Çözüldü Kioxia Exceria G2 Isınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Av.rider

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, masaüstü bilgisayarıma araştırma ve tavsiye konularına bakarak Kioxia Exceria G2 1TB M.2 SSD aldım. Anakartım ASRock B550, M.2 slotu ekran kartının altında bulunuyor. İncelemelerde Kioxia Exceria G2 modelin fazla ısındığı söylendi.

Hard Disk Sentinel ile sıcaklığı ölçüyorum. Yük altında değilken 52 derece gösteriyor.(HD sentinelde kırmızı yani sıcak olarak gösteriliyor.)
Az önce 140 GB veri aktarımı yaptığımda 52 dereceden 67 dereceye çıktı. Bu şekilde ömrü uzun olmayacak gibi görülüyor. Soğutucu almamın faydası olur mu? Ne tavsiye edersiniz?

Termal ped koydun mu?

Hayır hocam.

Benim G2, işlemci ile ekran kartı arasında kalıyor, ağır işlemlerde 72 dereceyi görüyordu, bu soğutucuyu aldım yükte 56-60 arası geziniyor.

Eyvallah hocam siparişi veriyorum cansın...

Derecelerde bir sorun yok.

Pek güvenemedim hocam. Her ihtimale karşı soğutucu alacağım. İnşallah bir sorun çıkarmaz.

@Marix 'in tavsiye ettiği M.2 SSD soğutucunun montajını gerçekleştirdim. Boşta iken 51,52 dereceyi, yük altında 67 dereceyi gören M.2 SSD, şimdi boşta 36-40 dereceyi yük altında maximum 52 dereceyi gördü. Beklediğimden çok daha fazla soğuttu. Marix'e çok teşekkür ederim. Anakartta dahili M.2 soğutucu yoksa M.2 SSD soğutucu takılması şart.

Sitem boşta genelde depolama amaçlı kullanıldı Soğutucu 18 ay içerisinde sağlık durumu %84 oldu daha bu marka SSD'ye yanaşmamaya karar verdim. Aslında Toshiba ile adı anılıyor ama ben kötü bir tecrübe yaşadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…