Kilolu kedi hep mama istiyor

485936

Hectopat
Kedim 5 veya 5.5kg kilolarında sabah veriyorum okuldan 4 saatlerinde gelince bitirmiş oluyor ve mamasının yanında durup mama istiyor. Vermeye kıyamıyorum normalde akşam vermem gerekiyor ve kilo da biraz vermesi gerekiyor ama veriyorum. Ne yapmalıyım sizce sabah-akşam vermeli miyim yoksa hep bitince mi vermeliyim?

Günlük porsiyonunu hesaplayıp ona göre vereceksin. Zaten kedi obezite sınırında her bittiğinde doldurursan daha da şişmanlayacak.

Hayvanın sağlığı için çok mama verme. Benimki de ne koysak yiyordu, öküz gibi bir şey olmuştu. Sağlıksız bir şey. Zaten kedi sürekli evde olduğu için kilo da veremiyor, hayvan hareketsiz kalıyor. Dışarıdaki hayvanlar senin kedinin yediğinin yarısını yiyor öyle düşün

Bir de şöyle yap, mesela 1 kase koyuyorsun hepsini yiyor ya, yarım kase koy sonra bitirince bir yarım daha koy belli saat sonra. Sonuç olarak aynı mamayı yemiş oluyor ama daha uzun aralıklarla yemiş oluyor. Bu şekilde falan kandırabilirsin. Yiyeceği bütün mamayı birden verirsen hepsini yer bitirir hayvan. Balık gibi düşün.

Verdiginiz mamadaki tahil orani yuksekse kedi yeterli besini alamadigi ve tatmin olmadigi icin daha fazla yemek istiyor olabilir. Kendi kedimde premium mamaya gectigimde bunu fark ettim.

2 yasinda disi kedi aylik tuketimi 2 kilo altina dustu. Bugune kadar hep butcemin yetmeyecegini dusunmustum ancak dusundugum kadar pahali olmadi.

Royal canin gibi markalari tercih etmeyin. Brit care markasini tavsiye ederim. En butce dostu premium mamanin girisi bu mamadir. Islak mama verdigimde kedim eskiden cildirirdi hevesle atlardi. Simdi ise belki yiyor, cogunu tabakta birakiyor. Mamasindan aldigi besin yeterli geliyor.

Bildiğim kadarıyla her kedinin yaşına göre günlük alması gereken mama miktarları yazıyor. Bu miktardan fazla yese bile vermemelisin. Günlük gereken miktarı atıyorum üçe böl, saatlerini belirle. Zamanla ideal kilosuna döner.

Ben 4-5 yıldır kedi bakmış biri olarak söylüyorum,günlük ona öğünler ayırın,biz nasıl kahvaltı,öğlen yemeği,akşam yemeği yapıyorsak. Onada en fazla 4-5 öğün yapın. Kahvaltısında mama verin öğlen saat bir gibide verin. Sonra çok açsa ara öğünündede biraz verebilirsiniz. Ama önünde mamayı tutmayın bazen zevkinede yiyebiliyorlar kediler. Ve hayvanı biraz zayıflatmak için öğünlere bölmek onun için çok iyi olacaktır bana güvenin.

Hocam kaseyi tamamen doldurmuyorum zaten. Doldurduğum mama kabını yarısına kadar doldurup kendi kablarına koyuyorum.

Selamlar,

10 yıla yakındır kedilerle uğraşıyorum ve kediler kısaca doyumsuzdurlar her zaman fazlasını isterler, aldığın mamaların arka tarafında yaşına uygun günlük verilmesi gereken miktar yazar örnek olarak 1 yaşındaki için 55 g verilmesi gerekiyor yazıyor. Ben otomatik mama kabı aldım sabah 6.30 da 30 g akşam 6.30 da 30 g olarak (5 gram bahşiş) veriyorum, malt yalatıyorum ara sıra çok nadir yaş mama ve ödül maması veriyorum kedim 9 aylık ve 3.5 kg veterinere göre kilosu olması gereken kiloda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…