Kırmızı etin fiyatı 10 TL zamlandı

Et ve Süt Kurumu aralık başında yaptığı kırmızı et fiyat artışını bir kez daha tekrarladı. Karkas ete gelen zam tüketiciye daha yüksek oranlarda yansıyacağı bildirildi.

Büyükbaş hayvan etinde kiloda 10 lira ile 4 lira arasında değişen oranlarda zam yapan Et ve Süt Kurumu kuzu ve koyun etinde kiloda 10 lira zam yaptı. Büyükbaş ve küçükbaş karkas ette yapılan fiyat artışı tüketiciye daha yüksek oranlarda yansıması bekleniyor.

Kaynak.

2022 yılına girdiğimiz halde zamlar olduğu gibi hız kesmeden devam ediyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
1642526794868.png

Ekranim soyleyken umutlanmistim oysa.
 
Bu mevzuyu başka başlık açıp tartışabiliriz fakat burada odaklanmamız gereken en önemli konu " ete gelen zam". Bugün ete gelen zam yarın başka bir temel gıdaya da gelecek.
Elin Alman'ı Amerikan'ı 3-5 saat çalışıp satın aldığı yiyecekleri biz neden günlerce çalışarak almak zorunda kalıyoruz bunu sorgulamamız lazım.
Tavuğun kilosu 50 lirayı geçmiş, mevsiminde almamız gereken meyve- sebzeleri 5 lira aşağısına bulmak imkansız hale gelmiş. Ekmek, yumurta, şeker, yağ gibi gıdalara girmiyorum bile.
Bir kişinin aç kalmamak için harcaması gereken minimum tutar kaç TL oldu bunu konuşmamız değil, çözüm bulmamız gerek. Buradan yazınca, tweet atınca, like'layınca hiçbir şey değişmiyor.




Benim mesajlarım niye siliniyor acaba? Sebebi nedir?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı