Kişisel Belgelerimi kaybettim

318405

Centipat
TC kimlik ön ve arka yüzü olan resim, ikametgah adresi ve cep telefonu olan bir dosyayı dışarıda bir yerde kayıp ettim ve bulamadım. Eğer ki başkalarının eline geçerse o ele geçiren kişide kötü ise. Benim adıma bir işlem yapabilir mi? Banka kredi çekmek, banka dışı adıma işlem yapmak vs. bunlara benzer.

Son düzenleyen: Moderatör:
TC kimlik ön ve arka yüzü olan resim, ikametgah adresi ve cep telefonu olan bir dosyayı dışarıda bir yerde kayıp ettim ve bulamadım. Eğer ki başkalarının eline geçerse o ele geçiren kişide kötü ise. Benim adıma bir işlem yapabilir mi? Banka kredi çekmek, banka dışı adıma işlem yapmak vs. bunlara benzer.
Bu durumda biz yardımcı olamayız. Hiç bekleme, emniyete başvur, kayıp ilanı ver. Verdikten sonra başına iş geleceğini sanmıyorum ama gelirse de ilanın var, herhangi bir sıkıntı olmaz.

Anladım peki ikametgah adresi ve telefonu numaramı değiştirsem. Sadece tc ön ve arka yüz resmiyle bir şey yapabilirler mi ? Emniyete pek gitmeye yanaşmıyorum çünkü hani kayıp ilanı oluyor mu onuda tam bilmiyorum gidipte boş yere geri dönmeyelim

Anladım peki ikametgah adresi ve telefonu numaramı değiştirsem. Sadece tc ön ve arka yüz resmiyle bir şey yapabilirler mi ? Emniyete pek gitmeye yanaşmıyorum çünkü hani kayıp ilanı oluyor mu onuda tam bilmiyorum gidipte boş yere geri dönmeyelim
Dostum ne olur olmaz gitmen gerekli bence. İleride sorun olmasın simdi.

Emniyete gitmelisin. Ve ne kaybolduysa hepsini bildirmelisin.

Böylece ileride bir şey olduğunda zaten bildirmiştim böyle böyle deme hakkına sahip olursun. Başka türlü işin zor.
Diyelim kaybolmadı da kendi isteğimle bir siteye atsam sonra içime şüphe gelse acaba site güvenilir mi diye sonra polise gidip böyle böyle bir şey yaptım pişmanım diyip aynı kaybolmuş gibi işlem yaparlar mı ? Yani kaybolduğunda nasıl bildiriyorsam böyle bir durum karşısında gene de emniyete bildirim yapsam emniyet öncekine yaptığı işlem gibi buna da yapar mı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı