Kısa film için gerçekçi bir ortam nasıl oluşturulur?

Daha fazla  
Ayrıntılar şu şekilde: Yakın zamanda bir kısa film çekmek istiyorum, ancak stüdyom yok. Yapılacak işlem basit bir polis sorgu sahnesinde geçen sorgu odası sahnesidir. Bu ortamın oldukça karanlık olmasını, karakterin önünde sadece bir masa ve onun ışığı dışında başka bir şey olmamasını istiyorum.

Karanlık bir oda efekti oluşturmak istiyorum ancak bu konuda pek bilgim yok. Sahnenin gerçekçi görünmesini istiyorum. Green screen kullanımı ne kadar gerçekçi durur emin değilim. Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıntılar şu şekilde: Yakın zamanda bir kısa film çekmek istiyorum, ancak stüdyom yok. Yapılacak işlem basit bir polis sorgu sahnesinde geçen sorgu odası sahnesidir. Bu ortamın oldukça karanlık olmasını, karakterin önünde sadece bir masa ve onun ışığı dışında başka bir şey olmamasını istiyorum.

Karanlık bir oda efekti oluşturmak istiyorum ancak bu konuda pek bilgim yok. Sahnenin gerçekçi görünmesini istiyorum. Green screen kullanımı ne kadar gerçekçi durur emin değilim. Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim?

Bende çekmek istiyorum bir örümcek adam filmi TASM 3 devamı gibi ama Unreal Engine'den animasyonlar ile yapacağım ben uçuş kaçış ağ sallanma sahnelerini ilk sahneyi şöyle planladım yatağıma oturup elime maskeyi alıp ki Amazondan Sipariş edeceğim TASM 2 maskesini maskeye 5-6 saniye bakıp arkaya şu linkteki müziği koyup sonrasında Unreal Engine'den veya Marvel's Spider-Man Remastered'den modlar yardımı ile şehir turu suçlu kovalama sahnesi düzenleyeceğim aklımdaki plan şu an bu yönde ama YKS sonrasına kaldı muhtemelen 3 ayda çekebilirim sanırım üniversiteye gitmeden diye düşünüyorum yani umarım kafamdaki senaryo çok geniş ve gerçekçi yapmaya çalışacağım cidden AI yardımı falan olsun bu arada Green screen kullanabilirsin de sana kalmış bir durum animasyonlar ile PC'den halledeceğim dersen olabilir kamera olarak iyi bir iPhone cihazın ve tripod falan varsa karanlık oda efektini Adobe'den ayarlayabiliyorsun bazı filtreler sayesinde onun dışında daha başka nasıl düşük bütçeli güzel bir film çekilir fikrim yok ha bu arada mikrofonun kaliteli olsun eğer değilse dublaj yapmak zorundasın üzgünüm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bende çekmek istiyorum bir örümcek adam filmi tasm 3 devamı gibi ama Unreal Engine'den animasyonlar ile yapacağım ben uçuş kaçış ağ sallanma sahnelerini ilk sahneyi şöyle planladım yatağıma oturup elime maskeyi alıp ki Amazon'dan sipariş edeceğim tasm 2 maskesini maskeye 5-6 saniye bakıp arkaya şu linkteki müziği koyup sonrasında Unreal Engine'den veya Marvel's Spider-Man Remastered'den modlar yardımı ile şehir turu suçlu kovalama sahnesi düzenleyeceğim aklımdaki plan şu an bu yönde ama YKS sonrasına kaldı muhtemelen 3 ayda çekebilirim sanırım üniversiteye gitmeden diye düşünüyorum yani umarım kafamdaki senaryo çok geniş ve gerçekçi yapmaya çalışacağım cidden AI yardımı falan olsun bu arada Green screen kullanabilirsin de sana kalmış bir durum animasyonlar ile PC'den halledeceğim dersen olabilir kamera olarak iyi bir iPhone cihazın ve tripod falan varsa karanlık oda efektini Adobe'den ayarlayabiliyorsun bazı filtreler sayesinde onun dışında daha başka nasıl düşük bütçeli güzel bir film çekilir fikrim yok ha bu arada mikrofonun kaliteli olsun eğer değilse dublaj yapmak zorundasın üzgünüm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında dediğin gibi bir proje benim de aklımda vardı fakat benimki daha çok bu ülkeye ayak uydurmaya çalışan bir örümcek adamı andırsın istiyorum. O da şu şekilde, örümcek adamımızın annesi babası hayattadır fakat onun yerine gelecek kaygısı sınav korkusu gibi Türkiye'de aşılması güç psikolojik problemler çekiyor. Bizim örümcek adamımızın ısıtıldığı yer bir kütüphane. Evet gerçekten YKS hazırlanırken ısırılıyor. Örümcek ise motosiklet kazası sonucu yüksek güvenlikli arabadan kaçıyor. Çok ayrıntıya girmeden, bizim örümcek adamımız diğerlerine göre daha erken olmak üzere venoma benzeyen bir simbiyotik ile karşılıyor ona Venom ne diyorsa benzerlerini söylüyor; insanlar seni istemiyor, onlara bak seni hak ediyorlar mı? O röportaj da arkandan konuşan dayılar seni hak ediyorlar mı? Gibisinden bir konuşma gerçekleşiyor ve kendini o simbiyotike bırakıyor. İyice gaddar biri olmaya başlıyor. Ta ki 29 Ekim gününe kadar. Söylenen sözleri ve posterleri görüyor. Ve dev ekranda şu söz geçiyor "umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim." simbiyotik kararsızlasarak ve ayrılıp bir kanaldan yok olacak.

Ben buraya kadar düşündüm devamını benim de gireceğim sınav olan YKS yüzünden yazamadım.

Adobeden nasıl ayarlayabilirim?

Aslında dediğin gibi bir proje benim de aklımda vardı fakat benimki daha çok bu ülkeye ayak uydurmaya çalışan bir örümcek adamı andırsın istiyorum. O da şu şekilde, örümcek adamımızın annesi babası hayattadır fakat onun yerine gelecek kaygısı sınav korkusu gibi Türkiye'de aşılması güç psikolojik problemler çekiyor. Bizim örümcek adamımızın ısıtıldığı yer bir kütüphane. Evet gerçekten YKS hazırlanırken ısırılıyor. Örümcek ise motosiklet kazası sonucu yüksek güvenlikli arabadan kaçıyor. Çok ayrıntıya girmeden, bizim örümcek adamımız diğerlerine göre daha erken olmak üzere venoma benzeyen bir simbiyotik ile karşılıyor ona Venom ne diyorsa benzerlerini söylüyor; insanlar seni istemiyor, onlara bak seni hak ediyorlar mı? O röportaj da arkandan konuşan dayılar seni hak ediyorlar mı? Gibisinden bir konuşma gerçekleşiyor ve kendini o simbiyotike bırakıyor. İyice gaddar biri olmaya başlıyor. Ta ki 29 Ekim gününe kadar. Söylenen sözleri ve posterleri görüyor. Ve dev ekranda şu söz geçiyor "umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim." simbiyotik kararsızlasarak ve ayrılıp bir kanaldan yok olacak.

Ben buraya kadar düşündüm devamını benim de gireceğim sınav olan YKS yüzünden yazamadım.

Adobe'den nasıl ayarlayabilirim?

Bu arada aynısını yaşayan biri olarak ve Andrew'a tıpatıp benzeyen hatta hayatı bile benzeyen birisi olarak bende böyleyim tıpkı onun gibi şakasız Türkiye'ye ayak uydurursa film asla tutmaz ki TR'den örümcek adam filmi çıkmaz onu yapacak şey yok bizde maalesef.

Adobe'den nasıl ayarlayabilirim?

Hocam bir de YKS sonrasına saklayın bu projeyi bence hedef neydi bu arada hangi bölüm?

Bu arada aynısını yaşayan biri olarak ve Andrew'a tıpatıp benzeyen hatta hayatı bile benzeyen birisi olarak bende böyleyim tıpkı onun gibi şakasız Türkiye'ye ayak uydurursa film asla tutmaz ki TR'den örümcek adam filmi çıkmaz onu yapacak şey yok bizde maalesef.

Hocam bir de YKS sonrasına saklayın bu projeyi bence hedef neydi bu arada hangi bölüm?
Genellikle grafik tasarım veya güzel sanatlar.

Zaten çok ciddi bir proje olsun istemem dediğin gibi tutmaz bencede ama eğer animasyon ya da kısa film olarak 10 15 dklık bir sürede sunarsanız bence bir sorun olmaz. Bu zaten hobi işi bir yere girmek veya kabul görmek için yapılan bir iş değil. Daha dur bir sürü kısa film fikrim var. Süper kahraman ya da değil. Ben eglendikten ve oyunculuğumu gösterdikten sonra benim çok umurumda değil konseptin ne olduğu.

Merhaba, kısa bir film çekmek için stüdyo ortamı gibi yapay bir alan şart değil, sadece doğru ışık gerekiyor. Özellikle beyaz dengesinin ve parlaklığının ayarlanabilir olması önemli. Ek olarak, ışıkları yönetmek için çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Kısaca, ışık, ışığın konumu, yapısı, ebatı ve nasıl bir orantıya hitap ettiği çok önemli bir detay.

İkinci en önemli detay ise çekeceğiniz cihaz. Bu, bir sinema kamerası olabilir, minimum özelliklere sahip ucuz bir DSLR makine olabilir veya bir telefon da olabilir. Artık iPhone 15 Pro ve üstü cihazlar Log çekim yapabiliyor ve 10-bit kapasitesi ile oldukça iyi sonuçlar verebiliyor. Eğer Android tarafında bir cihazınız varsa, bunun için de size profesyonel önerilerde bulunabilirim.

Ancak işin sonunda color grading, kurgu gibi aşamalar geldiğinde ne yapacağınızı sizin bilmeniz gerekiyor.

Son olarak, oyunculuk konusu var. Onu nereden bulursunuz, artık o size kalmış.

Işık > Çevre > Oyuncu > Sinema Kamerası gibi gidebilirsiniz.

Merhaba, kısa bir film çekmek için stüdyo ortamı gibi yapay bir alan şart değil, sadece doğru ışık gerekiyor. Özellikle beyaz dengesinin ve parlaklığının ayarlanabilir olması önemli. Ek olarak, ışıkları yönetmek için çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Kısaca, ışık, ışığın konumu, yapısı, ebatı ve nasıl bir orantıya hitap ettiği çok önemli bir detay.

İkinci en önemli detay ise çekeceğiniz cihaz. Bu, bir sinema kamerası olabilir, minimum özelliklere sahip ucuz bir DSLR makine olabilir veya bir telefon da olabilir. Artık iPhone 15 Pro ve üstü cihazlar Log çekim yapabiliyor ve 10-bit kapasitesi ile oldukça iyi sonuçlar verebiliyor. Eğer Android tarafında bir cihazınız varsa, bunun için de size profesyonel önerilerde bulunabilirim.

Ancak işin sonunda color grading, kurgu gibi aşamalar geldiğinde ne yapacağınızı sizin bilmeniz gerekiyor.

Son olarak, oyunculuk konusu var. Onu nereden bulursunuz, artık o size kalmış.

Işık > Çevre > Oyuncu > Sinema Kamerası gibi gidebilirsiniz.
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. O zaman sizlere şöyle açıklayayım; Sahne dediğiniz gibi sadece bir sorgu odası havası olacak ama karakter ve masa dışında her yer karanlık ve uçsuz bucaksız. aslında evet bu bir rüya ve rüyada geçen bir sorgu sahnesi. Işıklar konusunda önerebileceğiniz bir şey var mı? Veya ben Telefon almak yerine kamera almak istiyorum. P/F anlamında bir şey önerir misiniz?

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. O zaman sizlere şöyle açıklayayım; Sahne dediğiniz gibi sadece bir sorgu odası havası olacak ama karakter ve masa dışında her yer karanlık ve uçsuz bucaksız. aslında evet bu bir rüya ve rüyada geçen bir sorgu sahnesi. Işıklar konusunda önerebileceğiniz bir şey var mı? Veya ben Telefon almak yerine kamera almak istiyorum. P/F anlamında bir şey önerir misiniz?
Işıklar konusunda fiyat-performans açısından ne önerebilirim bilmiyorum, ama Godox markasına bir bakın. Türkiye’deki en ünlü ışık satıcılarından biridir.

Makine konusunda ise bilginiz ve bütçeniz biraz varsa,
A7S II veya A6300 almanız iyi olacaktır. Sebebi, log çekebilmesi diyebilirim. Log üzerinde ciddi bir color grade yaparak o sorgu odası etkisini artırırsınız.

Ama log ile grade yaparken iyi bir eğitim almanız şart. Düz bir hazır LUT kullanmak yerine kendiniz biraz modifiye yapsanız çok iyi olur. Veya LUT atıp, LUT’un üstüne modifiye yapmanız iyi olabilir.

Log çekmeyen bir makine alırsanız da bunu yapabilirsiniz,
ama log çeken makinenin yerini tutmayacaktır.

Ekstradan log kapasitesi bulunan Fujifilm X-T3’ü önerebilirim.
Bunlar eski makineler ama kapasiteleri fazla denilebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı