Kira yardımı isteyen yaşlı çiftin ev sahibi oldukları ortaya çıktı

Ben bugün duyduğum başka bir şey söyleyeyim. Arkadaşımın bir akrabası kadının kocası şehit olmuş Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Devlet kadına kocasından dolayı maaş bağlamış ayrıca devlet memurluğu vermiş çalışıyor. Oturduğu evin kirasını da devlet veriyor. Bunlar varken kadın toki evlerine başvurmuş sanırım ileride satarım mantığı ile ve ilk başvuruda toki ev hakkı çıkmış yeni. Zaten ihtiyacı yok bu kadının neden ihtiyacı olan birine çıkmaz ki toki hakkı da bu kadının ihtiyacı yokken çıkar. Onca devlet desteğine rağmen kadın borç içinde yüzüyormuş lüks harcamalarından.

Ev çıktığında devlet kira yardımını keser.
Şehit yakınlarının toki den ev alma hakları var.
 
Ev çıktığında devlet kira yardımını keser.
Şehit yakınlarının tokiden ev alma hakları var.

Tamam da zaten 2 maaş + ev yardımı alan biri neden tokiye baş vursun ki 🤔 Anlam veremedim. Ayrıca toki hakkı varsa bile daha çok toki gibi projelere ihtiyacı olan insanlar var o kadına göre.
 
Tamam da zaten 2 maaş + ev yardımı alan biri neden tokiye baş vursun ki 🤔 anlam veremedim. Ayrıca toki hakkı varsa bile daha çok toki gibi projelere ihtiyacı olan insanlar var o kadına göre.

İhtiyacı olsa da olmasa da devletin sunduğu tüm imkanlardan yararlanıyor işte.
Bu kötü niyet midir evet kesinlikle.

Senin aldığın eve belki başkasının daha çok ihtiyacı var.
 
Gerçekten ihtiyacı olanlar emin olun seslerini bile duyuramıyorlar yine de bir şekilde geçinmeye çalışıyorlar. Şov bunlar. Mesela kömür yardımı yapılanlar, belediyelerden yardım alanlar iyice araştırılmalı. Doğu kökenli vatandaşlara yapılan yardımlar dikkatimi çekti örneğin.

Dipçe: Bir ayrımcılık ayrıştırma yok mesajda. Benim gördüklerim, duyduklarım.
 
Her ev sahibi olanın durumu iyi olmuyor. 1 yılda 1700₺ yardım yapılmış sanki 17000₺ yardım yapılmış gibi yazmışlar. Belli ki yetmiyor, araştırılıp daha geniş yardım yapılmalı.
 

Geri
Yukarı