Kitap okumayı sevemiyorum

Bir amaca yönelik okumalar yapmaya çalış. İlgimi çeken konularda kendimi geliştirmek için kitap okuyorum. Amaçsızca bir şeyler okumaya çalıştığım zaman zorlanmıştım.
 
Doğru kitaptan başlamak lazım. Kitap okuma alışkanlığı olmayan biri gidip hemen Suç ve Ceza veya Dava gibi kitapları okursa anında sıkılacaktır. Başlarda hem kısa hem de içine çeken olay örgüsünün bir miktar daha hızlı aktığı kitapları öneririm. Üstte ki arkadaşın da dediği gibi Percy Jackson serisi ile başlayabilirsin. Fazla kitap okumaya alışma sürecimdeki en önemli kitaplardanlardı. O zamana kadar eline sadece birkaç kitap almış olan ben 10 kitaplık seriyi 2 ayda bitirmiştim inanılmaz hoşuma gitmiştim. Şu an da artık sevdiğim kitapları 2 kez okuma evresine dahi geçtim.
 
Kitap okurken aşırı sıkılıyorum. Çok denedim okumayı, sesli kitap falan da denedim ama katlanamıyorum. Kendime vazife edinmeye çalışıyorum, her gün 5-6 sayfa okuyacağım diyorum 2. gün bırakıyorum. Kendimi geliştirmek istiyorum ve bunun için de kitap okumam lazım. Ne yapmalıyım?

İlk önce kendi tarzınızı bulmaya çalışın.
 
Hocam kitap okumayan cahil olur diye birşey yok illa bu tarz aktiviteler arıyorsanız belgesel de izleyebilirsiniz film de. Ben de hayatımda 5 kitap anca bitirdim.
Kitap okumak beyni en iyi geliştiren aktivitelerden biridir. Kitap okumadığınız zaten belli "şey" ayrı yazılır.
 
Hocam "Ben kitap okuyacağım" diyerek ilginizi çekmeyen, hoşunuza gitmeyen kitapları okumaya zorlamayın zaten kendinizi. Misal şey yapın; ilgini çeken konular hakkında videolar filmler izleyip, referans verilen kitapları inceleyin. Veya kitapların arkasındaki içerik hakkında bilgi verici yazıları okuyup hoşunuza gideni, bir beklentiye girerek okumaya çalışın.
 

Geri
Yukarı