Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD nasıldır?

Qnatshen

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2021
Mesajlar
117
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 2 ay önce aldığım sistemde bu SSD'yi aldım ve şu an gayet memnunum.
İnternette hızının falan düştüğünü söylüyorlar bu doğru mu?
Kronik sorunlu olduğunu yazmışlar ama bazıları da gayet iyi yazmış bilen kişiler yazarsa sevinirim.
 
Kaç TL'ye aldınız? İyi bir model değil.

İtopya'da hazır sistem içindeydi.
Kaç TL'ye aldınız? İyi bir model değil.

800 saatte yüzde 99 a inmiş iyimi



ssd.png

 
Son düzenleme:
Diğer konu altına yazdığım cevabı buraya da aktarayım ki bu konuyu da çözüme kavuşturalım.



Evet, sağlığı yerinde. Zaten daha diskte 1.5TB'lık yazma işlemi var. Sağlığının bozulması gibi bir durum üretim hatası dışında imkansız.

Sarı ile işaretlediğim "Kritik Uyarı" kısmı disk sağlığı bozulmaya yaklaştığında dolmaya başlar. Sağlık konusunda takip edilmesi gereken bir noktadır. Diğer sarı ile işaretlediğim "Medya ve Veri Bütünlüğü Hatası" yongalarda saklanan veri okunamayıp ECC (hata düzeltme) kısımları kullanılıp veri tamir edildiğinde dolmaya başlar. Bu yongalarda hasar meydana gelmesi kaynaklı veri kaybı olabileceği gibi dosya sistemi kaynaklı bir bozulma yüzünden de kaynaklanabilir. Normal olarak dediğim gibi dosya sistemi kaynaklı olarak tek tük dolabilir ama aşırı dolu olması konusunda dikkat edilmesi noktalardan birisidir.

Yeşil ile işaretlediğim kısım ise kesin olarak yongalarda hasar olduğunda azalmaya başlar. 16'lık taban (Hex) değer olarak 64'ü içeriyor. 10'luk tabanda bu 100 demektir. İlgili özelliğin adı ise "Mevcut yedekler". Yani, bozulan sektörler için kullanılabilecek yedek olan sektör yüzdesi. Gördüğün gibi yedek olarak ayrılmış olan sektörlerin tamamı halen daha yedekte duruyor. Yani cihazında hiçbir bozulma daha meydana gelmemiş.

Ayrıca, yeni diskin hayırlı olsun. Güle güle kullan.

1614634341379.png
 
Diğer konu altına yazdığım cevabı buraya da aktarayım ki bu konuyu da çözüme kavuşturalım.



Evet, sağlığı yerinde. Zaten daha diskte 1.5TB'lık yazma işlemi var. Sağlığının bozulması gibi bir durum üretim hatası dışında imkansız.

Sarı ile işaretlediğim "kritik uyarı" kısmı disk sağlığı bozulmaya yaklaştığında dolmaya başlar. Sağlık konusunda takip edilmesi gereken bir noktadır. Diğer sarı ile işaretlediğim "medya ve veri bütünlüğü hatası" yongalarda saklanan veri okunamayıp ECC (hata düzeltme) kısımları kullanılıp veri tamir edildiğinde dolmaya başlar. Bu yongalarda hasar meydana gelmesi kaynaklı veri kaybı olabileceği gibi dosya sistemi kaynaklı bir bozulma yüzünden de kaynaklanabilir. Normal olarak dediğim gibi dosya sistemi kaynaklı olarak tek tük dolabilir ama aşırı dolu olması konusunda dikkat edilmesi noktalardan birisidir.

Yeşil ile işaretlediğim kısım ise kesin olarak yongalarda hasar olduğunda azalmaya başlar. 16'lık taban (hex) değer olarak 64'ü içeriyor. 10'luk tabanda bu 100 demektir. İlgili özelliğin adı ise "mevcut yedekler". Yani, bozulan sektörler için kullanılabilecek yedek olan sektör yüzdesi. Gördüğün gibi yedek olarak ayrılmış olan sektörlerin tamamı halen daha yedekte duruyor. Yani cihazında hiçbir bozulma daha meydana gelmemiş.

Ayrıca, yeni diskin hayırlı olsun. Güle güle kullan.

Eki Görüntüle 902214

Merhaba SSD sağlığı 98'e düştü ama işaretlediğiniz yerler aynısı gibi duruyor.
Bir sorun var mıdır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı