Kıskançlık bir psikolojik sorun mudur?

Makaleler
5
Burada iki sevgili arasındaki kıskançlıktan bahsetmiyorum. Kıskançlık bir psikolojik sorun mudur? Kıskanç insanları çok tehlikeli görüyorum. Bir bireye hedeflenir ve onu yok etmeye çalışırlar, zarar vermeye çalışırlar, sömürürler. Birini sebepsiz yere öldüren sadist katiller toplum için ne kadar zararlıysa kıskanç insanlar da aynı derecede zararlıdır bence.

Burada iki sevgili arasındaki kıskançlıktan bahsetmiyorum. Kıskançlık bir psikolojik sorun mudur? Kıskanç insanları çok tehlikeli görüyorum. Bir bireye hedeflenir ve onu yok etmeye çalışırlar, zarar vermeye çalışırlar, sömürürler. Birini sebepsiz yere öldüren sadist katiller toplum için ne kadar zararlıysa kıskanç insanlar da aynı derecede zararlıdır bence.
Bencilligin yansimasidir. Sevgi eksikligi, kiskanc insanlardan zarar gorme ihtimalin normal insanlardan daha yuksektir.

İnsan duygularının hiçbiri teknik olarak psikolojik sorun değiller, ne zaman aşırıya kaçıp eyleme dönüşürlerse(aşırı eyleme) o zaman sorun olacaktır. Mesela birisi başarınızı kıskanıp bunu bozmaya çalışırsa evet kötü, ama aynı şekilde başarınızı kıskanan çalışıp kendi başarısını yaratırsa bu iyi.

Tam anlattığınız gibi bir arkadaş tanıyorum karşı sınıftan. Böyle insanlara sözde "spastik" denir. Çakacaksın ağzına bir tane beklemediği bir anda ağzını yüzünü dağıtacaksın aklı başına anca öyle gelecek. Sen bir şey yapmadıkça aynılarını yapmaya devam ederler.

Bencilligin yansimasidir. Sevgi eksikligi, kiskanc insanlardan zarar gorme ihtimalin normal insanlardan daha yuksektir.
Bencillik bence ayrı bir şey. Dişisini görünce daha çok kuduruyor bunlar.

Şahsen psikolojik sorun olarak görüyorum. Kendimden örnek vermem gerekirse hoşlandığım birinin başka insanlarla olan ilişkileri beni çıldırtıyor. Aklımda türlü türlü senaryolar kuruyorum. Beni takıntılı hale getirdi mesela en basitinden. Hiç yapmayacağım şeyler geçiyor kafamdan.

Şahsen psikolojik sorun olarak görüyorum. Kendimden örnek vermem gerekirse hoşlandığım birinin başka insanlarla olan ilişkileri beni çıldırtıyor. Aklımda türlü türlü senaryolar kuruyorum. Beni takıntılı hale getirdi mesela en basitinden. Hiç yapmayacağım şeyler geçiyor kafamdan.
Konu sahibinin anlattığı bu değil. Mesela sınıfta herhangi bir insanın etraftaki insanlar tarafından övüldüğünü veya çocuğun kaslı, uzun boylu olduğunu görüyor. Bu gördüğü onu çıldırtıyor ve bunu kabullenemiyor. kendini üstün göstermek için o çocuğa her gün takıyor bulaşıyor kavga çıkarıp dövmeye çalışıyor. Konu sahibinin anlattığı tipler bunlar.

Konu sahibinin anlattığı bu değil. Mesela sınıfta herhangi bir insanın etraftaki insanlar tarafından övüldüğünü veya çocuğun kaslı, uzun boylu olduğunu görüyor. Bu gördüğü onu çıldırtıyor ve bunu kabullenemiyor. kendini üstün göstermek için o çocuğa her gün takıyor bulaşıyor kavga çıkarıp dövmeye çalışıyor. Konu sahibinin anlattığı tipler bunlar.
Anladım. Ben psikolojik sorun olarak gördüğümü ve kıskançlığın bendeki olumsuz etkilerinden bahsetmek istedim.

Konu sahibinin anlattığı bu değil. Mesela sınıfta herhangi bir insanın etraftaki insanlar tarafından övüldüğünü veya çocuğun kaslı, uzun boylu olduğunu görüyor. Bu gördüğü onu çıldırtıyor ve bunu kabullenemiyor. Kendini üstün göstermek için o çocuğa her gün takıyor bulaşıyor kavga çıkarıp dövmeye çalışıyor. Konu sahibinin anlattığı tipler bunlar.

Duygularını ne yönde kullandığın olay yapıcı da kullanabilirsin yıkıcıda aslında olay bu kadar. Toplum tarafından olumsuz olarak nitelendirilen bir duygu üstüne bir de yıkıcı bir yapıyla birleşince bu oluyor.

Sendeki maalesef hastalık seviyesine gelmiş, elde etmeye çalışmadığın bir şeyi, başkalarının da etmesini istemiyorsun. Yıkıcı bir şekilde evrilmişsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı