Toprakcım küçücük aklınla kendine sınırlar kesin çizgiler belirliyorsun. Bunları açık konuşmak Gerek senin de kendını gelıstırebılmen icin. Ne dedim ben hayat senin yaşadığın kadarcık değil seni aşağılamıyorum açık konuşuyorum yıllar sonra aklına gelir bu konular gülersin. Senin ne olduğun ne olmaya çalıştığın kayıtlarda ne geçtiğin kimsenin umrunda değil. Dünyanın başka bir yerinde de bahsettiğin konuların ne anlama geldiğini bilmeyen insanlar bile var bunlar bizim nufusumuzdan da fazla.

Bu yüzden diyorum ben, kafandaki yaşamında yaşamayacak dünyaya görüşüne sahip olacaksan ileride kimse bu konularla uğraşmıyor oralarda bu gibi boş konulara bakılmıyor. Bir fikrin düşüncen karakterin olsun. o da sana kalsın. Dışarıda ortamlarda bu gibi konuların tartışıldığı küçücük ortamlarda takılma hayatını oraya bağlama. Sana bir tüyo veriyim oralara da takıl ama ne kendini ne kimseyi malzeme ettirtme. Zayıf kavgaya müsait bilgisiz saygısız olursan malzeme olursun senide yargılarlar. Yani bir şeyler değiştireceksen o kimliğinin arkasında yazan yazıyı değil kendini değiştir geliştir. Kimliğinde argo kelime bile yazabilir sen o yazıyla takılı kalırsan oracıkta takılı kalırsın hep.
Ne dedim ben sen iyi insan ol başarılı insan ol bu insanları ayırıyorlar böyle ayırılan insanlardan ol güzel ayrılan taraf birde bu

Ben seni karakterini kafamda çizdim bile emin ol patlamaya hazır bomba gibisin ama patlama patlayan sen olursun o kadar
Dinlere inançlara yorumlara görüşlere cephe alma saygı duy onu seçende insan senin gibi akıllı sonuçta, yeri geldiginde güzel muhabbetlerde takılın yorumlaşın herkes gelişsin herkes güzel yerlere gelsin. Kendini gerip ortalıkta bomba gibi dolaşma gözünü seveyim
Kısa bir örnekle cumhurbaşkanı yapsak seni dakikasına geri indiririz geçmişte kimliğindeki alevi yazısından utanmış diye. İleri görüşlü ol biraz cumhurbaşkanı olsan bir kısmı atacakmısın
Yine bir örnekle bir ortamda otururken seni yorumluyorlarsa utanma yalan yok alevi diye tabir ettiğimiz kesimden bir ailenin oğluyum. Ben de pek ılımlı olduğum söylenemez aleviliğe. Dersin ve bak ne kadar kibar güzelce utanmadın açıkladın kendine göre görüşündeki yorumu da yaptın cümlede güzel oldu hoop sohbete devam.
Ha güzel kurduğun cümlenin sonunda elektrik alınmadıysa iki taraflı sorun karşı taraftadır emin ol toprak sen oradan yine nazikçe ayrıl senin gibi kaliteli ortamını bul.

Sen daha üstünsün artık. İtibar sahibisin. Alevilerde bir yerde denk geldiğinde çay ısmarlar işin düşer oy felan istersin. iki kelam sohbet felan.
Nitekim toprak utanma gocunma kendini aşağıda görme küçük düşünme boş konulara vakit harcama (boş dedim diye kızma bizim seviyemizden boş görünüyor) bir de zayıf olma görünme.
Alt not:
Bu yazıyı toprak ve onun düşüncesi için yazdım. Dini siyasi mezhepsel hiç bir düşünce yorum önemli değildi önemli olan toprağın hayata bakış açısı.
Sivas, Divriği, Akmeşe (Ziniski) Köyünede ayıp oldu aflarına sığınırız canların.
Biz de tanımış olduk internetten baktık çörekli börekli bol keseden güzel sofralı insanı sofrasından da güzel memleketimiz