Kız kardeşimin sigara içtiğini öğrendim

ASSASSIN0147

Kilopat
Makaleler
1
Kız kardeşimin sigara içtiğini öğrendim. 15 yaşında özel okulda okuyor, lise 2. sınıf. Ne yapacağım bilmiyorum, abim ablam yok, daha önce demişti ki benim herhangi bir sırrımı söylersen kötü olur dedi. Dolaylı yoldan benimde sırlarımı herkese yayabilir, daha kötü şeyler olabilir. Annemiz ve babamız yıllar önce boşandı, annem arada içiyordu, nasıl öğrendim derseniz odasında gördüm, bazen kokular geliyordu, anlayamıyordum. Şimdi ne yapmalıyım? Babama söylemeli miyim? Kendi aramızda mı halledelim? Şok oldum resmen hala şoku atlatamadım. Önerileriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
@ASSASSIN0147 Ailevi ilişkileriniz özel olduğu için ne tür durumlarla karşı karşıyasınız bilemiyorum. Kendi gururundan feragat ederek belki kardeşini karşına alıp konuşabilirsin. Aranız aşırı limoni olabilir. Bir kez olsun sadece seni dinlemesini iste. Açık açık baskı yapmadığını ve bir dayatma yapmadığını söyle. Sadece iyiliği için, yıllar sonra sonuçlarıyla yüzleşmemesi için bunu şimdiden yapmalısın. Tabii irade kendisinin olduğu için sonuçları değiştiremeyebilirsin.

En azından elinden geleni yaptığına emin ol, gönlün rahat olsun.

Kızın demeki psikolojisi bozulmuş ona destek olmaya çalış ailene hemen söylersen kız ondan sonra evden kaçabilir ama dikkat et en fazla sigara içsin uyuşturucu kullanmadığından emin ol eğerki uyuşturucuda kullanıyorsa bundan sonra ben birşey diyemem.
Sizin durumlar nasıl? Geçenlerde konu açmıştınız.

Kesinlikle söylemelisin, şimdi biraz sorunlar yaşarsınız ama sonuçta kardeşsiniz atlatırsınız aranızdaki gerginliği böylece sigaradan kurtulmuş olur ama bi müdahale etmezsen sigaraya devam eder ve yazık olur, sen de seni tehtit etmesine de izin verme.
2-3 aydır konuşmuyoruz adam akıllı tartışıyoruz anca

2-3 aydır konuşmuyoruz adam akıllı tartışıyoruz anca
15 yaşında doğal olarak sürekli kavga edip, tartışacaksınız, o yaşlarda normal, karakterine bağlı olarak bu süre yıllarda alabilir.

1 Saatlik şu filmi sabırla izledim, bu adam gerçekten sigaranın gerçek yüzünü ortaya çıkarmış her şeyiyle. Bu filmi izledikten sonra ve sigaranın gerçekten boş olduğunu anladığımda tuhaf bir şekilde sigara içme isteğim pat diye kayboldu. Salı sabahı son sigaramı içtim ve canım sigara istemiyor. Eskisi gibi sigara krizleri yaşamıyorum, her yemekten sonra aklıma gelmiyor, sabah ilk içtiğim o sigara aklıma gelmiyor. Genelde 2 gün bile bırakmış olsam bu dediğim şeyleri yaşıyordum ama şu anda hiçbiri yok. Şu anda konumuz bu değil ama bu mutluluğumu sizlerle paylaşmayı istedim :) Belki bu konuyu okuyup sigara içenler varsa onlarada yararı dokunur diye videoyuda ekliyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konu sahibi arkadaş bunu kız kardeşine izlet diyeceğim ama seninle hiç konuşmuyormuş bunu izletmeye çalıştığın zaman daha çok sinirlenir herhalde.

bakıyorum da yorumlara herkes kendi korkularından endişelerinden yada kendi tecrübelerinden bunu kullanarak birinin kendi başına farkındalık kazanarak aşması gereken şeylere dışarıdan müdahale ediyor ? Bu zaten baskıcı ve kısıtlayıcı eveveynlerin yaptığı şey değilmidir ? Kendi algıları ile özgürce fark etmesi gerekiyor bir insanın yada ona engelleyici şekilde bir şeyi anlatamazsın çünkü insanın gelişimine aykırıdır bu bu kadar yani.
Bakıyorum da yorumlara herkes kendi korkularından endişelerinden yada kendi tecrübelerinden bunu kullanarak birinin kendi başına farkındalık kazanarak aşması gereken şeylere dışarıdan müdahale ediyor ? Bu zaten baskıcı ve kısıtlayıcı eveveynlerin yaptığı şey değilmidir ? Kendi algıları ile özgürce fark etmesi gerekiyor bir insanın yada ona engelleyici şekilde bir şeyi anlatamazsın çünkü insanın gelişimine aykırıdır bu bu kadar yani.Bir insana bir şey ancak karşılıksız sevgi varsa içine sinen şekilde kalıcı olarak öğretilebilir yada dinletilebilir bunun anne durumunda olup olmaması bile durumu değiştirmiyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı