Kiloluyum diye okulda dalga konusu oldum

Selamlar. 8. sınıfa gidiyorum. Ve yaşıtlarımla aramda kilo farkı var. Bazen aralarına da almıyorlar. Maalesef okulda dalga konusu oldum. Olaydan aileme bahsettim. Okula gitmek istemiyorum dalga geçiyorlar falan dedim. LGS sınavı olduğu için gitmeme ısrar ettiler. Dün gitmedim. Bugün de gittiğimde yine dalga konusuydum. Ne yapmam gerekiyor? Artık gerçekten çok üzülüyorum. Dediğim gibi bazen aralarına almıyorlar. Çok acımasızlar, beni çok kırdılar 🥺
Diğerleri demiş zaten ama bak ben liseye geçtim. 1 sene sonra bir daha görmeyeceksin merak etme eğer kendin görüşmek istemezsen. (Ha görsen bile anca aynı liseye düşmeniz falan gerekir onda da 3-5 kişi olur muhtamelen).Böyle insanlarla arkadaşlık kurma boşver sınavına odaklan iyi bir liseye git sonra pişman olursun. Kiloyu sağlığın için ver onlarla arkadaşlık kurmak için değil. Öyle insanlara günahımı bile veresim gelmiyor. Ha eğer böyle demelerine dayanamıyorum dersen müdüre kadar git hatta eğer o çocukların velilerini görürsen onlara da söyle bu durumu.
 
Dostum tamam kırıldığını anlayabiliyorum ama daha genç birisin boğazını tutarak 1 ayda 10 kilo rahat verirsin neden bu duruma çare bulmak yerine pes edip okula gitmek istemiyorsun.
Bu nasıl bir zihniyet bu ne biçim bir bakış açısı ? Belki hastalığı var kilo veremiyor, belki belli sorunları var bu yüzden kilo alıyor ? Bunlar olmasa bile sırf kilolu diye biriyle dalga geçilmesi hakkını kimseye vermez. Bu duruma çare bulması için ona destek olmalı ve kilo sorunun neden olduğunu anlamak için çözüm bulması yerine o dalga geçenlerden farklı olmaksızın bu yazıyı yazıyorsunuz ne diyeyim yani pes...
 
Anlaşılan o ki içine kapanık bir kişisin, sosyal olsan alay konusu olmazdın. İş işten geçti, artık değişmelisin. Değişiklik iyidir. Reform eylemlerine başlamalısın. Kız gibi kırılgan olmayı, masumluğu bırak. Sana şişko diyenlere acıma; küfret, döv. Zaten 1 yıl sonra onları görmeyeceksin. Spora şimdiden başla derim, boğazını kapat.
 
Kırık camlar teorisi diye bir şey var ben bunu kendi yaşamıma uyarladım kısaca biri senle dalga geçerse diğerleri de dalga bende bunu önlemek için biri dalga geçerse hemen abartı tepki verip susturuyorum ortamdakiler sinirleniyor ama benimle dalga geçemiyorlar.
 
Aslında şaşırtıcı değil mi? Türkiye'de yaşıyorsun kilolu diye alay ediliyor. 45 Kilo adamlar biriyle alay edebilecek konumda değildir bence.
Fakir dayanışması olsa gerek. Neyse şimdi bu proteinsiz 250 gramlık vitaminsizlerlede alay etmek bize yakışmaz :)
 
Merhaba dostum, insanların gücü ancak vasıfsız insanların tekiyken vasıf aramaya yeter, kendini sev ve kendini kabullen <33
 

Geri
Yukarı