Kingston HyperX Fury 8 GB RAM eklemesi yapılırsa uyumlu çalışır mı?

theKonvicted

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, öncelikle değerli mesajlarınız için teşekkür ediyorum. Elimde şöyle bir sistem mevcut;
Intel i3 6100 işlemci - Gigabyte RX 460 2 GB Windforce OC ekran kartı - Kingston HyperX furry 8 GB 2133 MHz CL14 RAM - MSI H110M Pro-VD mini ATX anakart - WD Blue 7200 RPM 1 TB sabit disk - Kingston 120GB SSD 450/450ms - Aerocool 400 wat PSU kasa.

8 GB olan 2133MHz RAM'i 1X daha takıp 2x8 16 GB RAM yapmak istiyorum ancak RAM konusunda pek bir bilgim yok, birebir aynı modeli alsan anakartım sıkıntı yapar mı ya da çalışır mı emin değilim. Bunun için tavsiye almak istiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20210118_203650.jpg
    IMG_20210118_203650.jpg
    86,4 KB · Görüntüleme: 46
Maksimum RAM miktarı 32 GB olarak belirtilmiş. Yani aynı model ve aynı özelliklerde bir RAM daha yanına eklersen uyumlu olacaktır. Tabii her zaman ikiz şekilde satılan RAM'leri bir arada kullanmak daha sağlıklı. Ama yeni takacağın RAM'le çalışmaması çok düşük ihtimal.

Bu arada anakartın 2 RAM slotlu. Yan yana takıvermen yeterli.

Aynısından alırsınız sıkıntı olacağını zannetmiyorum. İkinci el bile olsa aynısından alın derim.

Aynısından alırsınız sıkıntı olacağını zannetmiyorum. İkinci el bile olsa aynısından alın derim.

Maksimum RAM miktarı 32 GB olarak belirtilmiş. Yani aynı model ve aynı özelliklerde bir RAM daha yanına eklersen uyumlu olacaktır. Tabii her zaman ikiz şekilde satılan RAM'leri bir arada kullanmak daha sağlıklı. Ama yeni takacağın RAM'le çalışmaması çok düşük ihtimal.

Bu arada anakartın 2 RAM slotlu. Yan yana takıvermen yeterli.

Hiçbir sıkıntı olmaz, anakartındaki 2. ve 4. RAM slotlarına takarsan Dual channel biçiminde çalıştırabilirsin.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim son bir sorum olsun, Ek'te gözüken RAM benim elimdeki RAM ve üzerindeki kod HX421C14FB2/8 ve aynı RAM'in 2133 MHz CL 14 her şeyi aynı olup üzerinde kod olarak HX421C14FB/8 yazanı var yani taksim işaretinden önceki 2 ibaresi olmayan RAM ile aralarında fark var mı yoksa yanına onu da alsam takabilir miyim?

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim son bir sorum olsun, Ek'te gözüken RAM benim elimdeki RAM ve üzerindeki kod HX421C14FB2/8 ve aynı RAM'in 2133 MHz CL 14 her şeyi aynı olup üzerinde kod olarak HX421C14FB/8 yazanı var yani taksim işaretinden önceki 2 ibaresi olmayan RAM ile aralarında fark var mı yoksa yanına onu da alsam takabilir miyim?

Sıkıntı olmaz. Güle güle kullan şimdiden.

RAM'lerin Data kartlarına baktım hocam. FB8 olan 2RX8 diğeri ise 1RX8. Bunlar teknik olarak bir arada çalışabilir. Sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

RAM'lerin data kartlarına baktım hocam. FB8 olan 2RX8 diğeri ise 1RX8. bunlar teknik olarak bir arada çalışabilir. Sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Teşekkür ediyorum ve eğer anlatmak istemezseniz anlarım, 1RX8 ve 2RX8 arasında fark nedir ne gibi bir değişiklik var aralarında Single veya Dual kit tarzı bir şey mi acaba?

Yazım hatası olabilir.

Teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı