Kimya laboratuvarında bulunması gerekenler

W.Heisenberg

Hectopat
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
906
Çözümler
6
Canım sıkıldı konu açayım dedim🧐, aklıma ilk geleni açtım, neyse. Öğrendiğime ve deneyimlediğime göre yazdım bu yazıyı. Yazdığım ilk 3'ü kesinlikle bulunması gerekir ve bir kimya laboratuvarındayız unutmayın. Neyse başlayayım en iyisi:
1. Tulum.
Tulum çok önemlidir özellikle üzerinize buharlaşma yada kırağılaşma olup sonra maddeler ısı verirse, işte o zaman devreye tulum giriyor.
2. Eldiven.
Eldivenin öneminden bahsedeyim, laboratuvarda kullanılan eldiven nitril'den yapılır hava geçirmez ve önemi ise, sizin radyoaktif madde veya kimyasal madde tutmanız gerekiyor, kimyasal maddelerin gazları çıplak ele tutunabilirken, eldivene asla ve eldivenin içine de giremezler ve radyoaktif maddelerin ise etkisinin %99 yok olduğu kesinleşmiştir.
3. Gaz maskesi.
Yine kesinlikle olması gerekir, örnek vereyim mesela siz cıva ile deney yapıyorsunuz, ama bir şey bilmiyorsunuz ki cıva zehirlidir, gazını solumak bile sizi risin'i nazal yöntemle çekmek ile bir tutulabilecek bir ölüme götürebilir.
4. Pirometre.
Havaya uçmamak için kullanılması gereken bir laboratuvar gereci. Termometreden farkı, bunda sıcaklık termal radyasyon yardımı ile bulunur.
5. Beher, joje, baget, petri kabı, büret.
Bunların ilk 4'ü depolama amacı, deneye başlama ve koruma amacı ile kullanılır. Büret hariç, büret titrasyon (analitin konsantrasyonunu belirlemek) deneyinde kullanılır.
6. İspirto ocağı.
Benim favorimdir ve bu olmadan kimya olmaz derim(!). İspirto daha çok maddenin kütlesini azaltırken kullanılır, ve de istatistik yapmak için.
7. Mikroskop.
Mikroskop çok iyi bir gereçtir ve gözümüzün göstermediğini gösterir, ve petri kabı kullanılan çoğu deneyde bu da kullanılır.
 
Hey, laboratuvarım olursa diye bir şey yoktur biliyor muydun?🧐
Öğrenci evindeyim hala duruyor, balkonumda kocaman bir laboratuvarım var. Bunu staj maaşı ile yaptım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı