Kioxia Exceria G2 500GB SSD orijinal mi?

• Konuyu başlatan Zeki2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 31
  • Görüntüleme 1.112
RST kendi driverini kullandığı için uygulamalara tam bilgi vermiyor AHCI modunda ise SSD'nin kendi driverini kullanıyor.

Yani AHCI moduna gecersem bir problem olmaz değil mi?

Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce Trendyol'dan Kioxia Exceria G2 500GB M.2 SSD sipariş ettim. SSD'di sağlam elime ulaşmıştı lakin SSD'nin orijinal veya fake olduğunu anlayamıyorum. SSD CrystalDiskInfo'da görünüyor. Seri numarasi falan cikiyor ama Kioxia'nin kendi yazilimi olan Kioxia SSD Utility'de SSD görünmüyor. Okuma yazma hizlari calismasi gayet iyi ama. Sizce bu SSD sahte mi orijinal mi? Bilir mi?

Eki Görüntüle 2450310

Eki Görüntüle 2450311

Eki Görüntüle 2450312

Eki Görüntüle 2450313

Eki Görüntüle 2450316

Meseleyi çözdüm arkadaşlar. SSD'nin Kioxia yaziliminde görünmemesinin orijinallikle bir alakasi yoktu. Mesele depolama denetleyicilerinde. BIOS'tan SATA modunu AHCI olarak degistirdim. Yeniden baslatdim düzeldi. SSD orijinal. CrystalDiskInfo'da SSD'nin PCI slotunun gorunmemesinin sebebi de buydu.
IMG-20250322-WA0012.jpg
IMG_20250322_163320.jpg

Son düzenleme:
Bendeki en alttaki aktarım hızları neden daha düşük acaba?

Yakın zamanda bir ağır yükleme yaptın mı ön bellek şiştiği zaman bir süre düşük veriyor hızları boşalana kadar kendiliğinden temizleniyor

Yakın zamanda bir ağır yükleme yaptın mı ön bellek şiştiği zaman bir süre düşük veriyor hızları boşalana kadar kendiliğinden temizleniyor
En son aktarımı 3 saat önce filan yapmıştım. Ne zaman yaparsam yapayim bu değerleri veriyor.Üzerine ısınmasın diye pasif soğutucu da koydum. Oyunlarda bile maksimum 59 dereceyi görüyor. Aktarimda maksimum 55-56 oluyor.

En son aktarımı 3 saat önce filan yapmıştım. Ne zaman yaparsam yapayim bu değerleri veriyor. Üzerine ısınmasın diye pasif soğutucu da koydum. Oyunlarda bile maksimum 59 dereceyi görüyor. Aktarimda maksimum 55-56 oluyor.

Oyundayken 59 dereceler yüksek gibi geldi bana bende kontrol edeyim bende durumlar nasılmış altta indirme yapıyorum bir yandan

1742693633230.png

Açıkçası hem oyun açık hem de altta indirme var bu sıcaklık sizin için artı olarak pasif soğutma olduğunu söylediniz sanki bir tık fazla

Oyundayken 59 dereceler yüksek gibi geldi bana bende kontrol edeyim bende durumlar nasılmış altta indirme yapıyorum bir yandan.

Eki Görüntüle 2452131

Açıkçası hem oyun açık hem de altta indirme var bu sıcaklık sizin için artı olarak pasif soğutma olduğunu söylediniz sanki bir tık fazla.

Bu SSD modelinin kronik olarak ısındığı biliniyor. Soğutucusuz 70 dereceleri görebiliyor. O yüzden oyunda 59 derece bana normal geliyor. Kasa içi soğutma çok da iyi değil çünkü. Ekran kartı ile işlemci arasında kalıyor M.2 SSD. Normal kullanımda internette gezinirken 39-40 derecelerde geziyor.

Bu SSD modelinin kronik olarak ısındığı biliniyor. Soğutucusuz 70 dereceleri görebiliyor. O yüzden oyunda 59 derece bana normal geliyor. Kasa içi soğutma çok da iyi değil çünkü. Ekran kartı ile işlemci arasında kalıyor M.2 SSD. Normal kullanımda internette gezinirken 39-40 derecelerde geziyor.

Bende de hocam laptop zaten soğutma bakır borularının hemen yanında konumlanıyor ama o kadar etkilenmiyor tabii

Hocam SSD'nin markası önemli değil önemli olan üzerindeki çipleri hangi marka üretildiği. fotoğrafta gördüğüm kadarıyla aynı marka. çiplerde sahte değildir.

Bende de hocam laptop zaten soğutma bakır borularının hemen yanında konumlanıyor ama o kadar etkilenmiyor tabii.

Bildiğim kadarıyla bu model hariç diğer SSD'lerde bu kadar ısınma yok. Sizinki normal gibi markasına göre. Ekran kartına undervolt yapmazsam daha çok ısınıyor mesela bu da M.2 SSD'nin oyunlarda 63 dereceye çıkmasına yol açıyor. Çalışma sıcaklığında yanlış hatırlamıyorsam 75 dereceye kadar çalışabildiği yazıyordu.

Bildiğim kadarıyla bu model hariç diğer SSD'lerde bu kadar ısınma yok. Sizinki normal gibi markasına göre. Ekran kartına undervolt yapmazsam daha çok ısınıyor mesela bu da M.2 SSD'nin oyunlarda 63 dereceye çıkmasına yol açıyor. Çalışma sıcaklığında yanlış hatırlamıyorsam 75 dereceye kadar çalışabildiği yazıyordu.

Bende Max 63 dereceyi gördü oda Smart diagnostic test yapıyordum

Hocam SSD'nin markası önemli değil önemli olan üzerindeki çipleri hangi marka üretildiği. Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla aynı marka. Çiplerde sahte değildir.

Kioxia markasında pek sahte SSD üretimi Türkiye de görülmedi Kingston ve Samsung'da mevcut onları da zaten yapılan testlerde görebiliyorsunuz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı