Kilo vermek için en iyi spor hangisidir?

Denizkq

Hectopat
Daha fazla  
Kilo vermek istiyorum 84 kiloyum sizce hangi spor daha iyi olur. Aikido'ya gitmek sıcak geldi ama bilgim olmadığı için. Sizce bana daha yararlı ve sağlıklı olacak spor hangisidir?

Kalıcı olarak kilo vermek istiyorsan gitmen gereken spor dalı Fitness. Haftada 3 gün Full Body antrenman ile başlayıp, protein ağırlıklı beslenip kilo verebilirsin. Sabırla devam edersen kalıcı olarak kilo verebilirsin.

Kilo vermek istiyorum 84 kiloyum sizce hangi spor daha iyi olur. Aikido'ya gitmek sıcak geldi ama bilgim olmadığı için. Sizce bana daha yararlı ve sağlıklı olacak spor hangisidir?
HIIT Kardiyo.
Kas kütlen fazla olursa günlük hayatında daha fazla kalori yakarsın. Kolay yağlanmazsın, yağlı gözükmezsin kas kütlen fazla olduğu için. Yani sadece kardiyo yapmak yerine sabahları haftada 5 gün boyunca 10 dakika kardiyo yapıp haftada 3 günde full body çalışsan gayet güzel olur. Kas kütlesi yapmaya bak. Kas kütlesi ayrıca kilonun artması demek ama dediğim gibi kas olduktan sonra kilo 120 olsun fark etmez, şişman görünmezsin.

Bölgesel olarak çalışmanızı (fitness) tavsiye ederim.

Kalıcı olarak kilo vermek istiyorsan gitmen gereken spor dalı fitness. Haftada 3 gün Full body antrenman ile başlayıp, protein ağırlıklı beslenip kilo verebilirsin. Sabırla devam edersen kalıcı olarak kilo verebilirsin.

Hııt kardiyo.

Kas kütlen fazla olursa günlük hayatında daha fazla kalori yakarsın. Kolay yağlanmazsın, yağlı gözükmezsin kas kütlen fazla olduğu için. Yani sadece kardiyo yapmak yerine sabahları haftada 5 gün boyunca 10 dakika kardiyo yapıp haftada 3 günde Full body çalışsan gayet güzel olur. Kas kütlesi yapmaya bak. Kas kütlesi ayrıca kilonun artması demek ama dediğim gibi kas olduktan sonra kilo 120 olsun fark etmez, şişman görünmezsin.

Kuzenimle gidecektim 11 yaşında. Çıkışta buluşup eve dönücektikte fitness işi biraz olay8 bozdu yaşına uygun olmaz galiba. Bir de koşubandında her gün 30dk koşup beslenmeme dikkat edersem yararlı gelir mi?

Kuzenimle gidecektim 11 yaşında. Çıkışta buluşup eve dönücektikte fitness işi biraz olay8 bozdu yaşına uygun olmaz galiba. Bir de koşubandında her gün 30dk koşup beslenmeme dikkat edersem yararlı gelir mi?
Koşu bandı tabi iyi gelir. Ama salona yine almıyorlar sanırım yaşınızdan dolayı. Siz yine bir sorun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı