Kişisel bilgiler sızdırılmış olabilir mi?

Daha fazla  
Ben şimdi kütüphanedeydim, bir kız bana gelerek benim hattım kapalı deyip telefonunu verdi sonra belediyenin ücretsiz Wi-Fi sayfasini acti, burada da T.C. kimlik numarası, telefon numarası, doğum yılı, ad soyad istiyor bende geri zekalı gibi girdim, gercekten boşluğuma geldi, neyse baglandi gecti yerine. Sonra kizin 2 telefonun 1 tabletinin oldugunu fark ettim ve kızın o telefonu çaldı ve cikti sonra bir arkadasi geldi oturdu yanina ben kütüphane gorevlisine anlattim dedi ki o an SS alamadığına göre bir şey olmaz dedi, zaten bir süre sonra sistem onu atacak yeniden giris yapmasini istecek dedi. Ben sonra kiza ben 2 cihaz baglayacağım sen arkadasindan giris yap dedim sorun olmuyor dedi bende yok sen yine de cik dedim tamam dedi ve bir şey yapmadi. Bir şey olur mu? Telefon numaramı falan değiştirmeli miyim? Yardimci olun lütfen.

Sakin olun hocam bir şey yapmanıza gerek yok, zaten herkesin her bilgisi her yerde dolanıyor. Yetkili de söylemiş sistem onu bir süre sonra atar zaten diye, endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok fakat yine de bir daha kimseye kız olsun olmasın kendi bilgilerinizi vermeyin.

Ben şimdi kütüphanedeydim, bir kız bana gelerek benim hattım kapalı deyip telefonunu verdi sonra belediyenin ücretsiz Wi-Fi sayfasini acti, burada da T.C. Kimlik numarası, telefon numarası, doğum yılı, ad soyad istiyor bende geri zekalı gibi girdim, gercekten boşluğuma geldi, neyse baglandi gecti yerine. Sonra kizin 2 telefonun 1 tabletinin oldugunu fark ettim ve kızın o telefonu çaldı ve cikti sonra bir arkadasi geldi oturdu yanina ben kütüphane gorevlisine anlattim dedi ki o an SS alamadığına göre bir şey olmaz dedi, zaten bir süre sonra sistem onu atacak yeniden giris yapmasini istecek dedi. Ben sonra kiza ben 2 cihaz baglayacağım sen arkadasindan giris yap dedim sorun olmuyor dedi bende yok sen yine de cik dedim tamam dedi ve bir şey yapmadi. Bir şey olur mu? Telefon numaramı falan değiştirmeli miyim? Yardimci olun lütfen.

Sorun olmaz panelden herkes herkesin T.C.'sini bulabilir ama kimliğinin resmini yada SS aldıysa o zaman çok büyük sıkıntı olur telefon numaranı değiştirmene gerek yok ama için rahatlayacaksa değiştirebilirsin.

Suçlu %100 olarak sizsiniz. Yapabileceğiniz bir şey de yok. Numaranı değiştirsen yeni numaranı da panelden bulmaları uzun zaman almaz. Polise gidip şikayetçi de olamazsın zira sen girmişsin.

Sorun olmaz zaten hepimizin bilgileri geçen hafta çalındı.

Hocam şunu merak ediyorum. Bunu gelecekte asla kaldıramazlar mı? Çünkü siyaset ile bağlantısı olan kişilerin bile sülalesinin tüm bilgilerinin dolaştığını söylüyorlar. Bunu kendileri de istemez herhalde. Fakat niye bir şey yapılmıyor anlamış değilim.

Hocam şunu merak ediyorum. Bunu gelecekte asla kaldıramazlar mı? Çünkü siyaset ile bağlantısı olan kişilerin bile sülalesinin tüm bilgilerinin dolaştığını söylüyorlar. Bunu kendileri de istemez herhalde. Fakat niye bir şey yapılmıyor anlamış değilim.

Nasıl yapacaklar? Birisi sana bir video gönderdi sen de başkalarına gönderdin hangi birine ulaşıp o videoyu kaldıracaklar? Bilgiler bir kere çalındımı bir daha geri dönüşü yok.

Nasıl yapacaklar? Birisi sana bir video gönderdi sen de başkalarına gönderdin hangi birine ulaşıp o videoyu kaldıracaklar? Bilgiler bir kere çalındımı bir daha geri dönüşü yok.

Peki ne olacak bunun sonu hocam? En azından güncel veri akışı bir yerden kesilemez mi? Kesildiyse, daha geçen hafta satın aldığım numaram bile çıkıyor. Buna hala nasıl ulaşılabiliyor? Bir sürü insan zorbalığa ve tehditlere maruz kalıyor bir şey de yapamıyorlar.

Yeni konular

Geri
Yukarı