Kız arkadaş için 15-20 bin TL laptop önerisi

Bütçe
15-20

Ben bunu kullanıyorum MS-1582 kasa kullanıyor (MSI kasa) 18.000TL'den başlıyor ekstradan RAM ve SSD takviyesi yapabilir işletim sistemini FreeDOS yaparsa daha iyi olur Monster'dan mümküse uzak durun kasalarından dolayı anakartlarda hasarlar oluşabiliyor ayrıyeten GameGaraj'ın kendi sitesinden driverlarını indirebilir.

Feature Manager programıda mevcut klavye rengini, kullanıcı profilini ve batarya ömrünü uzatmak için kalibrasyon seceneği mevcut batarya kalibrasyonu her 3 ayda 1 yapılması gerekiyor.
 

Dosya Ekleri

  • 20230320_192035.jpg
    20230320_192035.jpg
    150,4 KB · Görüntüleme: 41
  • 20230320_192135.jpg
    20230320_192135.jpg
    222,5 KB · Görüntüleme: 48
Merhabalar. Öncelikle tavsiyeye şu şekilde başlamak istiyorum. Eğer ders ve makale dışında kod yazılım video edit ve benzeri işlemler de yapılacaksa kesinlikle mac öneririm. Oyun kısmında çok zayıf olduğunu kesinlikle söylüyorum.Ancak eğer macbook alırsanız programları, oyunları satın almanız gerekir. Yani her şeyi orijinal olarak kullanmanız gerekir. Bu da binlerce türk lirasına karşılık gelir. Örneğin 7 yıl önce logic pro 530 tl civarındaydı Office programlarından Adobe uygulamalarına, visual studio ve hatta video render programlarına kadar satın alınması gerekmekte. Macbook alıp eğer Office, Adobe vb programları satın alamayacaksanız korsan olarak programları kullanmanın windows işletim sistemli bilgisayarlara kıyasla daha zor olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca internetten bulup indirip kurdugunuzda başarılı olsa dahi Office ve Adobe'nin Mac işletim sistemli bilgisayarda bulunan programları yakalama riski Windows'a göre bir hayli yüksektir. Her ne kadar programları bu şekilde kullanmak hoş olmasa da bir öğrenci için photoshop, After effects, Adobe premier gibi programlara binlerce lira harcamanın çok zor olduğunu düşünüyorum. Gerekli tüm programlar alınmak istendiğinde neredeyse bir macbook fiyatı daha çıkacaktır. Örneğin ben son sınıf bir üniversite öğrencisi olarak ancak yüksek oranda indirimler olduğunda yani 300-400 TL fiyat bandına indiğinde FIFA oyununu alabiliyorum. Bu yorum macbook tarafı için olan düşüncelerimdi. Çok iyi olduğunu düşünüyorum. Makale ve ders için kesinlikle tercih edilmeli. İşin oyun kısmında çok zayıf kaldığını tekrardan hatırlatmak istiyorum. Örneğin GTA 6 çıktığında belki kız arkadaşınızla beraber oynamak isteyebilirsiniz. Macbook, önümüzdeki birkaç yıl içinde çıkacak GTA 6 gibi bir AAA sınıfı oyunda nasıl bir performans verir bilemem. Ancak tahminimce yüksek ayarlarda 60 Fps(saniye basina kare sayısı) veremeyecektir. Asla AAA sınıf oyunları oynamayacagınızı düşünseniz bile bence bir gün güzel bir oyun oynamak isteyebilirsiniz. Olaya sadece oyun olarak da bakmamak gerek. Sonuçta ekran kartı yalnızca oyun için gerekli değildir. Video render, video edit, After effects veya blender tarzı bir programla hareketli animasyonlar yapmak gibi birçok konuda Macbook geri planda olacaktır. Bunları göz önünde bulundurduğunuzda macbook almak istemiyorsanız ve fiyat/performans bir cihaz arıyorsanız bir sonraki yorumlarımda size yardımcı olacağım.

Öncelikle HP markası her ne kadar dünyaca ünlü bir marka olsa dahi HP Victus serisinin kronik sıkıntılı bir model olduğunu ve satın aldığınızda pixel kaybı yaşama ihtimalinizin olduğunu belirtmek istiyorum. Teknik servisleri ise arkadaşıma geçtiğimiz yıllarda cihazlarının bazılarında pixel kaybı olabileceğini ve bu duruma engel olamadıklarını söylemişti. Arkadaşım pişman olmuştu aldığına. Satıp kendisine geforce 2060 ekran kartlı monster dizüstü bilgisayar almıştı. Elbette birçok oyunu beraber oynadık ve değerleri dikkatli bir şekilde analiz ettik. Oyun oynarken ısınma her cihazda olduğu gibi oluyordu ancak tehlikeli sıcaklıklara bir kez bile gelmedi. Bunun dışında fanların çalışma hızı kolayca artırılıp azaltılabiliyor. Bu sayede kütüphane gibi sessiz ortamlarda düşük devirle çalışan bir fan elde edilmiş oluyorsunuz. Teknik servislerinin çok iyi olduğunu söylemek istiyorum. Arkadaşım Monster markalı Gamepad aldığında bazı özellikleri çalışmamıştı ve teknik servis aynı model ile ücretsiz bir şekilde değiştirmişti. Buraya kadar normal bir durum ancak aradan bir yıl geçtikten sonra gamepad gelen bir güncellemeden sonra çalışmamaya başlamıştı. Aradan birkaç gün geçtikten sonra arkadaşım teknik servis ile iletişim kurduğunda ve sorununu anlattığında Monster'in artık Monster markalı Gamepad'de arkadaşımın aldığı modeli desteklemediklerini söyleyip bir üst model ile ücretsiz değiştirmişlerdi. Yani kısaca Monster'ın teknik servisi çok iyi.
 
Son düzenleme:
15-20 bin TL bütçemiz var, kız arkadaşımın bir sorun yaşadığında teknik servisinde sorun çekmesini istemediğim bir markadan laptop almayı düşünüyorum.

En az 16 RAM olmalı, yoksa bile tek slotu boş olsun ki ekleme yapılabilsin. Bir de Monster kafamı karıştırıyor Monster alacaksam kendi sitesinden mi yoksa Trendyol ve Hepsiburada gibi sitelerden mi almalıyım?

Not: Laptopun kullanım amacı ders ve makale okumak olacak bunlar dışında da boş vakitlerinde oyun oynayacak.
Ek: Dertsiz laptop olmadığını bildiğim için olabildiğince diye ekledim.
Monster tavsiye ederim ama kronik sorunu olmamasına dikkat et clevo kasa olmasın.
 
Bu bütçede daha iyisi yok.


Monster falan alınmaz bu varken.
 
15-20 bin TL bütçemiz var, kız arkadaşımın bir sorun yaşadığında teknik servisinde sorun çekmesini istemediğim bir markadan laptop almayı düşünüyorum.

En az 16 RAM olmalı, yoksa bile tek slotu boş olsun ki ekleme yapılabilsin. Bir de Monster kafamı karıştırıyor Monster alacaksam kendi sitesinden mi yoksa Trendyol ve Hepsiburada gibi sitelerden mi almalıyım?

Not: Laptopun kullanım amacı ders ve makale okumak olacak bunlar dışında da boş vakitlerinde oyun oynayacak.
Ek: Dertsiz laptop olmadığını bildiğim için olabildiğince diye ekledim.
Belki Asus'un ofis bilgisayarlarından biri olabilir. Oyun performansı yüksek olmaz ama kız arkadaşınız stardew valley falan oynayacaksa bence gayet uygun :).
 
Bence tercihiniz Monster, lenovo veya GIGABYTE markalarından yana olmalı. Ben dizüstü bilgisayar tavsiyemi Hepsiburada'da 18399 türk lirasına satılan Gigabyte G5 GD-51EE213SD Intel Core I5-12500H 16GB 512GB SSD RTX3050 4gb 15.6'' Fhd 144Hz Freedos Gaming Notebook isimli cihazı öneriyorum. 2 ay önce arkadaşım 32 bin TL ödeme yaparak aynı markanın Rtx 4060 ekran kartlı modelini satın almıştı. Öncelikle fanları son seviyeye alındığında inanılmaz soğutuyor sanki masaüstü bilgisayarımış gibi. Isındığında fanları en yükseğe alıp çok kısa sürede cihazı sogutabiliyorsunuz. Ayrıca wifi 4 destekli olması sayesinde interneti en verimli şekilde kullanabiliyorsunuz. 2x8gb toplamda 16gb ram'ın yanında elbette rtx 3050 gibi çok güçlü bir ekran kartına ve 12 nesil i5 12500 işlemciye sahip olmasıyla bu cihazı kesinlikle öneriyorum. Yalnızca 1 sıkıntısı var cihazın o da 1. türkçe klavye olmaması. İngilizce klavyeye sahip ancak ayarlardan Türkçe klavyeye aldığımızda Türkçe karakterleri olduğu gibi kullanabiliyoruz. Örneğin ı,ğ,ü,ö,ş,ç vb. Size tavsiyem kesinlikle bu cihazı almanızdır. Önümüzdeki aylarda bu cihaz fiyat olarak yüksek rakamlara çıkacaktır. Cihazın bir diğer eşsiz özelliğiyle islemci hızının en düşük 3.5 en yüksek 4.5 GHz değerinde çalışmasıdır. Bu değerler mükemmel değerler. Clevo kasa olmasına rağmen kullanıcı kaynaklı hata dışında sorun yaşamazsınız. 18499 TL ye bu cihazı kesinlikle öneriyorum.


Az önce yorumda bahsettiğim cihazın Hepsiburada linkini yazıyorum. https://www.hepsiburada.com/gigabyt...44hz-freedos-gaming-notebook-pm-HBC00003LKERD Cihazı kaçıran bence çok büyük bir hata yapar. Önümüzdeki aylarda fiyatı çok yükselecek cihazın. Almanya ve ABD gibi ülkelerde bile cihaz stok sorunlarıyla boğuşuyor.
 
Mac önerisine patladım.

Mac önerisinin neyine patladın adam gayet mantıklı öneride bulunmuş, bende Mac kullanıyorum iş ve ders olarak her şeyi rahat karşılıyor evet oyun karşısında zayıf kalıyor ki ben zaten boş zamanımda Stardew Valley ve Warband oynuyorum, ve cok rahat bir şekilde, neyine patladın bu kadar acaba 🙂🙂🙂
 
Geçtiğimiz hafta, kendi kız arkadaşıma aldığım notebook şu oldu.

Çok memnun. Ancak bizimki, dizi/film seyretme, makale/essey yazma vb. basit işlemler için aldı; boş zamanlarında oynayacağı maksimum oyun, ateş ve su vs. olabilir.

Kız arkadaşın bir oyun canavarı değilse, hem minik ve hafif oluşundan, hem renginden, hem tarzından ve hem de satıcı ''monster''ın kendisi oluşundan (hepsiburada üzerinden satıyor, kendi mağazasında bu ürün bu kadar uygun değil), garantisinde, bakımında bir problem yaşamazsınız ki monsterin sürekli böbürlenerek sözünü ettiği, “ömür boyu bakım” beyanı bu cihaz için de geçerli.

Ayrıca hemen hemen her Monster cihazı gibi, driverları bir flash bellek’in içinde yer alıyor, size de sadece bir işletim sistemi kurmak kalıyor.

Daha iyisine gerek olmadığını, oyun canavarı olmayan herhangi bir kullanıcı için yeterli olduğunu düşünüyorum.

Notebook’un yanında ayrıca notebook’un rengiyle uyumlu (rose) bir adet wireless mouse ve çanta verilmektedir.
 

Geri
Yukarı