Kingston Fury Beast RAM'lerde gecikme değeri 72ns

NIRVANA016

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle. Eskiden G.Skill Trident Z RGB RAM'lerini kullanıyordum. Bunlar OC'lu bir şekilde 3600MHz CL16 değerlerinde ve gecikme olarak 67 ns almaktaydım. Bazı sebeplerden dolayı Kingston RAM'lere geçtim. 3600MHz CL17.
İnternetteki test videolarında 67ns gecikme alırlarken bende 72ns gecikme alıyor, sebebi ne olabilir?

• RAM'ler: Kingston Fury Beast 3600MHz CL17.
  • Anakart: ASUS Prime B450M K 2
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 4.5GHz OC PBO kapalı.
(Not: Gecikme testi yaparken arka planda hiçbir şey çalışmıyordu. RAM'e herhangi bir OC yapmaya çalıştığımda veya gecikme düşürmeye çalıştığımda voltajı arttırsam bile sistem açılmıyor.)

Ekran Görüntüsü (54).png

Memtest hata vermedi gecikme yine 76ns ilk ayarlara döndüreyim mi orada bir testte 69.9ns çıkmıştı.

En düşük gecikmeyi aldığın şekilde bırakabilirsin. Gecikmenin artması garipmiş ama AIDA64 testi tamamen kapsayıcı olmadığından tam güvenilir değil.

En düşük gecikmeyi aldığın şekilde bırakabilirsin. Gecikmenin artması garipmiş ama AIDA64 testi tamamen kapsayıcı olmadığından tam güvenilir değil.

Evet hocam bayağı tuhaf bir durum verdiğiniz ilk ayarlara döndürdüm 70ns çıkıyor hiç yoktan iyidir.

Çok teşekkür ederim bu arada ilginiz ve yardımınız için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı