Kızılderilileri kovboylar mı katletti?

Kısmen evet ve kısmen de hayır, Kızılderililerin ve oradaki birçok yerlinin ölmesinin nedeni , buradan oraya giden insanların taşıdığı hastalıklar. Bir çoğu hastalıktan öldü ama savaşla da bir o kadar kişi öldü.
 
Kısmen evet ve kısmen de hayır, Kızılderililerin ve oradaki birçok yerlinin ölmesinin nedeni, buradan oraya giden insanların taşıdığı hastalıklar. Birçoğu hastalıktan öldü ama savaşla da bir o kadar kişi öldü.

Bu hastalıkların bir çaresi bulunabilirdi. Hastalık var diye 70 milyon kişiyi öldürmek mi gerekiyor?

Kısacası Amerika oraya demokrasi götürdü diyebiliriz.
 
Amerikalı'lar gidiyor işgal ediyor öldürüyor vs ama oraya taşıdıkları normalde şu an küçük hastalıklar ama o zaman büyük etkileri olan hastalıkları da yanlarında götürüyor. Ben hastalıkların silahlardan fazla insanı öldürdüğünü okumuştum. Belki de Amerika'yı masumlaştırma vs şeyleri olabilir. Ama mantıksız gelmiyor.

Bu hastalıkların bir çaresi bulunabilirdi. Hastalık var diye 70 milyon kişiyi öldürmek mi gerekiyor?

Kısacası Amerika oraya demokrasi götürdü diyebiliriz.

Zaten bilerek çiçek hastalıklı battaniyeleri vererek hastalığı kasıtlı olarak yaymışlardır. Yani bir nevi biyolojik silah olarak bilinçli bir şekilde hastalık yayılmış.
 
Bu konuyu tartışmıyorum :) sadece fazla taraflısınız gibi geldi nacizane tavsiyemi söyledim o kadar.

Kızılderili soykırımları - Vikipedi (vikipedi çok güvenilir gelmeyebilir fakat kaynakları inceleyebilirsiniz) gayet tarafsız bir şekilde hastalığın kasıtlı bir şekilde bulaştırıldığını söyledim. Bununla ilgili bir sürü makale var yani ben taraf değil var olan bir bilimsel gerçeği söylüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı