Kıza açılma korkumu nasıl yenebilirim?

Keşke diyeceğin her şeyi yap çünkü bu hayata 1 defa gelicen mayk diye bir laf var çok hoşuma gidiyor dene kardeşim ölüm var git konuş terslese ne olacak sanki içinde bir keşke kalmamış olur sen beklerken başkaları erken davrana bilir unutma kolay gelsin.

Hayat işte. Böyle insanlar ile de karşılaşabiliyoruz. Üzüldüm senin adına :(
Karşılaştığım için seviniyorum aslında. Bana sevilmenin ve sevmenin ne demek olduğunu öğretti kendisi. Öldürmeyen her acı güçlendirirmiş. Bir daha böyle bir hataya düşmem mesela. Şimdi ondan bahsederken sesim titriyor. O yüzden doğru düzgün anlatamıyorum insanlara. Hele bu halimi atlatayım, çok daha güçlü bir Yiğit olacağım! Umarım...

Direk açıl ben seni seviyorum benimle cıkar mısın de eğer reddederse arkadaşlarla doğruluk cesaret oynuyordum dersin.
Tabii önceden 1 2 kiş ayarla seni destekleyecek.

Dostum merhaba. Şimdi seni gaza getirmek için atıp tutmayacağım. Kendi başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum.

Birkaç aydır bir kız ile konuşuyordum. Tamamen tesadüf eseri tanıştık. O kadar güzeldi ki her şey.

Beni sevdiğini iliklerime kadar hissediyordum. Ayağım kırıldı, ciddi bir operasyon geçirdim. Bana geçmiş olsun demişti sadece. Sonra konu aldı başını yürüdü. Gerçekten birbirimizi seviyorduk, hayallerimiz vardı. Yapacaklarımızın listesini yapmıştık, hayallerimizin. Birlikte dinlediğimiz şarkılar vardı, birlikte yatıp birlikte kalkıyorduk mesafelere inat. Ben de doğru düzgün evden bile çıkamadığım bu süreçte, ona açılmayı tercih etmedim. Çünkü beni sevdiğinden emindim, sevgi aniden bitemezdi. Hep canlı tutmaya çalıştım, her gün biraz daha tutuldum ona. Her gün biraz daha sevdim.

Konuşmaya başladıktan bir süre sonra yeniden yüz yüze konuşmaya karar verdik. Tabi işler ilerlemişti. Birbirimizi uzun aradan sonra görünce nasıl utandık anlatamam. Çok tatlı bir telaştı bu. Gözlerimiz parlıyordu. Utançtan sarılmayı unuttuk bile. Hiç sarılmadım ona, hiç kokusunu içime çekmedim, hiç tutmadım elini.

İlk kez gerçek anlamda birini seviyordum.

Daha bu pazar konuşurken bir şey itiraf etmek istediğini söyledi. Sevgili değildik tabii, durumumdan dolayı biraz daha beklemek istemiştim. İstememeliymişim.

Benden hoşlandığını ama bana olan duygularının öldüğünü söyledi. Nedeni de benim ondan hoşlanmadığımı düşünmesiymiş. Duyguları yavaş yavaş ölmüş. Çünkü ben utangaç biri olduğumdan, bu konuyu hiç ciddi bir şekilde konuşamadım.

Ama dedim, ben seni seviyorum. Gerçekten seviyorum seni. Ama duyguları ölmüş bir kere. Yapamayacağını söyledi. Dedim ki sevgi bu kadar çabuk ölür mü gerçekten. Ben böyleyim dedi, aniden severim ama aniden sevgimi kaybedebilirim de. İnanamadım. Yıkıldım resmen. Oturup ağladım ben ne yaptım diye. Şimdi sadece onunla beraber dinlediğimiz şarkıları tek başıma dinleyip düşlere dalabiliyorum. Ama iş işten geçti artık.

Diyeceğim o ki, sevgi beklemez. Birini seviyorsan, onu kaybetmeden git söyle. Bu kayıp illa böyle bir hikaye olmak zorunda değil, ölüm de var bu hayatta. Ailene onları sevdiğini söyle, sevdiğin kıza söyle, kimi seviyorsan ona söyle. Sevdiğini hissettir. İşte o zaman mutlu olacağına inanıyorum.

"ben derim utanma iftihar et, sevmeyenler utansın. "

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Senin için.
Konu geçmiş olabilir ama gerçekten cevaplamak istedim.

