalın ama yağdan ben yağ eritmek istiyorum ve ağırlık kaldırmak istiyorum ama boyunu engeller diyenler var kararsızım ve bir tane sınıf arkadaşım benimle aynı boyda 50 kg ve standart potayı çekebiliyor açıkçası onu da bayağı kıskanıyorum ağırlık yapmak istiyorum dediğim gibi yağlarımı eritmek için ne önerirsiniz ve aynı zamanda ağırlık altına gireyim mi sizce?

Öncelikle yorumunuz içi teşekkürler ben biraz skinny Fat'im ondan kilo vermek istiyorum yanlarım var, bacaklarımda hayli kalın ama yağdan ben yağ eritmek istiyorum ve ağırlık kaldırmak istiyorum ama boyunu engeller diyenler var kararsızım ve bir tane sınıf arkadaşım benimle aynı boyda 50 kg ve standart potayı çekebiliyor açıkçası onu da bayağı kıskanıyorum ağırlık yapmak istiyorum dediğim gibi yağlarımı eritmek için ne önerirsiniz ve aynı zamanda ağırlık altına gireyim mi sizce?
Henüz 13 yaşındasın ağırlık altına girmeni önermiyorum, gelişim çağında olduğun için kıkırdaklara vs. zarar verebilirsin. Yağlarını eritmek için Karın kası bölgeni aktif edecek idmanlar yapıp ardından en az 30 dakika düşük tempolu kardiyo yapman gerek. Ağırlık kaldırmak boyunun uzamasını engellemez bu arada. Bacağı eritmek de bir hayli zor fakat basketbol oynadıkça eriyecektir. Karın kası için Ege Fitness kanalına bakmanı öneririm.

Ayrıca bu zıplama işi Genetiğe ve tekniğe bakıyor, sınıf arkadaşının genetiği senden daha iyi olabilir.

Henüz 13 yaşındasın ağırlık altına girmeni önermiyorum, gelişim çağında olduğun için kıkırdaklara vs. zarar verebilirsin. Yağlarını eritmek için karın kası bölgeni aktif edecek idmanlar yapıp ardından en az 30 dakika düşük tempolu kardiyor yapman gerek. Ağırlık kaldırmak boyunun uzamasını engellemez bu arada. Bacağı eritmek de bir hayli zor fakat basketbol oynadıkça eriyecektir. Karın kası için ege fitness kanalına bakmanı öneririm.

Ayrıca bu zıplama işi genetiğe ve tekniğe bakıyor, sınıf arkadaşının genetiği senden daha iyi olabilir.

Teşekkürler.
Henüz 13 yaşındasın ağırlık altına girmeni önermiyorum, gelişim çağında olduğun için kıkırdaklara vs. zarar verebilirsin. Yağlarını eritmek için karın kası bölgeni aktif edecek idmanlar yapıp ardından en az 30 dakika düşük tempolu kardiyor yapman gerek. Ağırlık kaldırmak boyunun uzamasını engellemez bu arada. Bacağı eritmek de bir hayli zor fakat basketbol oynadıkça eriyecektir. Karın kası için ege fitness kanalına bakmanı öneririm.

Peki eğer ağırlık altına girmem boyumu etkilemiyorsa kıkırdaklara zarar gelirse nasıl bir sonuç ortaya çıkar?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı