Kingston KC3000 sıcaklık ve hız değerleri normal mi?

viper_codap

Yoctopat
SSD veya HDD modeli
adata legend 850 lite kingston kc3000 2TB
Anakart
asus tuf gaming b650m-e wifi
Kinsgton KC3000 SSD'nin 2 TB modelini almıştım bugün geldi. Bende daha önceden Adata Legend 850 Lite vardı. Anakartın PCI-e gen 5 slotunda o var şu an. Üstünde de ısı bloğu var. Anakartta da diğer PCI-e gen 4 slotu ekran kartının hemen altında kalıyor. Oraya SSD takabilmem için ekran kartını yerinden çıkarmam lazım o şekilde yani. Sorum şu, SSD'nin çalışırkenki (oyun yüklerken vs.) Sıcaklıkları normal mi? Adata SSD'nin yerine onu koymalı mıyım? Kingston'ın resmi sitesinde çalışma sıcaklığı 0°c~70°c olarak listelenmiş.

Ayrıca ilk takmaya çalışırken ısı bloğunu çıkarmaya çalıştım falan başaramadım, yapışkanlı sanırım. Güç uygulayarak çıkarmalı mıyım? Veya nasıl çıkarmalıyım ısı bloğunu?

Soldaki test az önce yaptım, sağdakini gelip taktıktan hemen sonra yaptım. Değerler arasında neden böyle bir fark var anlamadım açıkçası.

Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    25,5 KB · Görüntüleme: 47
  • WhatsApp Görsel 2025-01-22 saat 13.06.37_8fa08854.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-01-22 saat 13.06.37_8fa08854.jpg
    67,6 KB · Görüntüleme: 40
  • 1737577324673.png
    1737577324673.png
    3 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Normal hocam bende de aynı.

Anakartınız için çıkarmaya çalışıyorsanız gerek yok bence. Anakartın kendi soğutucusunuda onun üzerine takıyorlar.

Örnek olması açısından;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam kastettiğim aslında anakartın kendi soğutma bloğu. İlk başta zaten takarken soğutma bloğunu çıkarmayı denedim fakat termal padi yapışkanlı oldupundan başaramadım. Biraz güç uygulayarak çıkarmalı mıyım?

Hocam kastettiğim aslında anakartın kendi soğutma bloğu. İlk başta zaten takarken soğutma bloğunu çıkarmayı denedim fakat termal padi yapışkanlı oldupundan başaramadım. Biraz güç uygulayarak çıkarmalı mıyım?

Isıtın bir de öyle deneyin. ben genelde öyle yapıyorum fön makinesi ile ısıtıyorum hafif.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı