Kimi Raikkonen sene sonunda emekli olacak

Bir Button fanı olarak Raikkonen'i de çok severdim. Çok iyi pilottu. Özellikle formunun zirvesindeyken McLaren Mercedes ile birçok kazanabileceği veya podyum yapabileceği yarışı motor arızası vs. gibi teknik sorunlardan dolayı tamamlayamaması onun şansızlığıydı. Kesinlikle daha çok şampiyonluk kazanabilirdi.
 
Efsane telsiz konuşmaları, 2006 Monaco'da yarış dışı kalınca istifini bozmadan yatına geçip yarışı izlemesi vs vs...
Çok özel bir figürdü... Üzüldüm.
 
2007 Ferrari dünya şampiyonu kimi raikkonen ve aynı zamanda Ferrari'nin son dünya şampiyonu buz adam emekli oldu.

Çok çok iyi bir pilottu, 2007 şampiyonluğu hâlâ aklımda son yarışı unutamıyorum.

Bu sene özellikle sıralama turlarında Giovinazzi'ye nazaran çok zorlansa da bu yaşına rağmen yarışlarda daha iyi performans sergiliyordu.

Bırakmasına üzüldüm ama zamanı gelmişti, eski hızında değildi doğal olarak. Genç sürücülere fırsat açıldı böylelikle. Umarım giovinazzi de Alfa Romeo'dan ayrılır, yerine başkası gelir. Koltuklardan biri Ferrari akademi sürücülerine gidecek, diğer koltuk Bottas'a gidecek gibi duruyor.

Klasik Ferrari motoru veririm koltuğun birini ben belirlerim umarım gio kalır alfada.
Rusya GP yağmuru sezip pite girip intermediate lastikleri taktırması ne kadar usta bir isim olduğunu açıklıyor.
 
@Radeon RX 5700M Ferrari'nin eskisi gibi Alfa ve Haas takımında yetkisi yok. Eskiden doğrudan müdahale edebiliyordular pilot seçimine. Şu an yine pilot seçiminde takımlara pilot öneriyorlar ama kararı doğrudan takımların kendisi veriyor.
 
@BERWAR haklısın binotto röpartajında demişti biz artık pilot seçimlerine karışamıyoruz diye Gio'nun F1 de kalmasını isteriz de dediler.
 
Bottas ve Pourchaire. Alfa Romeo da para kazanmış olur bir seneliğine.
Evet öyle olabilir. Piastri'nin adı geçiyor ama o olmaz. O zaten Renault pilotu. Pourchaire iyi performans gösterirse 2023 de gelebilir. Ilott ve Shwartzman'ın gelmesini isterdim. Piastri'nin gelmesini de çok isterdim ama düşük bir ihtimal. Seneye Alpine yedek sürücüsü olabilir.
 

Geri
Yukarı