Kimlikteki İlçe ve Mahalle-Köy Yerini Değiştirmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç kimse hiç kimsenin din konusunda alacağı kararı değiştiremez. Kişi araştırıp kendisi için en doğru olanı seçer. Arkadaş size bir soru sormuş, kimlikteki mahalle/köyümü nasıl değiştiririm diye, siz de yok alevi olduğun için mi, yok cemevinde Atatürk portresi olduğu için mi, sizene kardeşim Sİ-ZE-NE. Sizin şuan yaptığınız arkadaşa yardımcı olmak yerine, kararını değiştirmeye zorlamaktır. Biliyorsan açıkla , bilmiyorsan boşa yazma. Kardeşim senin yapman gereken bir nüfus müdürlüğüne gitmek konuyla bilgisi olan birisine sormak. Eğer böyle bir şey var ise aileninde onayı olması gerekir. Ama bana soracak olursan, köy değiştirme diye bir şey var. İsmini -Soyismini değiştiren, neden köyünü-mahallesini değiştiremesin ki ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kararina saygim var ne diyeyim. Aslinda Aleviler kadar aydin, sanat asigi, insancil ve sagduyulu bir topluluk göremiyorum Türkiye'de. Kendim Alevi oldugum icin demiyorum bunlari Sünni olarak dogsam da yine de ille Alevi olurdum kesin ama asla aslimi inkar etmezdim.

Örneklendirir misin? Zira namus falan cok agir ithamlar bunlar.

Kusuruna bakma onun @painkiller sanirim tarzi böyle Toprak'in. Daha önce de bana süt cocugu falan demisti gerci o zamanlar yasimi bilmiyordu falan ama :)
Iyi ki hic bir mezhepten degilim. Yoksa ben de tartismaya dahil olurdum kafam rahat. Bunu din kulturu hocama dedigim de ise bana hanefisin demisti yani islamin sartlartini yerine getirdigim icin ve suan ki bulundugum toplumda ki insanlar gibi yani Cami imamina uyup namaz kildigim icin hanefisin demisti. :D Eheheheh.

Arkadaş size bir soru sormuş, kimlikteki mahalle/köyümü nasıl değiştiririm diye , siz de yok alevi olduğun için mi , yok cemevinde Atatürk portresi olduğu için mi , size ne kardeşim Sİ-ZE-NE.

Öncelikle sakin ol kimsenin fikrini ve inancini degistirmeye ne hakkimiz var ne haddimize düser böyle bir sey :)

Son düzenleme:
Vallah kimseyi çevirmeye çalışmadım. Ama yine söylüyorum, boş iş. Aile seçebileceğin ya da sırt çevirebileceğin bir alanda değil. Adamların on sayfada yazdıklarını uzatarakta yazmayacam. Seni kütüğünle yargılayan insan zaten insan olamamıştır. Ayrıca değiştirdin, diyelim. Yarın bir kızla tanıştın. Nerelisin, dedi. Divriğilindenim, dedin. Az çok genel kültürü varsa benim gibi hayatında Sivas'a gitmese bile o bölgede Alevilerin yaşadığını bilecek. Alevi misin, diyecek. Falanda filanda. Ailem, diyeceksin. Bir ton iş, boş iş. Burdan Alevi kal, diyorum anlamı çıkarma. Ne olacağın sana kalmış.

Ayrıca şunu anlamam en sert eleştiriye, hakarete, ırkçılığa her şeye eyvallah. Asla ama asla kimin ne yazacağına karışmam. Yazdıklarının sorumluluğu kendilerinindir. Cezası neyse çekerler ya da çok sert geri dönüş alırlar. Ama neden yazdın, demem. Yazamazsın, demem. Kimin nerede ne yazacağına karışanlara kıl oluyorum. Bak kıl oluyorum, diyorum. Neden yazdın, demiyorum. :) Bir konuyu ne yazacağımızı size mi soracaz arkadaş? İster yardım ederim, ister goygoy yaparım.

Not: Alevi değilim. Müslümanım ama kafamda karışık. Müslümanım, diyelim. :p

Son düzenleme:
@Neşeli Enginar abi vallaha ben Hanefi olduğum günden beri hayatım her anlamda değişti, gerçekten mutlu oldum. İnsan bazı şeyleri değiştirince gerçekten çok güzel oluyor, zaten ailem ile benzeyen tek 2 tane şeyimiz var birisi onların DNA'sını taşımam diğeri ise Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmemiz o kadar. Onun haricinde dini, siyasi, takım vb. şeylerle her şeyimiz çok zıt. Mesela ailem Alevi fakat ben Hanefiyim, onlar Atatürkçüdür bende Milliyetçi ve Atatürkçüyüm, onlardan annemle babam Galatasaray'ı tutar ben ise kardeşimle Fenerbahçe'yi tutarım. Ben bile bir ara bu zıtlıklar yüzünden ailemin ailem olduğuna inanmadım az kalsın DNA testi bile yaptıracaktım. :D:D

Ayrıca dine kitaba bağlı olmak -abartmayacak şekilde- çok mutlu ve huzurlu yapıyor beni. Şu an yaşım 16, seneye 17 yaşımda olduğumda kurban bile keseceğım. Harp Okulu'nu bitirip Hac ibadetini bile yapacağım. Ben dini konuda şartları ölmeden önce 1 kez getirip rahat ve huzurlu ölüp gitmek istiyorum. Sizde benim yerimde olsaydınız aynısını düşünürdünüz belki de?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Neşeli Enginar abi vallaha ben Hanefi olduğum günden beri hayatım her anlamda değişti, gerçekten mutlu oldum. İnsan bazı şeyleri değiştirince gerçekten çok güzel oluyor, zaten ailem ile benzeyen tek 2 tane şeyimiz var birisi onların DNA'sını taşımam diğeri ise Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmemiz o kadar.

Ne mutlu size diyecek sözümüz yok siz sectiginiz inanc ile mutlu olun biz dogdumuz inanc ile. Ama fark etmiyor önemli olan mutluluk :)

Bak simdi aklima Mutluluk filmi geldi gercekten özellikle müzikleriyle efsaneydi :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı