Kingston V300 SSD Hız Anormalliği

Semih Can Ateş

Megapat
Daha fazla  
Değerli arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar.
Sistemimde Kingston 120GB V300 SATA 3.0 (SV300S37A120G) SSD ve Seagate 1 TB 7200 RPM (ST1000DM003) diskler bulunmakta. Performans olarak genel kullanımda ve açılışta bir sorun yok açıkçası. 5 yıllık orta seviye bilgisayarım 17 saniye civarında açılıyor ve bu benim için tatminkar bir değer. Fakat kafamı kurcalayan bir durum var. CrystalDiskMark uygulaması ile test yaptığım zaman 450-450 hız değerleri olan SSD diskimde okuma hızı 500, yazma hızı ise 100 civarı çıkıyor. Uygulama mı sorunlu diye görev yöneticisinden takip ediyorum ve anlık yazmayı +500'lü değerlerde görüyorrum. (Windows 10 sürüm 1909 kullanıyorum eskiden okuma hızı firmanın taahhüt etmiş olduğu gibi 450'de takılıyordu). Aynı testi mekanik HDD için de yapıyorum onda da okuma 150, yazma 120 civarlarında çıkıyor.
Belirttiğim gibi benim asıl merak ettiğim nokta SSD yazma hızı neden bu kadar düşük olabilir? Saygılarımla.
Lazım olabileceğini düşündüğüm için diğer sistem bileşenleri;
*Gigabyte H81M S2PV v2.0 anakart
*Intel i5 4440 işlemci
*Xigmatex 500W PSU

Ekran Görüntüsü (21) - Kopya.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Testi HD Tune üzerinden de gerçekleştirmeyi deneyin. Benzer sonuçlar gelecek mi bir bakalım.

Taradım hata yok dedi hocam. Bir de sata 2 yazmasını anlamadım. sata 3 girişinde olduğuna eminim. zaten sata 2 olsa okuma 500 olmazdı değil mi

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (24) - Kopya.png
    Ekran Görüntüsü (24) - Kopya.png
    39,8 KB · Görüntüleme: 49
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı