Elektronik Kioxia Exceria G2 1TB 1999 TL

Makaleler
2
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 (All Core 4.6 GHz @ 1.31V)
Ekran Kartı: PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12 GB
RAM: Patriot Viper Steel 32GB DDR4-3200 CL16
Anakart: Gigabyte B550 Eagle ATX
Güç kaynağı: Cooler Master GX Bronze 750W
Kasa: Zoko Chiko ARGB
SSD: Kioxia Exceria Heatsink 1TB NVMe Gen4
HDD 1: Seagate 1TB 7200RPM SATA3 3.5"
HDD 2: Seagate 1TB 7200RPM SATA3 2.5"
İşlemci Soğutucu: Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2
Meslek
Öğrenci
Şuanda Akakçe'den bakınca en ucuz ikinci 1TB NVMe SSD, zaten en ucuzu Netac'ın vasat bir modeli. Bu modelde DRAM bulunuyor ve uzun vadede üzmeyecek bir SSD. Alacak olan varsa kaçırmasın derim. Son 2 ayın en düşük fiyatı. Evet, büyük bir indirim olmayabilir ancak yaklaşık 200 TL daha ucuz, bu paraya bir öğün yemek yenebilir :D

Şu anda Akakçe'den bakınca en ucuz ikinci 1TB NVMe SSD, zaten en ucuzu Netac'ın vasat bir modeli. Bu modelde DRAM bulunuyor ve uzun vadede üzmeyecek bir SSD. Alacak olan varsa kaçırmasın derim. Son 2 ayın en düşük fiyatı. Evet, büyük bir indirim olmayabilir ancak yaklaşık 200 TL daha ucuz, bu paraya bir öğün yemek yenebilir :D

Olsun hocam, yine güzel indirim.

İndirimden G3 modelini almak daha mantıklı son haftaya kadar 2200 civarında geziyordu sürekli.
G3 modelinde DRAM yok diye tercih etmeyenler olabiliyor. Eğer DRAM'li bir SSD alınacaksa iyi bir fırsat bu indirim.

Şuanda Akakçe'den bakınca en ucuz ikinci 1TB NVMe SSD, zaten en ucuzu Netac'ın vasat bir modeli. Bu modelde DRAM bulunuyor ve uzun vadede üzmeyecek bir SSD. Alacak olan varsa kaçırmasın derim. Son 2 ayın en düşük fiyatı. Evet, büyük bir indirim olmayabilir ancak yaklaşık 200 TL daha ucuz, bu paraya bir öğün yemek yenebilir :D

İyi güzel de okuma ve yazması aşırı düşük. DRAM'de o kadar şart değilmiş sanki HMB de olsa olur.

İyi güzel de okuma ve yazması aşırı düşük. DRAM'de o kadar şart değilmiş sanki HMB de olsa olur.
Ortalama bir SATA SSD'nin yaklaşık 4 katı düz hesaplarsak. Ayrıca fiyatı uygun ve DRAM var, fiyatını hakediyor bence.

Ortalama bir SATA SSD'nin yaklaşık 4 katı düz hesaplarsak. Ayrıca fiyatı uygun ve DRAM var, fiyatını hakediyor bence.
Katılıyorum SATA konusunda ama şunu düşünmek lazım ben bir SSD alıyorum ve bu SSD'nin yazma hızı ortalamanın çok altında NVMe m.2'lere göre. Örneğin şu an piyasada Patriot'un NVMe m.2 SSD'si HMB ön belleği ile geliyor ve 7400m/s okuma 6400m/s yazma hızı sunup bu değerlere yakın sonuç verebiliyor. Akabinde fiyatı da çok makul hatta daha 2 gün önce Gaming Gecesi İndirimi'nden 2.400'e bu bu SSD'yi aldım. Sadece Dram yok diye elemek de biraz saçma oluyor. Biraz farklı bir örnek olacak ama 4060 8GB Vram açısından berbat bir kart fakat fiyat/performans konusunda en çok alınan kart. Bazen 1 özellik yok diye kalan özellikleri göz ardı etmemek gerek. Sadece tavsiye tabii :))

Katılıyorum SATA konusunda ama şunu düşünmek lazım ben bir SSD alıyorum ve bu SSD'nin yazma hızı ortalamanın çok altında NVMe M.2'lere göre. Örneğin şu an piyasada Patriot'un NVMe M.2 SSD'si HMB ön belleği ile geliyor ve 7400m/s okuma 6400m/s yazma hızı sunup bu değerlere yakın sonuç verebiliyor. Akabinde fiyatı da çok makul hatta daha 2 gün önce Gaming Gecesi İndirimi'nden 2.400'e bu bu SSD'yi aldım. Sadece DRAM yok diye elemek de biraz saçma oluyor. Biraz farklı bir örnek olacak ama 4060 8 GB VRAM açısından berbat bir kart fakat fiyat/performans konusunda en çok alınan kart. Bazen 1 özellik yok diye kalan özellikleri göz ardı etmemek gerek. Sadece tavsiye tabii :))

Katılıyorum SATA konusunda ama şunu düşünmek lazım ben bir SSD alıyorum ve bu SSD'nin yazma hızı ortalamanın çok altında NVMe M.2'lere göre. Örneğin şu an piyasada Patriot'un NVMe M.2 SSD'si HMB ön belleği ile geliyor ve 7400m/s okuma 6400m/s yazma hızı sunup bu değerlere yakın sonuç verebiliyor. Akabinde fiyatı da çok makul hatta daha 2 gün önce Gaming Gecesi İndirimi'nden 2.400'e bu bu SSD'yi aldım. Sadece DRAM yok diye elemek de biraz saçma oluyor. Biraz farklı bir örnek olacak ama 4060 8 GB VRAM açısından berbat bir kart fakat fiyat/performans konusunda en çok alınan kart. Bazen 1 özellik yok diye kalan özellikleri göz ardı etmemek gerek. Sadece tavsiye tabii :))

Saçmalamışsin kardeşim.

DRAM dediğin şeyin, bir sürü avantajı var ama en önemlisi mı söyleyeyim.

Örneğin masaüstünde yeni bir Word dosyası açtın ve içinde işlemler yaptın, 10 dakika sonra da işin bitince kaydettin veya kaydetmeden sildin dosyayi

DRAM olmazsa, bu Word dosyası direkt SSD'ye yazılır NAND hücrelerine, yeni dosya oluşturduğun andan itibaren.

DRAM varsa, SSD'deki DRAM yani RAM'lere yazılır, silersen zaten silindi. Yok kaydedersen işte o zaman SSD NAND hücrelerine yazılır.

Bu da kullanım ömrünü artırır.
Windows gün içinde bir sürü işlem yapar arka planda. DRAM varsa orada yapar işlemi, yoksa SSD içine yazar siler vs.

7000/6000 hızına ne yapacaksın. Fotografci veya renderci değilsin, her gün SSD'ye yüzlerce Gigabyte veri yazıp silmiyorsan ne gerek var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı