Kingston hyperx SSD Yavaş Çalışıyor

Mekanik sürücüyü çıkartıp, yerine SSD takmak diğer bir alternatif. Sadece üzerinde SSD ile çalıştır.

SATA kontrolcüsü HM77'nin üzerinde. Yongasetinde oluşacak herhangi bir sorunda sistem zaten açılmaz. Ama HM77'de, SATA III uyumlu bir sürücüyü de SATA II olarak görmez.

SSD yi söküp başka notebook a takıp sistem kurup mu denemem mi gerekiyor.

- - - Güncellendi - - -

Haluk bey diğer bilgisayarıma taktım denedim işte sonuç:

Bu iki resim arasındaki farkı bulunuz. Neden birinde disk 111 GB da diğerinde 119 GB ? 120 GB bir SSD hiçbir zaman 119 GB olmaz. Diğer bilgisayarınız diye koyduğunuz test, diğer bilgisayarınızdaki 128 GB olan başka bir SSD'ye ait. Bam! İşte sorunu çözdüm.

HyperX'in değerleri de kesin böyledir...

Maalesef sadece 1 tane ssd disk var. Ben de bunu yeni farkettim. Nasıl oluyor da 119 olarak görüyor. Fakat ssd yi taktıktan sonra format atım.

Maalesef sadece 1 tane ssd disk var. Ben de bunu yeni farkettim. Nasıl oluyor da 119 olarak görüyor. Fakat ssd yi taktıktan sonra format atım.

Diğer sisteme takıp fotoğrafı oradan koymadınız mı? Eeee, daha neden "ben de bilmiyorum neden farklı" gibi şaşırıyorsunuz ? Diğer sisteme taktığınızda diğer sistemdeki diski test etmişsiniz, SSD'yi değil. Kısacası Kingston SSD'nizin okuma ve yazma hızı bellidir. Zaten SSD'de önemli olan okuma yazma hızı değil, erişim hızıdr diye dedik. Yani konunuz çözülmüştür.

Ssd 120gb hyperx var test yaptim.

seq read 412,6 write 187,7
512k 385.3 179
4k 21,33 105,7
4k qd32 127,8 118,5

Bilginize.

Dün bilgisayarımı servisten aldım ve bana Sata 3 portunda ufak bir problem olduğunu söylediler ve hatayı gidermişler şu an bilgisayar uefi modda çok daha hızlı açılıyor ve yazma hızı nerdeyse 2 katına çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…