Kilolu kedi hep mama istiyor

Hocam benim 1 tane daha kedim var ona malt ve yaş mama verince bir kaç saat sonra kusuyor o yüzden vermek çok istemiyorum. Bir ara veriyordum hep kusuyordu sonra bende hiç bir şey vermemeye karar verdim.
Maltı çok fazla verirsen kusar gün aşırı olarak tırnak boyutu kadar vermen gerekir yaş mama da ise 1.5 ,2 hafta 1 verilmesi tavsiye edilir.

Maltı çok fazla verirsen kusar gün aşırı olarak tırnak boyutu kadar vermen gerekir yaş mama da ise 1.5 ,2 hafta 1 verilmesi tavsiye edilir.
Ne vallahi mi? Ben kafama göre veriyordum vallahi hiç bilmiyordum. Çok pardon hocam. Artık dikkat ederim. Normalde bir kaç saniye yalatıp kapağını kapatıyordum sanırım bu saniye 11-15 saniye falandır. Valla üzüldüm ve kafama sıkasım geldi :D.

Kediniz erkek mi dişi mi?
Öncelikle kedinin ortalama 4.5-5 kg olması gerekiyor ama burada düşülen hata şu her kedi bir değil, örnek vermek gerekirse diyelim 90 kg bir insan sence şişman mı desem kişiyi görmeden bir şey diyemezsin, çünkü belki 2 metre birisi ve kilosu normal, belki 1.60 birisi ve şişman. Kedilerde de aslında benzer durum geçerli bazı kediler daha iri oluyor 6-7 kilo olup şişman olmayan kediler gördüm bayağı iri bir kediydi ama şişman değildi.

Ama diyelim kediniz gerçekten şişman ve mama kısıtlaması yapmak istiyorsunuz o zaman kediyi kandırma yoluna gidebilirsiniz, normalde sabah 50 veriyorsunuz ve akşam terkar istiyor ve kedinizin o hali üzüyorsa sabah 30 gr verin akşam isteyince kalan 20 gr ı o zaman verin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı