Kioxia BG5 M.2 SSD çalışıyor ama BIOS görmüyor

Crennips2

Hectopat
Daha fazla  
Linux sisteme ek Windows da kurmak için Kioxia BG5 SSD (KBG50ZNV256G) aldım, anakartımda M.2 girişi olmadığı için NVMe M.2 SSD - PCI-e X16 Anakart Dönüştürücü Kart (DK-AC-PEM16X) dönüştürücü aldım.

SSD Linux sistemde diskler bölümünde gözüküyor ve kullanılabiliyor fakat BIOS SSD'yi görmüyor.

Kart PCI-E X16 girişinde takılı, diğer X16 girişinde ekran kartı takılı, yerlerini değiştirmeyi denedim, X4'de denedim ama bir değişiklik olmadı, Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa sevinirim, teşekkürler.

Anakart: GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0)
İşlemci: AMD FX 8320
Ekran kartı: AMD Radeon RX 580 2048sp
RAM: 8x2 800MHz Kingston Fury
PSU: 750W

Son düzenleme:
Flash üzerinden format atarken driver da yüklemeniz gerekiyor. Driver yüklediğinizde bios ve kurulum ekranında gorunecektir. Anakartınızın driver bölümünden rapid storage ilgili sürücüyü flash belleğe atın kurulum sırasında elle yükleyin düzelecektir. Aynı sorunu sıfır laptop ssd yi görmemişti bu şekilde çözdük.

Marvell 9128 AHCI/RAID driver
AMD SATA AHCI Driver
AMD SATA RAID Driver

Anakart üreticisinin yayınladığı yukarıdaki sürücüler var, AMD SATA AHCI ve RAID Driver için
(Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy) diyor, bunu deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…