Kingston KC600 512 GB SSD ciddi fiyat düşüşünün nedeni nedir?

mcalimlier

Picopat
Katılım
18 Kasım 2022
Mesajlar
103
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kingston KC600 512 GB SSD ciddi fiyat düşüşünün nedenini bilen var mı?

Benzer fiyat segmentinde bulunan SanDisk 3D NAND, Samsung EVO 870, Crucial MX500 ve WD Blue 3D NAND (1000 TL -1200 TL) gibi modellerle aynı fiyatta yer alan bu ürün son 5 günde 3 kere indirime uğradı ve toplamda %54 ucuzlayarak 608 TL oldu.
İndirim mükemmel olsa da bu beni biraz korkuttu.
Acaba A400 Modelinde olduğu gibi kronik bir sorunumu ortaya çıktı.
Bilenler aydınlatabnilir mi? Şimdiden teşekkürler. (Link)

Ayrıca bir ürünün 512 GB modeli 604 TL olup 1 TB Modeli nasıl 3.359 TL de kalır?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    32,2 KB · Görüntüleme: 58
Bana kalırsa SATA SSD eski teknolojidir, er ya da geç tüm üreticiler talep azaldıkça eldeki stokları tüketmek için %50'lere varan indirim yapmak zorunda kalacaktır. Bu yalnızca onlardan birisi gibi duruyor.

Aslında teknoloji olarak belirlediğim 5üründen biri ve sürekli gözlem altında tutuyorum. Diğerlerinde bir kımıldama yokken buradaki ani düşüş hiç mantıklı gelmedi.


Mağaza yorumlarına bakarsanız sebebini anlarsınız :).
gerçekten mi bakayım hemen neler var?
 
Aslında teknoloji olarak belirlediğim 5üründen biri ve sürekli gözlem altında tutuyorum. Diğerlerinde bir kımıldama yokken buradaki ani düşüş hiç mantıklı gelmedi.



gerçekten mi bakayım hemen neler var?
Açılmış, kullanılmış ürün gönderiyor satıcı.
 
Bir sorun olduğunu düşünmüyorum sadece eldeki ürünleri satıyorlar.

Bende şimdi yorumları inceledim 3 sitede ve kötü yorum topu topu 1-2 tane. Geneli çok iyi yorumlar. Biraz ürkütmedi değil ama alalım bakalım :)

Açılmış, kullanılmış ürün gönderiyor satıcı.

Ben sayısız teknoloji alışverişi yaptım N11 ve Hepsiburada'da dediğin olaya rastlamadım. Tüm yorumların içerisinde sadece birkişi buna benzer bir şey yazmış kalanı ise ürünün sıfır ve iyi olduğu görüşünde.

Kaldı ki satışı yapan mağazalar birbirinden farklı. Toplu halde tümmağazalar 2. el satalım dememişler ise neden bu olamaz.
 
Sizce 2TB HDD mi yoksa bu SSD mi?

Aslında bu ihtiyaca göre değişen bir konu. Benim laptop oldukça eski bir cihaz. Yakında yeni bir laptop alacağımkısmet olursa ancak bunu da kenara kaderine terk etmek istemiyorum. İçeriisnde 1 TB HDD var biraz canlanmaya ihtiyacı var yüzden benim için tek seçenek SSD :) tabii ki kullanım amacın önemli ama ben SSD derim.

1 tane olumsuz yorum gördüm ama olumlu yorum daha fazla firma için.
Beni takıldığım ve korkutan nokta kronik sorunlu Kingston A400 modeli ile neredeyse aynı fiyata düşmüş olması. Acaba dedim bu modelde de kronik sıkıntılar mı baş gösterdi. O yüzden bu başlığı açma ihtiyacı hissettim.
 

Geri
Yukarı