Kısayolların Konumu Değişti

risay

Decapat
Katılım
28 Kasım 2021
Mesajlar
483
Ben bir tane dosyayı parçaladım ve masaüstünde kısayolu kaldı. Sonra ben onu silemedim ve internetten baktım ve dedikleri şey şuydu: "CMD'yi yönetici olarak açın ve RD/S/Q "klasörün adresi" yazın diyordu. Bu klasörün konumu masaüstünün konumuydu. Sonra bir baktım sistem uygulamaları hariç bütün uygulamaların kısayolu silinmiş. Ben de sistem geri yükleme yaparsam düzelir diye düşündüm ve yaptığımda yine neredeyse aynıydı. Ben de kısayolu kaybolan uygulamaların kısayollarını masaüstüne koymak için başlata kaybolan uygulamaların ismini yazdım ve dosya konumunu aç deyip kısayolları direkt masaüstüne attım. Sonra masaüstüne attığım bu kısayolları direkt klasörlerinden alıp masaüstüne attığım için artık bu kısayollar sadece masaüstünde olduğu aklıma geldi. Sonra yine sistem geri yükleme yaptım ve bu sefer masaüstünde olan tüm kısayolların dosya konumu mesela Valorant'ın konumu C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Riot Games oldu. Bu konumları eski haline nasıl getiririz? Ve kaybolan kısayolları geri getirme şansımız var mı eğer yoksa kısayolları tek tek koyacağım.
Yeni bir şey fark ettim, masaüstündeki kısayola sağ tıklayıp dosya konumunu aç dediğimde normal konuma gidiyorum fakat başlata uygulamanın adını yazıp dosya konumunu aç dediğimde yukarıda söylediğim konuma gönderiyor. Bu sizde de böyle mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten aoe 2 indirmiştim ama yükleyemedim sonrada setup ını silmeye çalıştım uygulama açık olduğu için silinmiyor dedi fakat açık değildi. Ben de parçaladım.
 
İndirdiğiniz dosya bilgisayara virüs bulaştırmış sanırım ondan olmuş olabilir bunlar. Bu olaya benzer bir durum yaşadığım için söylüyorum.
 
İndirdiğiniz dosya bilgisayara virüs bulaştırmış sanırım ondan olmuş olabilir bunlar. Bu olaya benzer bir durum yaşadığım için söylüyorum.
Virüs olsa antivirüs haber verirdi, şimdi tarama yaptım virüs çıkmadı.

Ayrıca kısayolların hepsini yerine koydum ama 2 kafamda tane soru kaldı. Başlatta uygulamanın ismini yazıp dosya konumunu aç dediğimde C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Riot Games gibi bir konum çıkıyor fakat aynı uygulamanın masaüstündeki kısayoluna sağ tıklayıp dosya konumunu aç dediğimde farklı bir konum çıkıyor. Konuyla alakasız ama ben yanlışlıkla şu altında kullanıcı adının yazdığı klasörü sildim nasıl geri getirilir?
 
Son düzenleme:
Normal yolla silinemeyen yazılımlar için mutlaka sistemde Unlocker 1.2 sürümü yüklü bulunsun. Bu tarz durumlarda hayat kurtarabilir. Kısayollarınız için yapacak pek bir şey yok. Sistemi zaten karıştırmışsınız, üstüne geri yükleme yapmışsınız, sonra yine karıştırıp tekrar geri yükleme yapmışsınız. Program yollarına gidip yeni kısayollar oluşturmak gerekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı