Kitap okuma düzeni nasıl yapılır?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba. Ben kekeme birisiyim kısaca kitap okumak benim hayat kalitemi mükemmel şekilde arttıracak birisiyim. Kitabı sesli okumam lazım ve sesli okurken birkaç şey yapmam lazım. Mesela bbbu şekilde uzatarak veya bö-böyle he-he-heceleyerek kendi hayatıma bunu katıp bir süre sonra artık bunlara ihtiyacım olmadan konuşabileceğim. Kitap benim hayatımın anahtarı yani.

Öğlenciyim, sınav haftam yarın bitecek. Oruç tutuyorum. Okul 13.30'da başlıyor 19.20'de bitiyor. Sabah 10'da kalkıyorum, gece 2'de uyuyorum. Kitap okuma düzeni yapmak istiyorum. En hızlı şekilde konuşma problemimi çözmeye başlarsam (günlük 30dk uğraş ile 7 ayda tamamen normal konuşabilirsin dedi kekemelik uzmanı) o kadar çok gençliğimi yaşarım, eğlenirim, gezerim. Nasıl bir düzen yapabilirim? Şu an okuduğum kitabı beğendim ve bu kitabın bitmesine 400 sayfa kaldı, ben 5 dakikada 1 sayfa bitiriyorum -dediklerimi yaparak- yani bu kitap bana 6-7 ay gider. Ben bunu eskiden de yapmıştım ve 3 ayda kekemeliği yenmek 100 lira ise -örnek veriyorum- ben 50 lirasını yapmıştım fakat çok az çalışarak. Çok az ailemle konuşarak. Yani benim hesabıma göre ben günde 2 saat kitap okursam ve ailemle, sınıftaki arkadaşlarımla sohbet edip dükkanlarda, dolmuşlarda yani yabancı insanlarla konuşarak bu problemi 3 ayda %75 hale getirip 5 ayda bitirmeyi planlıyorum. Bana günlük 2-3 saat kitap okuma takvimi önerir misiniz? Bence sabah 30dk okuyabilirim, akşam iftardan sonra veya ramazan bitince saat 9'da okuldan gelip dinlenince 30dk okuyabilirim, gecede 1 saat okuyabilirim. Fakat ben minimum yapıyorum kitap okuyanlar, ne zaman okunmalı nasıl okunmalı bilenler varsa bana günlük 3 hem de 4 saatlik takvim verebilirsiniz, sorun yok. Geleceğim için, gençliğim için telefondan ve bilgisayardan kendimi kısarım. bir de kekemeliği yenersem babam bir ödül verecek o yüzden de hızlıca güzel bir ritimde bitirmek istiyorum.

Dostum, şahsi fikrimce kafayı takmanı öneririm. Aynı YKS' ye çalışanlar gibi yumulmak. İllaha en verimli vakitleri arıyorsan, kesinlikle sabah kalktığın vakittir çünkü:
-Beyin Aktivasyonu
-Dikkat ve Konsantrasyon
-Güçlü Hafıza
-Dikkat bozucu ortamın olmaması

Dostum, şahsi fikrimce kafayı takmanı öneririm. Aynı YKS' ye çalışanlar gibi yumulmak. İllaha en verimli vakitleri arıyorsan, kesinlikle sabah kalktığın vakittir çünkü:
-Beyin Aktivasyonu
-Dikkat ve Konsantrasyon
-Güçlü Hafıza
-Dikkat bozucu ortamın olmaması
Hocam mantıklı diyorsunuz. Sabahları okumak daha faydalı.

Düşük ve loş ışıklarda okumamalısın.
Yatarken okumayın.
Kitabı fazla yakın tutmayın.
Sıkılmamak için kendi belirlediğiniz süre boyunca mola verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı