Kız arkadaşı derslerden daha önde tutuyorum

patrickshick

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ablalarım abilerim nasılsınız umarım iyisinizdir. Başlıkta da gördüğünüz gibi benim sorunum bu çok seviyorum kendisini ve galiba bu çok sevmem benim her şey de kendimden çok önü önüme koymama sebebiyet veriyor. Sanırım bana gerçekten çok ciddi tavsiye lazım böyle bir şey yaşayan oldu mu? Ne oldu 11. sınıfa gidiyorum fakat onunla hayallerimizde çok büyük ve gerçekten bunların yaşanma olasılığı da çok fazla. 1.5 senedir sevgiliyiz ama birbirimizi 3 seneden fazladır seviyoruz. Yani 8. sınıf sonuda doğru hoşlanmaya başladık. Normalde ortlamanın üstünde bir öğrenci olan ben şu an bayağı düşüşe geçtim. Kendi potansiyelimi gösteremiyorum. Bir tavsiye verirseniz çok mutlu olurum. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ablalarım abilerim nasılsınız umarım iyisinizdir. Başlıkta da gördüğünüz gibi benim sorunum bu çok seviyorum kendisini ve galiba bu çok sevmem benim her şey de kendimden çok önü önüme koymama sebebiyet veriyor. Sanırım bana gerçekten çok ciddi tavsiye lazım böyle bir şey yaşayan oldu mu? Ne oldu 11. sınıfa gidiyorum fakat onunla hayallerimizde çok büyük ve gerçekten bunların yaşanma olasılığı da çok fazla. 1.5 senedir sevgiliyiz ama birbirimizi 3 seneden fazladır seviyoruz. Yani 8. sınıf sonuda doğru hoşlanmaya başladık. Normalde ortlamanın üstünde bir öğrenci olan ben şu an bayağı düşüşe geçtim. Kendi potansiyelimi gösteremiyorum. Bir tavsiye verirseniz çok mutlu olurum. İyi sosyaller.

Kariyeriniz daha onemli. Ayril.

Merhaba,

İlk olarak teşekkür ederim iyiyim. Dediğin gibi senin çok sevmen değer sıralamanda kendine olan değerin bile üstüne koymana sebebiyet veriyor. Ben bizzat yaşadım yazılım konusunda kariyer yapacaktım, ders çalışmayı bıraktım ona yardım etme umuduyla şimdi ise tamamen yollar ayrıldı. Herkesin kişiliği aynı olamaz ama ileride sana çok büyük zararda bulunabilir bu olay zararları ise kendine hiç zaman ayıramadığın için enerjinin artmaması, psikolojik olarak daha çökmen, uğraşacak halinin olmaması ve ilişkinin bıkkınlık getirmesi kurtulma düşünceleri gibi şeyler doğurabilir. Olumsuz konuşup senin moralini de bozmak istemem kimsenin durumunu kendisinden daha iyi bilemeyiz ama, kişiliğiniz daha çok kez değişecek bu 12. sınıfta da olacak ondan sonrasında da 12. sınıftan sonrası için genelde özellikle üniversite döneminde olaylar çok olumsuz ilerler.

Şimdi sana tavsiye olarak olabildiğince az konuş falan derdim ama seven birisi için bu hayal ürünü oluyor. Yapabileceğin en iyi şey konuşmamaktan ziyade kendine daha fazla zaman ayırmaya çalışmak zorlayıcı ama olabildiğince az düşünmek onu. Çünkü dediğim gibi su sadece sende yük bırakacak potansiyelinin düşük olma hissi eski halinden düştüğünü hissetme ve anlık olarak çaba bile olsa çıkamama hissi mental olarak baskı yaratacak. Ondan dolayı olabildiğince kendini düzeltmek için çabalayacaksın eksik dersleri çalışarak böyle olacak yapacak bir şey yok. Genelde böyle olunca kendine zaman ayırınca ilişkide karşıyı ilgiyle doldurduğun için partnerin sana soğuk yapabilir trip atabilir, zayıf noktan olduğu için kendine zaman ayırmayı bırakıp yine ona odaklanmaman gerekiyor. Fakat karşı tarafın yaptığı soğuk, bana zaman ayırmıyorsun gibi baskılara yol açmaya başlarsa fazla geç olmadan kendini de çekindirmeden direkt olarak ayrılmak istiyorum demen gerekecek. Her durum için kendini hazırla bu mesele ya bir bomba ya da bir yarabandı olacak.

Hocam, bence ayrılması mantıklı olmaz. Ayrıldıktan sonra bu sefer duygusal boşlukta kalır ve düşüşü daha da hızlandırabilir. Disiplinli olmaya çalışın bence ya da durumdan kız arkadaşınıza bahsedin ve derslerinize daha çok vakit ayırın. Bence seviyorsa hoşgörü ile karşılayabilir.

Kızdan ayrıl gibi sert bir öneri vermeyeceğim. Artık 11'siniz yavaştan akademik kaygılarınız yoksa sınav moduna girin. Sevgilinle birbirinizi bu yönde gazlayın. İlla buluşacaksanız kütüphanede buluşun beraber çalışın. Yazılılarınıza çalışın. Beraber kütüphaneye gittiğinizde mola verip sıcak kahvenizi yudumlarken çok eğlenirsiniz. Evde de biraz azaltmaya çalışın konuşmalarınızı ki derslerinize odaklanın. Kızı hayatından çıkarma ama bütün hayatın da kız olmasın.

Tahminimce hiçbir kızda göremediğin ilgiyi bu kızda gördün ya da ilk sevgililerinden birisi. Her iki ihtimalden birisi olduğunu düşünüyorum ve başlarda bu duyguyu yaşamak oldukça normaldir ancak kızlar, doğası gereği nankördür; şimdi genelleme yapma diyecekler için doğası gereği büyük bir çoğunluğu nankör. Siz koşulsuz şartsız onların yanında olursunuz ancak menfaati bittiği an, onlar doğrudan uzaklaşır. Erkek karşılıksız sever ama kadın, karşılıksız sevemez. Bu doğasına aykırı.

Bir erkeğin her şeyden önce önceliği, kariyeri ya da planları olmalıdır. Kariyeri olmasa da bir kıza aşırı vakit ayırmak, bana her zaman saçma gelmiştir. Muhtemelen bu yüzden yalnızım, bilemiyorum. Halimden memnunum aslında, memnun değilim diyemem. Konu sahibi arkadaşın da muhtemelen farklı uğraşı, aktivitesi olmadığı için kız arkadaşı, her şeyden önce geliyor. Farklı aktivitesi ya da uğraşı olsaydı, bu sorunu yaşayacağını pek sanmıyorum.

Sınav zamanı ilişkin varsa bozma, yoksa yapma.

Onunda yaşıtın olduğunu varsayıyorum. En az o da senin kadar böyle düşünüyor. Muhtemelen beraber ders çalışabiliriz diyince onaylayacaktır.

Tahminimce hiçbir kızda göremediğin ilgiyi bu kızda gördün ya da ilk sevgililerinden birisi. Her iki ihtimalden birisi olduğunu düşünüyorum ve başlarda bu duyguyu yaşamak oldukça normaldir ancak kızlar, doğası gereği nankördür; şimdi genelleme yapma diyecekler için doğası gereği büyük birçoğunluğu nankör. Siz koşulsuz şartsız onların yanında olursunuz ancak menfaati bittiği an, onlar doğrudan uzaklaşır. Erkek karşılıksız sever ama kadın, karşılıksız sevemez. Bu doğasına aykırı.

Bir erkeğin her şeyden önce önceliği, kariyeri ya da planları olmalıdır. Kariyeri olmasa da bir kıza aşırı vakit ayırmak, bana her zaman saçma gelmiştir. Muhtemelen bu yüzden yalnızım, bilemiyorum. Halimden memnunum aslında, memnun değilim diyemem. Konu sahibi arkadaşın da muhtemelen farklı uğraşı, aktivitesi olmadığı için kız arkadaşı, her şeyden önce geliyor. Farklı aktivitesi ya da uğraşı olsaydı, bu sorunu yaşayacağını pek sanmıyorum.

Hocam kız karşılıksız beni 1.5 yıl sevdi...

Tam bu mentaldeyiz oda bende fakat bizim durumumuz normal bir ilişki değil annesi babası direkt karşı zaten ilişkisi olmasına hatta eğer öğrenirlerse kız bulunduğu şehirden direkt İstanbul'a alacaklar o derece fakat buna rağmen kız beni bırakmıyor bende onu bırakmıyorum bırakamamda yani.

Birbirinizi dersler için motive etmeye çalışın. Tek başına olmaz. Eğer dediğimi yapabilirseniz eskisinden de iyi olursun. "geleceğimi iyi inşa etmek zorundayım ki iyi, yeterli bir eş olabileyim" mantalitesine girmeye çalış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı