Önceki konuya bakmadım drop hangi olaylarda giriyor drop olarak algıladığınız olay fps değerinin anlık sıfırlanması mı yoksa başka bir şey için mi drop diyorsunuz Orda ne konuştunuz bilmiyorum ben genel bir bilgi vereyim o zaman sen ona göre Ram bak
Ramların GB ı konusunu su damacanasına benzetebiliriz. Bilgisayarda açtığın ve kullanılan her uygulama o damacanadan su içer veya yer kaplar diyelim. Bilgisayarının 32 litre suya yani ram hafızasına ihtiyacı var mı onu test etmen lazım ki Render alma video editleme, grafikerlik neyse artık kısaca devoloper değilsen sadece oyunlar için istiyorum diyorsan 32 GB fazla yinede bir tercih meselesi fazlasının zararı olmuyor ama bütçe kısıtlıysa 32 GB yerine 16 GB MHZ ve CL değeri yükseltebilirsin.
Diğer konu MHZ ve CL konusu burdada dikkat etmen gereken MHZ değerini yüksek tutmak CL değerini düşük tutman gerekiyor. Ayrıca Ramlari dual olarak kullanacaksan 2 ram inde MHZ ve CL değeri eşit olmak zorunda.
Son olarak bilgisayarının anakartı en fazla Kaç GB ram ve MHZ değerini desteklediğini öğrenmen gerekiyor, marka modele göre internette aratıp bulabilirsin.
Kısaca ben bi ram alıp PC ye takayım dersen beklediğin gibi olmaz hayal kırılığı sonuçlar alabilirsin.