Kalbi temiz kardeşim, dürüst veya açık sözlü bir kişiliğin varsa ocağın altını kısmadan açacaksın, bir anda harlayacaksın ateşi...Sabrı bardaktaki suya benzetirim, her sabredişinde suyun bir miktarını içersin; bardaktaki su bittiğinde ise "Sabır taşı çatladı" diye tabir edilen sinirli hal ortaya çıkar ve bu hal seni şekilden şekle sokup yanlışa gidip iradeni veya ruhsal huzurunu yitirmene bunlarda harabiyetine sebep olur.
Bir şeyi gerçekleştirmek veya denemek mi istedin imkanın varsa lütfen erteleme, her ertelediğinde yukarıda bahsettiğim örnekteki gibi olursun ve bu seni kalpsiz, fikirsiz ve inançsız bir insan haline getirir. Aklından geçenleri teke tek kaldığınızda söylemen en doğrusu olur; dolaştıra dolaştıra zamanı uzatıp dolaylama yaparsan, reddetme ihtimali olduğundan hem zamanın heba olur hemde hırslanıp çöküntü hali yaşarsın.
Dizi ve filmlerdeki gibi maceraya atılıp veya birbiriniz için o anın gelmesi gibi şeyler çok nadir olur; gerçekten seven birey zaman ve mekan kavramını unutur. Sağlam dur, tatlı dilli (Kibarlaşma) ol...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim üzere ben bir kiza açılmaya korkuyorum beni reddederse diye, bunu nasıl yenebilirim? Hoşlandığım kız benden büyük, tanışırız veya benden 1-2 yaş küçük, ona karşı nasıl açilabilirim acaba?
Çok karamsar olacağım ama bana göre böyle. Sev ama konuşma açılmadığın zaman en azından acaba beni seviyor mu diye düşünüyor insan. 2 yıldır sevdiğim kıza halen açılmadım açılmayı da düşünmüyorum beni seviyor diye düşenebiliyorum en azından. Gidip konuşsam eminim beni seviyordur düşüncesi çürüyüp gidecek hayal kurabiliyorum en azından beni bir gram sevmediğini biliyorum fakat az da umudum var çok az olsa bile. Kendim biliyorum geceleri kimse duymasın diye sessizce ağladığımıda omuzuma dokunduğunda saatlerce dokunduğu yeri elimi çekmediğimide biliyorum.

Çok karamsar olacağım ama bana göre böyle. Sev ama konuşma açılmadığın zaman en azından acaba beni seviyor mu diye düşünüyor insan. 2 yıldır sevdiğim kıza halen açılmadım açılmayı da düşünmüyorum beni seviyor diye düşenebiliyorum en azından. Gidip konuşsam eminim beni seviyordur düşüncesi çürüyüp gidecek hayal kurabiliyorum en azından beni bir gram sevmediğini biliyorum fakat az da umudum var çok az olsa bile. Kendim biliyorum geceleri kimse duymasın diye sessizce ağladığımıda omuzuma dokunduğunda saatlerce dokunduğu yeri elimi çekmediğimide biliyorum.
Böyle böyle insan umutlanıyor. Sonra birden gaza gelip söylediğinde de çok kötü oluyorsun. Bence kendini böyle böyle umutlandırmak yanlış. (Sonrası için) Özgüvenim ve cesaretin otomatikmen dibe vuruyor. Herkes göründüğü gibi olmuyor. Utangaçlık ozguvensizlik cesaretsizlik insanı soğutuyor veya başka düşüncelere itiyor. Birde herkes herkes gibi düşünmüyor tabii düşüncelere de saygı duymak lazım.

Böyle böyle insan umutlanıyor. Sonra birden gaza gelip söylediğinde de çok kötü oluyorsun. Bence kendini böyle böyle umutlandırmak yanlış. (Sonrası için) Özgüvenim ve cesaretin otomatikmen dibe vuruyor. Herkes göründüğü gibi olmuyor. Utangaçlık ozguvensizlik cesaretsizlik insanı soğutuyor veya başka düşüncelere itiyor. Birde herkes herkes gibi düşünmüyor tabii düşüncelere de saygı duymak lazım.
Öz güvenim ve cesaretim hiç bir zaman olmadı, açıkçası pek umrumda da değil. Kendimi sadece umutlandırdığımın farkındayım zaten öz güven vs. 0. Onun için çoğu şeyimi verebilirim ama ben onun için sokaktan geçen bir insanım. Ben çoğu şeyimi ona vermiş bir insanım bir nevi ama belkide şuan da sevdiği çocuğu düşünüyorudur. Umarım daima mutlu bir insan olur ben onu severek hayatıma devam ediceğim oda başka birini severek, ama onlar birbirlerini sevecek ve birbirleri için her şeylerini verecekler ben de bir köşede sessizce ağlayarak günlerimi sayacağım...

Öz güvenim ve cesaretim hiç bir zaman olmadı, açıkçası pek umrumda da değil. Kendimi sadece umutlandırdığımın farkındayım zaten öz güven vs. 0. Onun için çoğu şeyimi verebilirim ama ben onun için sokaktan geçen bir insanım. Ben çoğu şeyimi ona vermiş bir insanım bir nevi ama belkide şuan da sevdiği çocuğu düşünüyorudur. Umarım daima mutlu bir insan olur ben onu severek hayatıma devam ediceğim oda başka birini severek, ama onlar birbirlerini sevecek ve birbirleri için her şeylerini verecekler ben de bir köşede sessizce ağlayarak günlerimi sayacağım...
Seni o kadar iyi anlıyorum ki... Çok haklısın bende senle ayni durumdaydım gittim söyledim (belki hata belki de en doğrusu ileride pisman olmamak için) o da "...Hic beklemiyordum, seni kirmak istemem..." dedi. Bence en iyisini yapıyorsun...

Seni o kadar iyi anlıyorum ki... Çok haklısın bende senle ayni durumdaydım gittim söyledim (belki hata belki de en doğrusu ileride pisman olmamak için) o da "...Hic beklemiyordum, seni kirmak istemem..." dedi. Bence en iyisini yapıyorsun...
İleride pişman olacağım çok fazla pişman olacağım ama en doğrusu bu..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı