Kiracı Olunan Evde Topraklama Yok

FrozenGG

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba,
Kiracı olduğum evde topraklama olmadığını farkettim. Ev sahibine sorduk kendisi elektrikçi getirdi ve şebekede mi ne bir yerde topraklama olduğunu söyledi. Bana saçma geldi. Çünkü prizlere baktığımda 2 kablo çekilmiş faz ve nötr. Kiracı olduğum için eve masraf yapmak istemiyorum. Sonuçta adamın evi ve aramız kötü zaten. Evdeki elektrikli cihazların zarar görmemesi için nasıl bir yol izleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tutmayabilir ancak yapacak fazla bir şey olmadığı için bence almalısın.
Aslında şundan korkuyorum. Eski bilgisayarım çöp oldu bir anda donuyor, kapanmalar oluyordu, görüntü gidiyordu felan. Eski kasayı arkadaşımın evinde denediğimde aynı sorun devam ediyordu. Yeni sistem topladım bu sefer sanki gücü bir anda kesmişler gibi kasa kendisini kapatıyor sanırım korumaya alıyor kendisini. Bu sistemede yazık olsun istemiyorum.

Topraklama yoksa sıfırlama yapacaksınız. Bu iş kolay fakat riskli bir yöntem. Bu sıfırlama artık kullanılmıyor. Çok eskiyen bir yöntem. Bazı eski evlerde hala vardır.
Şimdi sıfırlama yaparsanız olur fakat baya riskli bir yanı var. Oldu bir gün şebeke elektriği yer değiştirdi. İşte o zaman eşyanın metal yüzeyine dokunursanız çarpılırsınız.
Benim öğrendiğim yöntem budur.
Ha sizin için biraz araştırma yaptım kaçak akım rölesi kullanılabilir demişler. Benim düşüncem işe yaramaz. Topraklama olmadığı için çalışmayacaktır.
Maalesef akım korumalı priz olayı da işe yaramayabilir. Onun bir ucu boşta kalacak. Sizin için en iyi yöntem sıfırlamadır.

Topraklama yoksa sıfırlama yapacaksınız. Bu iş kolay fakat riskli bir yöntem. Bu sıfırlama artık kullanılmıyor. Çok eskiyen bir yöntem. Bazı eski evlerde hala vardır.
Şimdi sıfırlama yaparsanız olur fakat baya riskli bir yanı var. Oldu bir gün şebeke elektriği yer değiştirdi. İşte o zaman eşyanın metal yüzeyine dokunursanız çarpılırsınız.
Benim öğrendiğim yöntem budur.
Ha sizin için biraz araştırma yaptım kaçak akım rölesi kullanılabilir demişler. Benim düşüncem işe yaramaz. Topraklama olmadığı için çalışmayacaktır.
Maalesef akım korumalı priz olayı da işe yaramayabilir. Onun bir ucu boşta kalacak. Sizin için en iyi yöntem sıfırlamadır.
Aslında bi ara tost makinesinde kaçak oluyordu fakat cihaz sağlamdı. Elektrikçi çağırdık ve makineyi kullandığımız prize sıfırlama yaptı. Yani nötr ve topraklamaya köprü yaptı. Artık kaçak olmuyor. Bir forumda okudum nötr ve faz'ın yerini değiştirmezler miş çünkü ilgili yerdeki tekniker yada teknisyenler bu durumun farkındalar diye birşeydi.

Bir forumda okudum nötr ve faz'ın yerini değiştirmezler miş çünkü ilgili yerdeki tekniker yada teknisyenler bu durumun farkındalar diye birşeydi.
Bunu ilk defa sizden duyuyorum. Yanlış demiyorum fakat daha hiç ne duydum ne biri bana böyle bir şey dedi.
Herhangi bir arızada yer değişebilir. Yer değişmez diye garantisi yok.
O tost makinesinin prizine yaptığınız gibi yapacaksınız o zaman. Dediğim gibi sizin için en iyi yöntem bu.
Yani kaçak akım rölesi ve akım korumalı priz yaparsanız boşuna yaparsınız, hiçbir işe yaramayacağını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı