Rehber Kimler Xbox almalı kimler PlayStation almalı?

Elde oynamak için tabiki alabilir. PC iyiyse ve oyunlarını orda oynuyorsa çok gerek yok sadece. Yoksa bende yeni bir el konsolu alma arayışına girdim oysaki önümde oynayabileceğim bir konsol var.
Hocam el konsolu müthiş birşey. Elinde tuttuğun bir cihazdan street fighter oynamak... Tabi 10k ucuz olsada oyunlar pahalı. Oyun fiyatları pahalı olmasa ne ps ne xbox tek doğru nintendo olur.

Hocam el konsolu müthiş birşey. Elinde tuttuğun bir cihazdan street fighter oynamak... Tabi 10k ucuz olsada oyunlar pahalı. Oyun fiyatları pahalı olmasa ne ps ne xbox tek doğru nintendo olur.
Birde elde GTA 4 oynayabilsek süper olacaktı. (Steam deck, Asus Rog Ally gibi aletlerden bahsetmiyorum.) Umarım Sony yeni bir el konsolu yapar PS Vita şahsen çok güzeldi.

Birde elde GTA 4 oynayabilsek süper olacaktı. (Steam deck, Asus Rog Ally gibi aletlerden bahsetmiyorum.) Umarım Sony yeni bir el konsolu yapar PS Vita şahsen çok güzeldi.
Hocam gta 4 ü eli bırakın evde oynasak iyiydi😅. Daha dün gta 4 aldım ve 30 ile 50 arasında gidip geliyor vulkana rağmen. Bir de donuyor ikidebir.

Hocam gta 4 ü eli bırakın evde oynasak iyiydi😅. Daha dün gta 4 aldım ve 30 ile 50 arasında gidip geliyor vulkana rağmen. Bir de donuyor ikidebir.
PC'de oynuyorsan öyledir. Xbox'ta geriye dönük uyumluluk sayesinde sabit 60 FPS oynuyorum. PS5'te GTA 4 olmadığını öğrendiğim zaman resmen yıkılmıştım, anlatamam o duyguyu...

PC'de oynuyorsan öyledir. Xbox'ta geriye dönük uyumluluk sayesinde sabit 60 FPS oynuyorum. PS5'te GTA 4 olmadığını öğrendiğim zaman resmen yıkılmıştım, anlatamam o duyguyu...
Hocam @Aspect15 hocam daha dün benden öğrendi ps5 te olmadığını. Bir de bana dedi ki ps5 de olmadığını öğrenmeden önce ps5 de 30fps xboxda 60fps😃

Hocam @Aspect15 hocam daha dün benden öğrendi ps5 te olmadığını. Bir de bana dedi ki ps5 de olmadığını öğrenmeden önce ps5 de 30fps xboxda 60fps😃
Hiç sormayın ya bende Xbox'ı aldığım zaman tam alacaktım PS5'i birde son dakika ne göreyim GTA 4 ve daha birçok favori oyunum PlayStation'da yok. Bende Xbox'ı biraz daha araştırdım ve aldım. PS birgün gerçekten geriye dönük uyumluluğu becerirse ancak o zaman yeni PS konsolumu alabilirim.

Hiç sormayın ya bende Xbox'ı aldığım zaman tam alacaktım PS5'i birde son dakika ne göreyim GTA 4 ve daha birçok favori oyunum PlayStation'da yok. Bende Xbox'ı biraz daha araştırdım ve aldım. PS birgün gerçekten geriye dönük uyumluluğu becerirse ancak o zaman yeni PS konsolumu alabilirim.
Hocam geriye dönük uyumluluğun zerre olmadığını konsolu aldıktan sonra öğrendim. Ps nin tek bir eksisi varsa geriye dönük uyumluluk ve game boosttur. Ve tabiki şu quick resume da olsa ne âlâ

Hocam eyvallah doğru demişsinizde PC alınca yanına bir ton ekipman almak gerekiyor, düzenli olarak upgrade yapmak gerekiyor, tek masraf bu olmuyor. Konsolu alınca yanında 1 adet gamepad geliyor ve başka bir ihtiyacın kalmıyor.

Xbox'ta biraz dediğiniz gibi, PC'nin dertleriyle uğraşmayıp hızlıca oyununu oynamak isteyen insanların tercihi oluyor. PC'de TV'ye bağlanabilir ancak Xbox'ta oynandığı kadar rahat oynanamaz, sürekli olarak eline klavye mouse alman gerekir. Bende Xbox'ı TV yerine monitörde kullanıyorum. Kolayca gamepad ile arayüzde gezip optimizasyon ayar derdi, çökme derdi olmadan oynayabiliyorum. Xbox kütüphane konusunda PS'ye göre daha büyük bir olanak sağlıyor. Gerek Microsoft'un konsolu olması gerekse geriye dönük uyumluluk desteği sayesinde bir ton farklı çeşit oyun var.

Bence sadece PC ile devam edebilirsiniz Nintendo oyunlarının hastası değilseniz çok da ihtiyaç yok açıkçası. Sürekli söylüyorum iyi bir PC'ye sahip olan bir kişinin konsola ihtiyacı yok. Tabii koleksiyon veya nostalji yaparsınız o ayrı meseledir.

Ekran kartı ve işlemciler 20 sene önceki gibi değil artık. 3 sene hatta 4 sene bu FSR ve DLSS falanda geldiği için götürüyor artık.(8 ayda 1 ekran kartı almazsan yeni oyunları düzgün oynayamadığımız yıllar vardı çok eskiden) konsol kullananlarada Pro konsollar ve mid gen upgrade gibi saçmalıklar çıktı aslına bakarsan. Ben hiç Pro'ya da ara konsol almadım ama orasıda 3 senede 1 kere upgrade mantığına geçti. Ekipmanlar ise işte işin güzel tarafı. Parana bütçene göre seçebiliyorsun ya da keyfine göre.

Çok konsoldan PC'ye geçen arkadaşım oldu, PS5 gamepad ile PC'de oyun oynamaktan daha fazla zevk alıyorlar. Değişik bir durum. Nintendo ise kırmızı çizgimiz bizim. Yaşımız önemli değil, Nintendo biz çocukken oradaydı, yarında orada olacak o yüzden biraz fanatiklik değil de gönül bağı var Nintendo'ya karşı😀

Dediğim gibi anaplatform PC artık benim için, yanına ise Switch 2 gelecek gibi duruyor.

Kısa özet:
Eğer oyun almaya paranız fazla yoksa (öğrenci iseniz mesela) Xbox Series X veya S
Oyunlara para ödemekte sıkıntı çekmiyorsanız PlayStation 5

Kısa özet:
Eğer oyun almaya paranız fazla yoksa (öğrenci iseniz mesela) Xbox Series X veya S
Oyunlara para ödemekte sıkıntı çekmiyorsanız PlayStation 5
Hocam her şey para değil. @Aspect15 hocam xboxa gönülden bağlanmış. Ben de ps ye aynı şekilde. Ondan dolayı hocam tek etken fiyat değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı