Yusuf H.
Hectopat
Daha fazla
Bildiklerin doğru ama normal bilgisayarda o işletim sistemleri hata veriyor sürekli birde merak mağazaları gezebilsem merakım gidecek ama satın almadan önemsemiyorum. En son inceleyin dediğimde okuldaki sunucuları araştırmıştı ve sonrası önemli değil ben gelişmek istiyorum 5 kişi bir site açacağız ve onlar sunucudan anlıyor şimdi bilgisayarda linux gibi işletim sistemleri inceliyorum ama windows sıkıntılı oluyor. Ben sürekli kendimi geliştirmek istiyorum bu yüzden biraz abartmış olabilirim. 1 sene sonra internet alınca bazılarımız ile konuşmak isterim sen iyi biliyorsun farkındayım ama bilgisayarım kalitesiz ve kötü durumda windows serveri kuramadim ve vmware hata veriyor. Kurulum kısmını atarsam iyi olur araştırdım işlemci desteklemoyormuş o yüzden istiyorum inşallah anlarsın biraz uzun oldu kusura bakma.
Raf sunucuyu nasıl birşey zannediyorsun sen?İşlemci yine aynı tip ama kullanım amaçları farklı. Xeon işlemciler... Güç tüketimi düşük, performans yüksek. RAM ler genellikle ECC. Amaç bellek hatalarını azaltmak. Önemli olan kısım işletim sistemi, yazılım kısmı. VMWare, V-Hyper kullanımı, paneller, Windows Server işletim sistemleri, Linux işletim sistemleri (Sunucularda genellikle CentOS kullanılıyor diye biliyorum.)... Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Benim bildiklerim böyle.