Kingston NV2 SSD laptopa uyar mı?

selcuk2025

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba; Kingston SA400M8 120 GB resimdeki SSD diski kullanmaktayım. Okuma yazma hızı daha yüksek olan "Kingston NV2 SNV2S/1000G 1 TB PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD" ürününü satın alma niyetindeyim. Herhalde hem kapasite fazlalığından hem de NVMe M.2 olmasından dolayı okuma yazma hızı benim kullandığımın neredeyse 10 katı. Markalar aynı olsa da herhangi bir uyumsuzluk olabiliyor mu?

IMG_20250113_235633.jpg

Benim MSI da üzerinde kinkgston SATA SSD ile geldi. Ama üzerinde gen 3. desteği yazıyordu, 4.0 NVMe M.2 SSD taktım 3.0 hızında çalıştı. 3500 okuma 2000 yazma aldım.

Anakarta bak ne desteklediği yazar.

Üretici sayfasından.

Slot başı 6 çentikse M.2 desteklemesi yüksek. Yanlış hatırlamıyorsam.

Şu an kullandığın SSD SATA arayüzüne sahip eğer M.2 slotu yoksa laptopta takamazsin yeni alacağını.
Leptop modeli nedir?
Casper X500. İ5. 1035G1

Benim MSI da üzerinde kinkgston SATA SSD ile geldi. Ama üzerinde gen 3. desteği yazıyordu, 4.0 NVMe M.2 SSD taktım 3.0 hızında çalıştı. 3500 okuma 2000 yazma aldım.

Anakarta bak ne desteklediği yazar.

Üretici sayfasından.

Slot başı 6 çentikse M.2 desteklemesi yüksek. Yanlış hatırlamıyorsam.
Casper X500 anakarta sahip. Casperin sitesinde hiç bilgi bulamadım ürünle ilgili. Hangi RAM hangi SSD destekler diye. Herhalde detay bilgi paylaşmıyor şirket.

Kasa içi bu şekilde
IMG_20241220_150255.jpg
IMG_20241220_150329.jpg

Şu an kullandığın SSD SATA arayüzüne sahip eğer M.2 slotu yoksa laptopta takamazsin yeni alacağını.
Leptop modeli nedir?
Aşağıda eklediğim resimler işe yarar mı

Son düzenleme:
M.2 yuvası değil SATA yuvasına benziyor 2çentik var arası dolu olacak.

Ama 3 yıllı bir model kesin vardır. M.2 SSD modeli var 3500 okuma var. Bu da gen 3 olduğunu gösterir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu viedoda 2 TB M.2 var. Cihazda.

i5 10 nesil vardır ama mutlaka. Benim MSI i7 8. nesildi. Destek vardı. i5 10 nesilde vardır araştırmak lazım.

M3 portu ne ki gen 3 mü oluyor.

Ama Casper servisi ara sor garanti olsun. Belki desteklemiyordur. M.2 SATA üzerindeki. Nasıl bir firmaysa hiçbir doküman yok.

Dosya Ekleri

• 616+r2kUzeL._AC_SX569_.jpg
    616+r2kUzeL._AC_SX569_.jpg
    42,9 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
M.2 yuvası değil SATA yuvasına benziyor 2çentik var arası dolu olacak.

Ama 3 yıllı bir model kesin vardır. M.2 SSD modeli var 3500 okuma var. Bu da gen 3 olduğunu gösterir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu viedoda 2 TB M.2 var. Cihazda.

i5 10 nesil vardır ama mutlaka. Benim MSI i7 8. nesildi. Destek vardı. i5 10 nesilde vardır araştırmak lazım.

M3 portu ne ki gen 3 mü oluyor.

Ama Casper servisi ara sor garanti olsun. Belki desteklemiyordur. M.2 SATA üzerindeki. Nasıl bir firmaysa hiçbir doküman yok.

Casper ile görüştüm. Mevcut Kingston ssdyi çıkartıp Gen 4 nvme M2 SSD herhangi marka fark etmeden takabilecegimi söylediler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı