Kız kardeşiniz ile sokakta rahatça yürüyebiliyor musunuz?

ytwitchan

Hectopat
Katılım
4 Ekim 2021
Mesajlar
1.606
Çözümler
15
Merhaba arkadaşlar,

Çok merak ettiğim bir soru var. İnsanlar kız kardeşleri ile sokakta rahatça yürüyebiliyor mu? Kız kardeşim ile ne zaman yürüyüş yapsam yanında ben olmama rağmen gözlerini ayırmadan dik dik bakan insancıklar var. Kız kardeşim açık giyinen birisi değil, etek bile giymez özel günler hariç. Yani merak ediyorum bu insancıkların hiç mi anneleri, kız kardeşleri, kız kuzenleri yok! Tam bakarken suratının ortasına geçireyim diyorum, yok diyorum yanımda kız kardeşim var hem de ben suçlu olurum diyorum.

Bu konunun asla dinle alakası yok, tamamen annesi ve babasında bitiyor. Okumamış ve okumak da istemeyen, araştırmak istemeyen, kendine ve ailesine yenilik katmak istemeyen ebeveynlerden oluşuyor bu durum. Bir yandan o annelere de suç bulamıyorum çünkü cahil olacak babaları onları okutmadı. Ama bu demek değildir ki okumamak cahilliktir. Çevremde ilkokul mezunu olup da üniversiteliyi yerin dibine sokacak kadar kültürlü, bilgili insanlar var.

Her neyse, biraz içimi dökmek biraz da sizler de bu durumu yaşıyor musunuz? Bu konu hakkında fikirleriniz nedir? Merak ettim ve konuyu açmak istedim. Sizce nedir bu sorunun çözümü?
 
Ben, sadece yanımdakine bakılıyorsa yani bana anlık dahi olsa bakılmadan yanımdakine bakılıyorsa terslik olduğunu anl(at)ıyorum. ;)
 
Yok ama olsa da rahatça yürüyemezdim. Sebebi de aynen yazdığınız gibi. Maalesef bu ülkede kadın olmak çok zor.

Ayrıca kız kardeşiniz kaç yaşındaydı?
 
O olay bölgeye bağlı. Benim yaşadığım yerde çok yaşanmıyor ama daha gelişmemiş yerlerde ilk kez kadın görmüş gibi davranabiliyorlar.
 

Geri
Yukarı