Kız arkadaş için 15-20 bin TL laptop önerisi

Bütçe
15-20
İş için ne kullanmamız gerektiğini biliyoruz ama makaleyi Windows'ta da okuyabilir bence konuyu okumayı deneyebilirsin.

Dostum git sen oku bence 🤣. Orada ders için lazım demiş ki muhtemelen yazılım, tasarım vb. işlerde kullanacak ki Mac bu is için birebir.
 
15-20 bin TL bütçemiz var, kız arkadaşımın bir sorun yaşadığında teknik servisinde sorun çekmesini istemediğim bir markadan laptop almayı düşünüyorum.

En az 16 RAM olmalı, yoksa bile tek slotu boş olsun ki ekleme yapılabilsin. Bir de Monster kafamı karıştırıyor Monster alacaksam kendi sitesinden mi yoksa Trendyol ve Hepsiburada gibi sitelerden mi almalıyım?

Not: Laptopun kullanım amacı ders ve makale okumak olacak bunlar dışında da boş vakitlerinde oyun oynayacak.
Ek: Dertsiz laptop olmadığını bildiğim için olabildiğince diye ekledim.








Şayet DLSS'li oyunlar oynamayacaksa 17.500 liraya en üst linkteki bilgisayarı alabilirsiniz. Ancak DLSS'li oyun oynayacak ise en alt linktekini 800 lira farkla 18.300 liraya almanızı tavsiye ederim. Monster'ın bu model kasalarını bilmiyorum ama ben HP Victus'ın 3060 ekran kartlısını aldım. Memnunum bilgisayardan. Yukarıda baktığım bilgisayarlar oyundan ziyade işlemcisi güçlü olduğu için işlemci yoğun işlerde çok iyi performans gösterir. Zira makale ve ders için kullanılacak öncelikli olarak dediğinizden ötürü 12500H işlemcili laptop'lara baktım. En alttaki linke alternatif olarak bir üstündeki linkte ise 18.500 lira ve 16 GB yerine 8 GB RAM ile geliyor ancak ekran kartı Ti versiyonu.

Şunu belirtmeliyim ki genel olarak GTX 1650 ekran kartı 3050'lerden genel olarak daha iyi. RTX 3050 veya 3050 Ti'ın artısı DLSS içeren oyunlarda. Aşırı oyun merakı ve FPS takıntısı söz konusu olmayacaksa 2 bin lira fazladan vermenizi istemem. İşlemci konusunda da dediğim gibi, tam bir canavar ve sadece bu işlemcili laptop'lara baktım. Makale okumak ve Office uygulamalarını kullanmak için 12500H işlemciye bile gerek yok esasında ama 2-3 bin lira fazla verilip 6-7 yıl kullanılır diye düşünüyorum. Umarım faydanıza olur mesajlarım.
 
Son düzenleme:
hocam bende de aynı işlemci var bilgisayarım özelliklerde kaç ghz görünüyor işlemci 2.50 GHz yazıyor normal mi diye merak ediyorum başkalarında da aynı mı
bende de öyle onu biostan ayarlıyorsun hızını attırmayı öyle biliyorum youtubeden bakabilrisin bulursan banada atarsan iyi olur
 
3060 Ekran kartı olan HP Victus modelini 20bin TL ' ye amazon.com.tr'den satın aldık, ürün elime ulaştı ve bi kaç gün kullanma şansım oldu. Verilen paraya değdiğini düşünüyorum yorum yapan herkese teşekkür ederim.
 
3060 Ekran kartı olan HP Victus modelini 20bin TL'ye amazon.com.tr'den satın aldık, ürün elime ulaştı ve birkaç gün kullanma şansım oldu. Verilen paraya değdiğini düşünüyorum yorum yapan herkese teşekkür ederim.

İyi yapmışsınız hayırlı olsun.
 
3060 Ekran kartı olan HP Victus modelini 20bin TL ' ye amazon.com.tr'den satın aldık, ürün elime ulaştı ve bi kaç gün kullanma şansım oldu. Verilen paraya değdiğini düşünüyorum yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Bende de var aynısı. Genel olarak memnunum. Hayırlı olsun, güle güle kullanın:)
 

Geri
Yukarı