Kiracıyı çıkarmaya hakkımız var mı?

Bir çok ilde 2023 Eylül - Ekim'e duruşma gürünü verildiğini duydum kira mevzusu ile alakalı. O yüzden orta yolu bulun. Kirayı bir andan yükselten bir çok ev sahibi kiralarını alamadı kiracılardan. Fazla gelir olacak derken gelirlerinden oldular. (Fırsatçılık yapanlara iyi de oldu aslında)

Sözleşme ilk başta yapmışsınız o yüzden 2 tarafta belirtmediği sürece sözleşme her yıl otomatik yenilenmiş sayılır. Yani sözleşmeniz var.

@AidenPearce "Sattım çık." demekle de olmuyor o. Evi satın alan kişinin tapuyu kiracıya göstermesi ve kiranın yatırılması için banka hesap numarasını kiracıya göndermesi gerekiyor resmî yollarla. Kaldı ki evi satarken de "kiracılı ev" olduğunu satacağı kişiye bildirmesi gerek. Evi alan kişi de istediği gibi çıkaramıyor, kiracıyla anlaşamazsa onun da tahliye davası açması gerekiyor.

Aslında bayağı iyiymiş. Kiracının bu kadar korunduğunu bilmiyordum.
Ben küçükken böyle değildi.
Çık diyorlardı.

Kiracı 4 yıllık kiraci 3 yıllık imzaladık bu yıl yenilemedik maalesef.
Bu arada kanunen şöyle bir durum var. 1 kere sözleşme yapmak yeterli kira durumlarında. Eğer, yaptığınız sözleşmenin, yenilenme tarihine 15 gün kala noterden çıkarmak yönünde tebligat çekmezseniz , otomatik olarak sözleşme yenilenmiş oluyor.

Peki sözleşme otomatik olarak yenileniyorsa yenilenmesine son 15 gün kala hiçbir sebep olmaksızın çıkarabiliriz değil mi?

Geçerli sebebiniz olması gerekiyor. "Canım istedi çık" diyemezsiniz eğer kiracınız kirasını düzenli ödüyor ve sözleşmede yazan kira artış oranına uyuyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…