Kitap okumak iyi midir?

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.721
Makaleler
44
Çözümler
9
6 haftada 3 tane kitap bitirdim. Okuma alışkanlığı kazandım. Bundan önce de kitap okudum. Ama bu kadar fazla okumuyordum. 5 sayfa olsa dahi okuyorum. Kitaba zaman ayırmak iyi bir şey diye düşünüyorum ama sadece sizden yorum yapmanızı istiyorum.


Daha önceden okuduğum kitapları yazmadım.
 
Kitap okumak, gerçek hayattan kaçmaktır aslında. Düşüncelerini geliştirir, bakış açını değiştirir. Kitap okumaya devam etmelisin.

Ben bugün 3 gün de 1 kitap bitirdim ve anlayarak okudum.
 
Polisiye güzelmiş. İlk deneyimim. Genellikle kişisel gelişim ve felsefe kitapları okuyordum. Reşat Nuri, Mümin Sekman ve Doğan Cüceloğlu'nun kitaplarını da okudum. Sherlock Holmes serisini bitirmeyi düşünüyorum. Sarmazsa başka bir şey okurum. Nutuk daha okumadım. O da aklımda.
 
Kitap okumakta belli bir eşik var bence. İnsanların çoğu birkaç gün deneyip sarmadı diye bırakıyor. Bunda yanlış kitap seçiminin de suçu var bence. Başlarda daha akıcı ve yormayan bir kitap tercih edilip o okumanın verdiği heyecanı ne olacak diye merakla bir sonraki sayfayı beklemesi vs bunu yaşayana kadar dayanan insan o zevki tattıktan sonra bırakmaz bir daha diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı