Kısmi Renk Körü Olduğumu Öğrendim

Dakika birden sonra videoyu izleyebilirsiniz. Tam olarak 02.15 ile başlıyor. Konuşan kişi bir milletvekili diye biliyorum. Ardından Soylu ile konuşulmuş ve Soylu konu ile ilgili açıklama yapmış ve bunu incelediklerini söylemiş.
Söylenmiş olabilir. Hatta Soylu, yetkisi varsa o söylenenlere inanıp onaylayabilir. Renk körlüğünün asıl olayı yakın tonları ayırt edememek. Bir yeşil elma, erik, üzüm ağacına bakınca meyveleri göremez. Fark etmesi normal insana göre zor. Kamuflaj giyen kişi yaprakların arasındaysa onu görmesi gayet zor olur.

Söylenmiş olabilir. Hatta Soylu, yetkisi varsa o söylenenlere inanıp onaylayabilir. Renk körlüğünün asıl olayı yakın tonları ayırt edememek. Bir yeşil elma, erik, üzüm ağacına bakınca meyveleri göremez. Fark etmesi normal insana göre zor. Kamuflaj giyen kişi yaprakların arasındaysa onu görmesi gayet zor olur.
Hocam 2. Dünya savaşında renk körleri ön cephede bulunuyormuş. Bununla ilgili zaten tarihte bir çok kayıt var. Kamuflajların tasarlanmasında yardımcı olan insanlar arasında bile renk körleri insanlar var.
Çünkü renk körlüğü diğer hastalıklar gibi değil. Konu ile alakası yok ama sizin baktığınız rengin aslında kırmızı olduğunu siz öğrendiniz. Bu yüzden renk körü insana yanlış görüyor demek yanlış olur

Bununla ilgili araştırma yaparsanız epey kaynak bulabilirsiniz zaten. Araştırma vb var diyorlar İngiltere Cambridge Üniversitesi’nde yapılan fakat bununla ilgili orjinal bir kaynak bulamadım. Bu yüzden eklemiyorum. Bulabilirsem yakın zamanda direkt makaleyi eklemeyi düşünüyorum.

Zaten ben artık renk körüyüm benim için çok bir şey ifade etmiyor. Renk körlerini polislik için alsalar bile başvuru yapmayı düşünmüyorum bundan sonra ama hayali polislik, askerlik olan insanlar için haklarını savunma gereği duyuyorum. Renk körlüğünü diğer hastalıklar gibi göremiyorum bana göre hastalık değil bir farklılık.

RENK KÖRLERİ II. DÜNYA SAVAŞI SIRASINDA NEDEN KULLANILDI?

Renk körleri II. Dünya Savaşı sırasında savaş bombardıman uçaklarında gözlemci olarak görev yapmışlardır. Bunun sebebi bu kişilerin kuş bakışı olarak kamufle edilmiş stratejik noktaları net görebilmeleriydi. Bu özellikleri sebebiyle de gizlenmiş hedefleri görerek vazifelerini eksiksiz bir biçimde tamamlamışlardır.

Bu siteden ben de kendimi test ettim. Hepsini görüyorum ama ben de uzağı bazen fazla göremiyorum.

Göz doktoruna gittim ve hiç bir şey yok demişti. Sanırım teknolojik aletler yüzün den oluyor. Senelerce kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz. Zamanla gözümüze zarar vermeye başlıyor 🤔 Etkisini bazen hissetmiyoruz ama bazen hissediyoruz. Garip bir şey😅

Kötü bir şey😕

Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun.Bende de cilt hastalığı var.Balık pulu olarak da geçiyor basit olarak.Bu şekilde yaşamaya alışıyor insan.Sıkmayın canınızı.

Çok güzel uydurmuşsunuz. Siyah beyaz görenler yok denecek kadar az. Sadece kırmızı rengi göremeyen yok. Kırmızı yoğunluğu az olanlar oluyor. Kırmızı yeşil görünmez. Hiçbir şey hiçbir şey görünmez. Tonlar yakınlaştıkça ayırt etmesi zorlaşır o kadar. Kabak gibi kırmızı ve yeşil koyduğunuzda ayırt edemeyen renk körü değil renklerin adını bilmeyen biridir.
Örnek olarak Youtube'un kırmızısı ile WhatsApp'ınki.

İmkansız. Kendilerini askere aldırmak için uyduruyor falan olmalılar.
Renk körlüğü hakkında araştırmalar açıktır. Ne saçmaladığını anlamak imkansız. Hormonal dengesizlik yaşayan bir ergen olabilirsin. Renkler teker teker bakıldığında algılanıyorsa adını niye renk körlüğü koymuşlar? Adam doğuştan renkleri doğru renk dalgalarında göremiyor. Yani ortalama bir insanın kırmızıyı algıladığı gibi algılayamıyorlar. Yeşilin tonlarında görünüyor. Sarı rengin ne demek olduğunu hiç bilmemiş ve hiç bilemeyecek bir kişinin belgeseli var YouTube'da.

Böyle gereksiz tartışmalara da girmeyin.

Boş ver, bunu mu kafaya taktın? Başka iş mi yok sana?
Hocam ülkede 15-24 yaş arasında işsizlik oranı %27 küsür. Bana olmasa bile bize olmadığı kesin.Askerlik ve polisliği istememe sebebim rahat bir şekilde silahlanmaktı aslında onu kaçırdığım için üzüldüm. Yoksa eninde sonunda kendime göre bir meslek bulabilirim yani sanırım 😃

Polis olsan da istediğin zaman silah kullanamazdın. Kullanmadığın şeyi sürekli kemerinde taşımak hem belini rahatsız eder hem de sıkar. Kovboyculuk oynamak istiyorsan bir sürü PC oyunu var.
Hocam şuan av yapıyorum. Polis olduğumda Türkiye'de hâli hazırda bulunan yivli av tüfekleri alabiliyorum ama normal bir vatandaş onu alamıyor. Belimdeki tabancayı zaten devlet kullanmayın diye veriyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı