Kinsgston KC600 vs Samsung 870 EVO SSD

Bütçe
600
Kingston ağzıyla kuş tutsa bu testte bu şekilde çıkabilir miydi?
Çıkardı. Kingston'ın şu anda Samsung'dan bile daha hızlı ve kaliteli SSD'leri var. Kötü çıkan bir USB'den olayı buraya nasıl bağladınız merak ediyorum açıkçası.

Çıkardı. Kingston'ın şu anda Samsung'dan bile daha hızlı ve kaliteli SSD'leri var. Kötü çıkan bir USB'den olayı buraya nasıl bağladınız merak ediyorum açıkçası.
Gerçek kullanımda test edildi mi iyi dediğiniz kingstone ile samsung ssd?Peki neden insanlar kingstone yerine samsung almaya çalışıyor daha pahalı olmasına rağmen?

@SonYolcu
İlla her şeyin gerçek olarak test edilmesine gerek yok. Bazen kağıt üstündeki özellikler her şeyi anlatır. Sadece marka algısına kapılmışsınız, başka bir şeyi önemsemiyorsunuz.

James Donkey'nin JD1000 PRO adlı SSD'sini herkes James Donkey diye gömerken özelliklerini araştırdım ve oldukça kaliteli bir model olduğunu fark ettim. Forumda da önermeye başladım SSD'yi, ardından Recep Baltaş bir konuda bu SSD'yi test edeceğini söyledi. 4 PB yazılmasına rağmen hala çalışır haldeydi disk en son, belki hala ölmemiştir.

Her şey marka değil yani. O USB'lerini övdüğünüz SanDisk'in SSD Plus model SSD'si çoğu kişiyi perişan etti.
Peki neden insanlar Kingston yerine Samsung almaya çalışıyor daha pahalı olmasına rağmen?
Sürü psikolojisine mi girelim yani? Sorgulama yetim var çok şükür, araştırıyorum. Daha iyi özelliklerde ve daha ucuz olan bir model varsa gider onu alırım.

Fanboy oldukları için.

Markanın fanboyu olmak kadar saçma bir şey yok. Kaliteli olduğu için daha fazla ödeyip Samsung sata SSD aldım. Kötü mal alacak kadar zengin değilim. Sistem diski olarak Linux'un denemediğim sürümü neredeyse kalmadı Samsung SSD'yle. Defalarca biçimlendirip format attım 2 yıla yaklaştı ilk günkü gibi çalışıyor. Bunun benzerini diğerlerinde yapsaydım ne olurdu? Ben emekli olana kadar işimi görür bu SSD. Tabii teknoloji ilerliyor daha iyileri çıkacaktır fakat standart bir kullanıcı için çok bir şey fark etmiyor.

Markanın fanboyu olmak kadar saçma bir şey yok. Kaliteli olduğu için daha fazla ödeyip Samsung sata SSD aldım. Kötü mal alacak kadar zengin değilim. Sistem diski olarak Linux'un denemediğim sürümü neredeyse kalmadı Samsung SSD'yle. Defalarca biçimlendirip format attım 2 yıla yaklaştı ilk günkü gibi çalışıyor. Bunun benzerini diğerlerinde yapsaydım ne olurdu? Ben emekli olana kadar işimi görür bu SSD. Tabii teknoloji ilerliyor daha iyileri çıkacaktır fakat standart bir kullanıcı için çok bir şey fark etmiyor.
Kaliteli olduğu için değil, Samsung olduğu için aldın. Hiç kendini daha kaliteliydi öyleydi böyleydi diyerek kandırmaya çalışma.

Defalarca biçimlendirip format atmaya ölecek SSD sanki Samsung'dan çıkmıyor :D Bu dediğin şeyi sürekli olarak yaparsan buna hiçbir disk dayanmaz, isterse 176L SLC NAND kullansın.

Kullanıyorsan ne mutlu ama kullanmadığın ürüne veya Samsung harici gördüğün her markaya çöp demeyi veya özelliklerine bakmadan çöp demeyi bırakmalısın acilen. Çünkü çöp dediğin disk 870 EVO rakibi olarak üretilmiş bir disk.

Kaldı ki sırf Samsung diye gidip KC 600'ün 512 GB modelinin 604 TL olduğu yerde 870 EVO'nun 500 GB versiyonuna 1056 TL bayılacak değiliz. 150 lira daha koysan 2 tane 512 GB KC 600 alıp 1 TB'ye tamamlıyorsun. 500 GB 870 EVO parasına aynı kalitede 1 TB KC 600.

Akıl var mantık var, fanboy olmaya gerek yok. Samsung kötü demiyoruz, Samsung harici her gördüğünüz markaya kötüymüş gibi davranmayı bırakın diyoruz. Çünkü kötü değiller ve Samsung kadar iyiler.

Kaliteli olduğu için değil, Samsung olduğu için aldın. Hiç kendini daha kaliteliydi öyleydi böyleydi diyerek kandırmaya çalışma.

Defalarca biçimlendirip format atmaya ölecek SSD sanki Samsung'dan çıkmıyor :D bu dediğin şeyi sürekli olarak yaparsan buna hiçbir disk dayanmaz, isterse 176l SLC NAND kullansın.

Kullanıyorsan ne mutlu ama kullanmadığın ürüne veya Samsung harici gördüğün her markaya çöp demeyi veya özelliklerine bakmadan çöp demeyi bırakmalısın acilen. Çünkü çöp dediğin disk 870 EVO rakibi olarak üretilmiş bir disk.

Kaldı ki sırf Samsung diye gidip kc 600'ün 512 GB modelinin 604 TL olduğu yerde 870 EVO'nun 500 GB versiyonuna 1056 TL bayılacak değiliz. 150 lira daha koysan 2 tane 512 GB kc 600 alıp 1 TB'ye tamamlıyorsun. 500 GB 870 EVO parasına aynı kalitede 1 TB kc 600.

Akıl var mantık var, fanboy olmaya gerek yok. Samsung kötü demiyoruz, Samsung harici her gördüğünüz markaya kötüymüş gibi davranmayı bırakın diyoruz. Çünkü kötü değiller ve Samsung kadar iyiler.

Kingston KC600 604TL'ye şu an satılıyor mu? Buladamıdım, galiba stoklar tükenmiş önce vardı.

Kingston KC600 604TL'ye şu an satılıyor mu? Buladamıdım, galiba stoklar tükenmiş önce vardı.
Tükenmiş, almayın zaten. Satıcı muhtemelen çakma satıyor. Bir arkadaş o satıcıdan aldı, çakma çıktı.

Tükenmiş, almayın zaten. Satıcı muhtemelen çakma satıyor. Bir arkadaş o satıcıdan aldı, çakma çıktı.

Anladım o zaman bana tek seçenek Samsung kalıyor. 250GB az da olsa 2TB disk ile yetinmeye çalışırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı