Kimya mühendisliği vs makine mühendisliği

theOptimusPrime

Decapat
Daha fazla  
Merhaba ülkemizin şartları düşünüldüğünde sizce hangi mühendisliği okumak daha mantıklı. Yurt dışı düşünmediğim için sadece yurt içi olarak yorumlarsanız iyi olur. YKS'de ilk 50kya girdiğimizi varsayarsak sizce hangisi mantıklı? En önem verdiğim şey is imkanları. Maaş konusu iş bulmadiktan sonra çok da önemli değil bu yüzden ilk merak ettiğim şey hangisi daha kolay is bulur? Bu bölümlerde üniversitelerin önemi nasıl? Şimdiden teşekkürler.

Matematik ve fizik seviyorsan kimya mühendisliği, malzeme ve makineleri seviyorsan makine mühendisliği.

Dostum alakası bile yok, kimya mühendisliğinin matematik ve fizik ile ne alakası var? Malzeme ve makineleri seviyorsan kavramı da doğru değil, makine mühendisi sadece ilgili makinelerle mi ilgileniyor sanıyorsun? Bunun içerisinde tesisat var, fabrika var, donanım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
İş bulma konusunda makine bence daha önde. Parası hangisinde iyiyse onu seç. Ülke şartları sevdiğini değil hayatta kalabileceğin alanı seçtiriyor.

Bir işe girdiğinde sevmesen bile 3 ay sonra alışıyorsun ve devam edebiliyorsun. Ancak parası kötü bir meslek seçersen "seviyorum, devam edebilirim" diyemiyorsun. Bence göz önünde böyle bulundur tercihini.

Dostum alakası bile yok, kimya mühendisliğinin matematik ve fizik ile ne alakası var? Malzeme ve makineleri seviyorsan kavramı da doğru değil, makine mühendisi sadece ilgili makinelerle mi ilgileniyor sanıyorsun? Bunun içerisinde tesisat var, fabrika var, donanım var.
Mesleğin ne?

İş bulma konusunda makine bence daha önde. Parası hangisinde iyiyse onu seç. Ülke şartları sevdiğini değil hayatta kalabileceğin alanı seçtiriyor.

Bir işe girdiğinde sevmesen bile 3 ay sonra alışıyorsun ve devam edebiliyorsun. Ancak parası kötü bir meslek seçersen "seviyorum, devam edebilirim" diyemiyorsun. Bence göz önünde böyle bulundur tercihini.
Kariyer.net sitesinde makine daha fazla. Makine 67 kimya 55 bin ortalama maas gözüküyor tabiki ne kadar doğrudur bilemem. Daha net sonuç alabileceğim site vb bilen varsa iyi olur.

Kariyer.net sitesinde makine daha fazla. Makine 67 kimya 55 bin ortalama maas gözüküyor tabiki ne kadar doğrudur bilemem. Daha net sonuç alabileceğim site vb bilen varsa iyi olur.
Kimya mühendisliği için başlangıç maaşıysa doğru diyebilirim ama makinede asgari ücretle başlarsın. Sitelerdeki maaş bilgileri çok tutarsız oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı